Bali / Canggu – Hotspots & Tips

Bali / Canggu – Hotspots & Tips

Mijn eerste artikel over Bali en we beginnen meteen maar bij mijn favoriete plek qua sfeer op het eiland, Canggu! Alles ligt hier relatief dichtbij elkaar en het dorpje zit vol met jonge mensen, hippe hotspots en leuke winkeltjes. In vergelijking met andere stranden op Bali verdienen die van Canggu dan misschien geen schoonheidsprijs, het is een hele fijne plek om te acclimatiseren. Om deze reden is Canggu dan ook beide keren mijn eerste stop geweest op het eiland.

How to get there?

Vanaf Denpasar Airport ben je binnen een uurtje met de taxi in Canggu. Zelf regelde ik mijn vervoer vanaf het vliegveld via het verblijf dat ik had geboekt, lekker makkelijk! Wanneer dit niet mogelijk is kun je een Blue Meter Taxi pakken. Negeer alle mannen in de aankomsthal die je een taxi aanbieden en loop iets verder door totdat je de officiële blauwe taxi’s ziet. Deze taxi’s rijden met een meter waardoor je minder snel opgelicht kunt worden. Wel even checken of de meter ook daadwerkelijk aanstaat!

Where to sleep?

img_0166IMG_3490

Bona Kubu Guesthouse
Zowel tijdens mijn eerste als tweede bezoek aan Canggu heb ik in het Bona Kubu Guesthouse geslapen. Het guesthouse beschikt over een zwembad en ligt op een fijne rustige plek met uitzicht op de rijstvelden. Heerlijk wakker worden hier! De kamers zijn vrij basic, maar netjes en schoon. Het personeel is echt heel gastvrij en geïnteresseerd. Alles kan geregeld worden. Wanneer je bijvoorbeeld een taxi, scooter of fiets nodig hebt kun je dit gewoon even aangeven en voordat je het weet staat het vervoer al voor je klaar. Verder kun je ’s ochtends gebruikmaken van een klein ontbijtbuffetje met koffie, thee, fruit en wat plakjes bananenbrood of kruidcake. Door de gastvrijheid en kleinschaligheid voelde ik me hier meteen thuis! Echt een aanrader als je Canggu bezoekt. Wanneer je via deze link boekt krijg je trouwens €15 korting op je verblijf. Mooi meegenomen toch?

Where to eat?

IMG_0035

Crate Cafe
Naar mijn mening is Crate Cafe het meest populaire tentje in Canggu voor ontbijt! En groot gelijk, want eigenlijk is echt alles lekker. Je kunt hier onder andere terecht voor smoothiebowls, pannenkoeken, wentelteefjes, sapjes en verschillende gerechten met ei. Van horen zeggen weet ik, als niet-koffie-drinker, dat je hier ook hele goede koffie kunt krijgen. Zelf ging ik deze keer voor de wentelteefjes, zie foto. Feestje op je bord toch?

Dandelion
Dandelion staat ook wel bekend als “The Bunny Restaurant”, omdat er gewoon konijntjes rondlopen. Super gezellig! Sowieso is de sfeer in dit restaurant heel knus. Je kunt hier terecht voor traditioneel Indonesisch eten. Ik ging zelf voor de gegrilde tonijnsteak en heb echt gesmuld. Het personeel is erg aardig en super beleefd. Ze vragen je naam en spreken je daar vervolgens elke keer mee aan. Heerlijk eten voor weinig geld!

IMG_0079img_0168

Cafe Organic
Eigenlijk kun je overal op Bali wel terecht voor fotogenieke ontbijtjes, maar bij Cafe Organic is het echt next level. Tijdens mijn eerste bezoek op Bali zat dit tentje alleen nog  maar in Seminyak, maar tegenwoordig kun je ook terecht in Canggu! Het menu is erg uitgebreid en de gehele dag te bestellen. Mij heb je dan al binnen, want het liefst onbijt ik de hele dag door. Naast heerlijke gerechten op de kaart is ook het interieur de moeite waard om Cafe Organic niet over te slaan.

img_0165

Old Man’s
Old Man’s is een leuke hotspot dichtbij het strand waar een hele relaxte sfeer hangt. De surfers strijken hier vaak neer voor een pauze. Zelf bestelde ik hier vaak een kokosnoot voor de hydratatie die je in dit klimaat wel kunt gebruiken! ‘S avonds is Old Man’s the place to be voor een drankje. Ook kun je hier goed met de voetjes van de vloer!

IMG_1847

Warung Bu Mi
Naar mijn mening is dit de beste Warung in Canggu! In de vitrine liggen verschillende traditionele Indonesische gerechten waar je uit kunt kiezen. Je wijst zelf aan wat je allemaal opgeschept wilt hebben en rekent af op basis van gewicht. Geen plek om urenlang te tafelen, maar heerlijk om te genieten van een bordje vol Indonesisch eten voor omgerekend zo’n €3. Take away is hier ook een optie.

img_0161

Avocado Cafe
Hele leuke plek voor lekkere, gezonde en voedzame opties. Ideaal voor sporters! Je kunt hier onder andere terecht voor verschillende goedgevulde salades, soepen, burgers, curry’s, stoofpotjes en shakes. Ook zijn er veel opties voor ontbijt. Wanneer je lekker aan het zwembad ligt en geen zin hebt om ergens wat te gaan eten is bezorgen ook een optie!
Op onderstaande website kun je het menu bekijken en het telefoonnummer vinden dat je kunt bellen om je bestelling door te geven.

img_0172-1img_0173

Nalu Bowls
Een smoothiebowl kun je eigenlijk bij elk hip tentje op Bali wel bestellen, maar voor de aller aller allerlekkerste ga je naar Nalu Bowls. Een bowl van deze kleine keten kun je echt niet overslaan. Probeer vooral de Mavericks bowl, deze is gemaakt van Açaí en daar mag je mij in ieder geval elke nacht voor wakker maken. Naast Canggu kun je Nalu Bowls ook vinden in Uluwatu, Berawa en Seminyak.

What to do?

Marktje bij Love & Anchor
Op zaterdag en zondag kun je bij Love & Anchor rondstruinen over een klein marktje waar verschillende retailers wat aanbieden. Denk onder andere aan souvenirs, tassen, sieraden en wat rekken met kleding. Je kunt hier ook een Havaianas winkel vinden. Het is echt heel kleinschalig, dus verwacht hier niet uren rond te kunnen lopen, maar voor een kwartiertje toch leuk om even te bezoeken.

Nagels laten lakken bij Think Pink Nails
Op een kwartiertje rijden vanaf Canggu kun je Think Pink Nails vinden wat in Seminyak ligt. Think Pink Nails is zo’n typische Amerikaanse nagelsalon waar je kunt plaatsnemen in een massagestoel en kunt genieten van een manicure en/of pedicure. Zelf kies ik hierna altijd voor gellak, omdat dit zo’n 3 weken blijft zitten en je zo de hele vakantie geen omkijken meer hebt naar je nagels! Om teleurstelling te voorkomen is het slim om van tevoren even een afspraak te maken via onderstaande website.

Pura Tanah Lot
De Pura Tanah Lot is een Balinese tempel op 11 kilometer van Canggu. Het is hier heel toeristisch maar wel de moeite waard om even te bezoeken. Zeker met zonsondergang!

IMG_1843IMG_1845IMG_1846IMG_1844

Relaxen bij The Lawn
Vlakbij Old Man’s kun je The Lawn vinden. Deze relatief nieuwe hotspot beschikt over een zwembad met uitzicht op zee en de surfers. Ideaal dus om hier op een bedje neer te strijken. Overdag is het bij The Lawn nog niet zo heel druk, maar ’s avonds zit het meestal helemaal vol. Vooral op zondagavond lijkt heel Canggu hier wel heen te komen voor het Sunday Sundowns feestje. Lekker borrelen met een prachtige zonsondergang op de achtergrond.

IMG_1841

Scooter huren en de omgeving verkennen
Op Bali is de scooter het meest voorkomende vervoersmiddel. Je ontkomt er dus ook eigenlijk niet aan om er zelf eentje te huren. Per scooter kom je gewoon overal het makkelijkst en goedkoopst. Voor zo’n €3 a €4 huur je al een scooter per dag. Ook de brandstof kost echt helemaal niks. In Canggu kun je trouwens ook per fiets nog wel uit de voeten, maar dan mis je wel echt het lekkere windje wat je met een scooter wel hebt. En geloof me, daar heb je soms echt behoefte aan!

img_0174img_0176

Kappersbezoek bij Rob Peetoom
Op Bali krijgt je haar aardig wat te verduren met die felle zon en het zee – en chloorwater. Gelukkig kan Rob Peetoom daar wat aan doen en wel in Seminyak! Deze Nederlandse kapper heeft al een paar jaar een prachtige salon in Seminyak zitten met uitzicht op de rijstvelden. Zelf ben ik hier geweest voor een goede knipbeurt en heb ik ook m’n wenkbrauwen laten verven. Heerlijk om daar tijdens de vakantie geen omkijken meer naar te hebben! Je kunt hier ook terecht voor een manicure, pedicure, gezichtsbehandeling of massage. Sinds kort is er een tweede salon geopend in het Beachwalk Shopping Centre in Kuta.

Enjoy!

Deze post heeft een reactie

  1. Wat een mooie, inspirerende blog!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: