Bali / Nusa Lembongan – Hotspots & Tips

Bali / Nusa Lembongan – Hotspots & Tips

Nusa Lembongan is een klein eiland ten zuidoosten van Bali. Het is echt een paradijsje en een stuk rustiger dan op Bali zelf. Het eiland is ideaal voor surfers en, vanwege de prachtige koralen, ook zeer geschikt om te duiken en te snorkelen. Daarnaast beschikt Nusa Lembongan over verschillende witte zandstranden, een mangrove en een blue lagoon. Genoeg redenen dus om dit eiland te bezoeken!

How to get there?
Vanaf Sanur ben je binnen 30 minuten per boot op Nusa Lembongan. Zelf boekte ik mijn tickets via Rocky Fast Cruise en dat is goed bevallen. De boten vertrekken viermaal per dag om 10:00, 12:00, 14:00 en 16:30 uur. Een enkeltje en retourtje kosten respectievelijk ongeveer €30 en €42. Wanneer je niet in Sanur zelf verblijft komt de maatschappij je zonder extra toelage gewoon ophalen in de plaats waar je de nacht ervoor hebt overnacht. Eenmaal op Nusa Lembongan aangekomen zetten ze je af je hotel.

Tips van mij: Zelf ben ik gelukkig nog nooit zeeziek geweest, maar wanneer je hier wel snel last van hebt is het aan te raden om van tevoren even een pilletje in te nemen. Voor een aantal mensen op de boot kon de reis namelijk niet snel genoeg voorbij zijn! Daarnaast is het handig om slippers aan te hebben omdat je voordat je de boot op kan een stukje door het water moet.

Where to sleep?

img_0202img_0203

Taos House
Dit guesthouse ligt op loopafstand van Mushroom Bay en wordt gerund door een hele lieve Balinese familie die bereid is alles voor je te regelen. De sfeer is heel persoonlijk en gastvrij. De kamers zijn erg ruim en netjes en beschikken over heerlijke grote bedden en een buitenbadkamer. Het ontbijt is standaard, maar prima. Verder heeft Taos House een mooie tuin en kun je gebruik maken van een fijn zwembad. Echt een aanrader voor een klein prijsje!

IMG_1854IMG_1853IMG_1858

Tigerlillys
Tijdens mijn tweede keer op Nusa Lembongan wilde ik, voor de variatie, een ander hotel proberen. Het werd het Tigerlillys Boutique Hotel en daar heb ik zeker geen spijt van gehad! Het hotel ligt centraal aan de hoofdweg van het eiland waar je verschillende restaurants en winkeltjes kunt vinden. Bij binnenkomst kom je meteen in een tropische tuin terecht met prachtige bomen, planten en een zwembad. Verder zie je een stuk of zes bungalows staan waarin zowel onder als boven een erg leuke kamer is gecreëerd. Het hotel beschikt tevens over een eigen restaurantje waar je echt lekker kunt eten en cocktails kunt drinken. Dit hotel is relatief gezien wel prijzig, dus wanneer je graag wat minder geld besteed aan verblijf dan zou ik voor Taos House kiezen. Echter, als je echt een keer goed wilt uitpakken dan is het Tigerlillys Boutique Hotel zeker een goede keuze! Wanneer je via deze link boekt ontvang je trouwens €15 korting op je verblijf.

Where to eat?

 

img_0218

The Deck
The Deck is een leuk restaurant op een rustige plek waar je de hele dag terecht kunt.
Je hebt hier een prachtig uitzicht op zee, dus kom zeker net iets voor zonsondergang. Het kost wat moeite om er te komen, maar gelukkig biedt het restaurant na 17:00 uur een gratis pick-up service aan. Via onderstaande website kun je dit aanvragen. De kaart biedt diverse Westerse gerechten aan zoals verschillende soorten pizza’s, wraps, burgers en salades. Zelf ging ik voor een pizza en die was echt heel erg lekker. Op zondagavond kun je bij The Deck terecht voor een Sunday Sunset Session waar elke week een andere Internationale DJ de muziek verzorgt. Cocktail bestellen dus en met de voetjes van de

Bali Eco Deli
Voor gezond en lekker eten ben je hier op het juiste adres! Bali Eco Deli ligt aan de hoofdstraat van Nusa Lembongan en is geopend van 07:00 tot 21:00 uur. Zelf lunchte ik hier met een lekkere salade, een stuk bananenbrood en een sapje. Verder worden er ook bijvoorbeeld ijsjes, taartjes, koffies, borden met fruit en ontbijtjes met yoghurt geserveerd. Leuke plek in de schaduw om even verkoeling te zoeken met wat lekkers.

img_0206

Hai Tide
Dit restaurant kun je vinden op Mushroom Bay en is de hele dag geopend. De kaart staat vol met zowel Westerse als lokale gerechten. Denk aan pizza’s, biefstuk, sandwiches, spaghetti, maar ook aan Soto Ayam, Nasi Goreng en Beef Rendang. Zelf heb ik hier een paar keer wat besteld terwijl ik op het naastgelegen strand lag en dat was erg geslaagd! Net als veel restaurants op Nusa Lembongan biedt ook Hai Tide een gratis pick-up en drop-off service aan.

What to do?

img_0207img_0205

Duiken bij Scuba Center Asia
Wanneer je op Nusa Lembongan bent kan een duik echt niet ontbreken. Tijdens mijn beide keren het eiland heb ik een duikles genomen bij Scuba Center Asia. Deze duikschool wordt gerund door twee Nederlandse eigenaren, Kim & Bastiaan. Duiken met hen is echt een feestje! Ze nemen je mee naar de mooiste plekken en onderweg heb je al veel lol met de crew. Beide keren ben ik op prachtige duikspots geweest en heb ik onder andere mantaroggen van wel 5m en schildpadden gezien!

Naast de duikschool runnen ze ook Gomez en The Bar. Gomez is een guesthouse met vijf zeer betaalbare kamers en bij The Bar kun je onder andere terecht voor een potje poolen en Hollandse snacks. En geloof me, na al dat heerlijke Indonesische eten heb je ook weleens behoefte aan een broodje frikadel met mayo! Heerlijk!

IMG_0607img_0208IMG_1856IMG_1857

Scooter huren om het eiland te verkennen
Nusa Lembongan is te groot en te heuvelachtig om per voet of fiets te verkennen. Een scooter is hier dus echt een must. Mooie plekken om te stoppen zijn Devil’s Tear, Dream Beach en Panorama Point. Wanneer je genoeg tijd hebt is het ook een aanrader om via de gele brug over te steken naar Nusa Ceningan en daar wat rond te touren. Maak hier zeker even een tussenstop bij Le Pirate.

img_0217img_0215img_0214img_0216

Middagje chillen bij Le Pirate
Zoals zojuist verteld kun je Le Pirate op Nusa Ceningan echt niet overslaan. Le Pirate is een hotel en restaurant, maar je kunt hier ook gewoon langskomen voor een duik in het zwembad. Zelf kwam ik hier vooral voor het waanzinnige uitzicht. De foto’s zeggen genoeg toch?

img_0209img_0210img_0213

Zonsondergang bekijken vanuit het zwembad bij Blue Corner Dive
De leukste avond op het eiland heb ik bij Blue Corner Dive beleefd! Dit is een duikschool, maar je kunt hier ook gewoon terecht wanneer je niet van plan bent om (hier) te duiken. Op het strand bij Blue Corner Dive liggen zitzakken waarop je heerlijk kunt chillen. Ook beschikken ze over een zwembad met uitzicht op zee waaruit we met een drankje de zonsondergang hebben bekeken. De sfeer die hier hangt is heel fijn en relaxed. Echt een aanrader voor een heerlijke namiddag.

Wanneer je naast deze activiteiten liever nog meer actief bent heb je op dit eiland altijd nog de optie tot surfen, snorkelen of het maken van een kanotocht door de mangrove van Nusa Lembongan. Voor mijn eventuele volgende bezoek heb ik nog een dagtocht naar Nusa Penida op m’n bucketlist staan. Dit eiland is door veel toeristen nog niet ontdekt en beschikt dus over ongerepte natuur en lege witte zandstranden. Klinkt goed toch?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: