Barcelona – Hotspots & Tips

Barcelona – Hotspots & Tips

Barcelona is naar mijn mening een stad die nooit gaat vervelen. De combinatie van stad en strand doet het voor mij altijd erg goed. Met iets meer dan twee uur vliegen bevind je je in een bruisende stad met zachte winters en zwoele zomers. Tot op heden ben ik er 3x geweest en heb ik dus de nodige hotspots en tips kunnen verzamelen.

How to get there?

Vanaf Schiphol vlieg je hier in ruim twee uur heen. Vliegen vanaf Rotterdam en Eindhoven is ook mogelijk. Eenmaal aangekomen op het vliegveld kun je voor €6 de Aerobus pakken. Deze bus pendelt in ongeveer een half uur tussen het vliegveld en Plaça de Catalunya. Onderweg stopt de bus nog bij een paar tussengelegen haltes. Een kaartje kun je in de bus zelf kopen.

Where to sleep?

Generator Hostel
Groot en schoon hostel met talloze faciliteiten vlakbij de Sagrada Familia. Het hostel beschikt onder andere over een wasserette, een bar/cafe en verschillende ruimtes om te relaxen. Van het ontbijt moet je niet veel verwachten, dus ik zou de kamer exclusief boeken. Zoals hieronder beschreven zijn er genoeg leuke opties om te ontbijten in de stad. Verder kun je altijd even langs een bakkertje lopen voor een sandwich of croissantje. Ook zit er een klein supermarktje in de straat. In dit hostel sliep ik in een gedeelde kamer voor acht personen, maar je kunt hier ook terecht voor een tweepersoonskamer met terras, een drie – en vierpersoons kamer en zelfs een penthouse appartement met dakterras.

Het hostel heeft verschillende vestigingen in heel Europa.

Website: http://www.generatorhostels.com

IMG_3413IMG_3420

W-Hotel
Als je echt eens groots wilt uitpakken is het W-Hotel echt een droom om te verblijven. In een gekke bui hebben een vriendinnetje en ik een nachtje geboekt in dit hotel en daar hebben we geen spijt van gekregen. Ik heb nog nooit in zo’n lekker bed geslapen en ook het ontbijt was echt fantastisch. Sowieso zijn goede hotelontbijtjes echt m’n lievelings, maar dit ontbijt was echt next level. Verder kun je gebruik maken van verschillende zwembaden, een spa, een privéstrand en heb je overal in het hotel uitzicht op zee. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Wanneer je hier geen geld voor over hebt en toch van het uitzicht wilt genieten kun je altijd een drankje drinken in de Eclipse bar bovenin het hotel. Verder kun je je op de gastenlijst laten zetten voor de Wet Deck Party die elke zondagavond in de zomermaanden wordt gehouden. Scroll naar beneden voor meer informatie over dit feestje.

Het hotel heeft verschillende vestigingen wereldwijd.

Website: http://www.w-barcelona.com

Negresco Princess Hotel
Een mooi en modern hotel op een toplocatie in Barcelona. In vijf minuten loop je van het hotel naar Plaça de Catalunya en Passeig de Gracia waar veel winkels te vinden zijn. Het hotel beschikt over fijne nette kamers, een dakterras met zwembad en uitzicht over de stad. Verder kun je ook hier gebruiken maken van een uitgebreid ontbijtbuffet (team always hungry!).

Website: http://www.hotelnegrescoprincess.com

Where to eat?

IMG_3425IMG_3407

Brunch & Cake
Hier MOET je gewoon heen wanneer je in Barcelona bent! Je kunt hier terecht voor ontbijt, brunch of lunch en alle gerechten zijn echt een plaatje om te zien. Qua smaak is het al helemaal fantastisch. De geserveerde combinaties zijn verrassend en de verhoudingen zijn naar mijn mening precies goed. Tip van mij: neem na het ‘hoofdgerecht’ altijd nog een dessert, want zowel het bananenbrood als de carrotcake zijn om je vingers bij af te likken. Wanneer je hier echt geen ruimte meer voor hebt, is take-a-way ook een optie!

Let op: het is hier vaak erg druk, dus kom niet met al teveel honger aan, want soms moet je nog even wachten totdat je daadwerkelijk aan tafel kunt. Gelukkig wordt het wachten zeker beloond. Bekijk onderstaande website voor de verschillende vestigingen die soms andere namen hebben zoals Travel & Cake en Cup & Cake.

Website: http://www.cupcakesbarcelona.com

IMG_3426

Tropico
Nog zo’n leuke hippe hotspot! Dit keer in een achteraf straatje in de wijk El Raval. De sfeer binnen geeft je meteen een huiskamergevoel: heel knus, gezellig en relaxt. Ook van de kaart word je blij, zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit gepocheerde eieren, pannenkoekjes, burgers, smoothiebowls en nachos. Ook leuk voor diner en cocktails ’s avonds.

Website: http://www.tropicobcn.com

Bormuth
Wanneer je Barcelona een bezoekje brengt kan een avondje tapas eten natuurlijk niet ontbreken. Bormuth is een erg goed tapasrestaurant in de wijk El Born. Ze hebben een uitgebreide kaart met verschillende verse en lekkere gerechtjes voor een fijne prijs. Loop na het eten zeker nog even een blokje om, want de sfeer die er in deze wijk hangt is echt heel gezellig.

IMG_3408

Mercat de la Boqueria
Vlakbij de Ramblas kun je deze bekende markt vinden. Leuk om even doorheen te lopen en te kijken wat er allemaal wel niet aangeboden wordt. Zelf haalde ik hier vaak een sapje, beker fruit, ijsje of salade to go.

IMG_3424

Teresa’s
Leuk tentje met gezonde opties zoals açaibowls, sapjes en salades. Hiernaast serveren ze er ook gewoon burgers, taco’s en taartjes. Voor ieder wat wils dus! Aangezien je mij kunt wakker kunt maken voor een açaibowl, ging ik hiervoor. Hele erge aanrader! Je kunt hier ook alles to go meenemen.

Website: http://www.teresasstairway.com

IMG_3416

La Tasqueta De Blai
In dit restaurantje kun je heerlijk pinchos eten. Pinchos zijn tapas, maar dan op brood geserveerd. De hapjes worden pincho genoemd, omdat dit Spaans is voor “spies” en elk hapje meestal voorzien is van een sateprikker. Deze prikkers dien je te bewaren, want deze zullen later door de medewerkers van het restaurant geteld worden om de prijs van je maaltijd te bepalen. De goedkopere prikkers kosten €1, de duurdere €1,80. Het is hier vrij klein en snel vol, dus soms moet je even wachten op een plekje. Let op: wanneer je buiten op het terras plaats neemt betaal je 10% meer.

IMG_3414

Surf House Barcelona
Dit is een leuke hippe hotspot voor als je een dagje op het strand verblijft. Qua sfeer deed het mij erg denken aan de leuke tentjes op Bali. Je kunt hier de hele dag terecht. Ik heb hier geluncht met spring rolls en nachos en die waren allebei echt super lekker. De bediening is vriendelijk, het ligt direct aan het strand en de inrichting is om door een ringetje te halen. Ook leuk om ’s avonds een cocktail te drinken.

Website: http://www.surfhousebarcelona.com

What to do?

IMG_3410

Baja Bikes fietstour
Wanneer deze tour in de desbetreffende stad te boeken is doe ik dit eigenlijk altijd. Vaak plan ik de tour dan al in op de eerste of tweede dag zodat je meteen een goed overzicht hebt van de stad. Je kunt kiezen uit verschillende fietstours, inclusief een Nederlandstalige gids. Tijdens mijn verblijf in Barcelona heb ik gekozen voor de 3-uur durende Highlights fietstour waarbij we onder andere langs Port Vell, de Ramblas, Casa Battlo en de Arc de Triomf kwamen. Na deze tour heb je meteen een eerste indruk van de stad en kun je voor jezelf bepalen wat je verder nog wilt bezoeken en waar je extra tijd aan wilt besteden. Via deze website kun je de tour boeken. De betaling volgt ter plaatse.

IMG_3411IMG_3415

Parc de la Ciutadella
Een heerlijk groen park om even in tot rust te komen in het midden van de drukke stad. Je kunt hier doorheen wandelen, fietsen of gewoon even lekker op een bankje zitten. Verder kun je hier een roeibootje huren en wat rondvaren of een bezoekje brengen aan de dierentuin. Ook ideaal voor een picknick. Vergeet niet een fotootje te maken bij Font de la Cascade, de fontein van het park.

IMG_3418IMG_3422

Tibidabo
Deze heuvel van 512 meter bevindt zich aan de rand van de stad. Er is een klein pretpark te vinden en een kerk die vaak wordt vergeleken met de Sacré-Cœur van Parijs. Dit is niet alleen omdat de kerk dezelfde naam draagt, namelijk Iglesia del Sagrat Cor, maar ook omdat beide kerken op grote hoogte zijn gebouwd. Zelf ben ik hier vooral heengegaan voor het supermooie uitzicht over de stad, echt een plaatje!

Je kunt de berg bereiken met stadsbussen of de Tramvia Blau en de Funicular del Tibidabo. Neem eerst vanaf Plaça de Catalunya L7 naar Avinguda del Tibidabo. Vanaf hier kun je de blauwe tram nemen of 50 meter verderop bus 196 pakken. Gezien het verschil in prijs zou ik voor de laatste optie gaan. Beide opties brengen je naar het punt waar de kabelbaan, de Funicular del Tibidabo, vertrekt. De kabelbaan brengt je vervolgens voor €7,60 retour naar de top van de berg.

IMG_3421

Dagje strand
Zeker tijdens een bezoekje aan Barcelona in de zomer kan een dagje strand natuurlijk niet ontbreken. Om hier te komen kun je het beste de gele L4-metrolijn nemen. De dichtstbijzijnde metrostations zijn Barceloneta en Ciutadella – Vila Olímpica. Vanaf deze haltes loop je in 5 – 10 minuutjes naar het strand. Voor de sportievelingen onder ons leent de boulevard zich hier uitstekend voor een stukje hardlopen.

IMG_3417IMG_3419

Barcelona Wet Deck Party
Wanneer je op zoek bent naar een goed feestje op zondag is dit zeker een aanrader. Je kunt hier alleen naar binnen wanneer je op de gastenlijst staat, maar dit is niet zo moeilijk! Je kunt je aanmelden via de site van het W Hotel of even een whatsappje sturen naar +346633620877. De entree is gratis. Omdat het hotel niet heel goed bereikbaar is raad ik je aan om een taxi te pakken. Gelukkig zijn deze niet zo duur in Barcelona.

Tip van mij: trek geen sportschoenen, slippers, of shirts zonder mouwen aan. Zoals bij vele clubs in Barcelona wordt je alleen binnengelaten in nette outfits. Mannen dragen meestal een overhemd, een broek en nette schoenen. Vrouwen komen meestal in een mooi jurkje met hakken. Zo voorkom je dat je na een tijdje in de rij te hebben gestaan je alsnog niet naar binnen kunt. Been there, done that!

Al met al, leuk feestje met een prachtig uitzicht over de kust en de stad. Verder vang je meteen een glimp op van het mooie hotel!

IMG_3412

Font Màgica Montjuïc
Dit is de grootste fontein van Barcelona en is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling in 1929. Op verschillende avonden kun je hier gratis genieten van een fonteinshow met muziek en een mooi uitzicht op de Montjuïc. Het is hier vaak erg druk, maar er hangt een gezellig sfeertje. Gebruik van tevoren even Google voor een actueel overzicht van data en tijden waarop de show wordt gegeven. De Font Màgica Montjuïc is goed te bereiken per metro, stap uit bij Plaça Espanya.

IMG_2567IMG_3423IMG_3427

Naast bovengenoemde activiteiten kun je de wat bekendere bezienswaardigheden natuurlijk niet overslaan. Denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia, Montjuic Castell, Park Güell, Casa Batllo en Casa Milà, ook wel bekend onder de naam La Pedrera. Uit de laatste twee genoemde zou ik er eentje kiezen, omdat dit best wel op elkaar lijkt.

Verder vind ik het in Barcelona gewoon fijn om een beetje rond te struinen, te winkelen en te genieten van de mooie architectuur en het lekkere eten. Ik zou hier elke zomer wel een paar dagen willen verblijven!

Deze post heeft 3 reacties

  1. WoW je kan echt super leuk/mooi schrijven.
    Hoe maak jij je foto’s ???
    Xxx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: