Bali / Uluwatu – Hotspots & Tips

Bali / Uluwatu – Hotspots & Tips

Uluwatu ligt helemaal in het zuidelijkste puntje van Bali. Deze regio staat bekend om de mooie stranden en hoge golven. Dit is dus ook echt hét walhalla voor surfers die hier van over de hele wereld naar toe komen. Je hebt in dit gebied niet per se een centrum, maar daardoor is er overal wel wat leuks te vinden. Door gebrek aan tijd ben ik maar kort in Uluwatu geweest, maar toch wil ik je mijn paar verzamelde tips niet onthouden!

How to get there?

Zelf verbleef ik voordat ik Uluwatu aandeed op de Gili Eilanden. Vanaf hier pakte ik de boot naar Padang Bai en vervolgde ik mijn reis per auto naar Uluwatu. Vanaf Padang Bai ben je nog ongeveer twee uur onderweg. Wanneer je rechtstreeks vanaf Denpasar Airport naar Uluwatu afreist ben je al binnen 40 minuten op plaats van bestemming.

Where to sleep?IMG_1668IMG_1478

Villa Hari Indah
Dit guesthouse wordt gerund door een Franse eigenaar en ligt op een rustige plek op loopafstand van Bingin Beach. De sfeer die hier hangt is ontspannen, huislijk en persoonlijk. De kamers zijn ruim, netjes, van alle gemakken voorzien en hebben een  grote buitenbadkamer. Verder beschikt het guesthouse over een zwembad en een uitgebreid ontbijt. Zoals eigenlijk overal op Bali is het personeel echt heel erg vriendelijk en behulpzaam. Als kattenliefhebber kon ik trouwens m’n geluk niet op toen ik zag dat er hier drie katten wonen, zo gezellig! Een absolute aanrader voor als je in de omgeving van Uluwatu wilt verblijven!

Where to eat?

The Cashew Tree
Op 3 minuten lopen vanaf Villa Hari Indah kun je The Cashew Tree vinden. Om deze reden hebben wij hier vaak gegeten, lekker dichtbij! Je kunt hier de hele dag terecht. Op de kaart staan opties zoals smoothiebowls, taartjes, sapjes, burgers, goedgevulde salades en een superlekkere vegetarische lasagne!


IMG_1729

Coco & Poké
Dit tentje zit bij de populairste spot van Uluwatu: Single Fin. Je kunt hier pokébowls bestellen en die zijn echt heerlijk. Zelf ging ik voor een bowl met onder andere verse tonijn, rijst, avocado en komkommer. Wanneer je nog zin hebt in een toetje kun je bij Coco & Poké ook Coco Whip bestellen. Dit is bakje met (gezond) softijs dat je met talloze toppings naar keuze kunt versieren. Superlekker!


Kelly’s Warung
Ook Kelly’s Warung ligt vlakbij Villa Hari Indah. Het is even zoeken, maar wanneer je naar beneden loopt richting Bingin Beach en links aanhoudt dan kom je het vanzelf tegen. Vanaf dit tentje heb je een prachtig uitzicht over het strand en de surfers, vandaar dat we hier ook een aantal keer de zonsondergang hebben bekeken. Ook hier kun je weer terecht voor smoothiebowls, wraps, burgers, sandwiches en salades.

Nalu Bowls
In mijn blog over Canggu is Nalu Bowls al aan bod gekomen, maar omdat ik dit echt zó lekker vind en ze in Uluwatu ook een vestiging hebben tip ik het nog een keer. Probeer vooral de Mavericks bowl, deze is gemaakt van Açaí. Heel heel heel erg lekker!

What to do?
IMG_1636IMG_1576


Chillen bij Sunday Beach Club
Je moet hier een gewoon een dagje spenderen wanneer je in Uluwatu bent! Aangezien dit gedeelte van Bali best veel kliffen heeft wordt je met een liftje naar beneden gebracht naar het strand. Je betaalt omgerekend €20 entree en dit is inclusief een handdoek, Wi-Fi en een voucher van €10 die je in het restaurant kunt besteden. Verder mag je ook gebruik maken van de kajakken, snorkelspullen en SUP boards wanneer het tij dit toelaat. Geen geld dus voor zo’n luxe beachclub! Wanneer je vanaf het strand weer met het liftje naar boven gaat kom je uit bij een prachtig zwembad met uitzicht op het strand en de zee. Neem dus zeker ook nog even de tijd om hier een duik te nemen.

Scooter huren
Uluwatu is echt een gebied waar je niet zonder scooter kan. Er is hier een soort taximaffia actief die de Blue Meter Taxi’s en Ubers weigeren in het gebied waardoor je dus echt de hoofdprijs betaald voor het inhuren van drivers. Scooter huren dus en lekker zelf overal heen touren!Surfers kijken bij Single Finn
Naar mijn mening is Single Finn de meest populaire spot van Uluwatu. Vanuit het restaurant kijk je wederom uit op de surfers die de beste golven proberen te pakken. Hele relaxte plek om met een drankje en een pizza te genieten van het uitzicht. Wanneer je op zoek bent naar een goed feestje moet je hier echt op zondagavond zijn! Naast het restaurant van Single Finn zelf kun je hier ook Coco & Poké vinden.


Uluwatu Temple
Een bezoekje aan de Uluwatu Temple kan niet ontbreken wanneer je in dit gebied verblijft. Deze tempel is gebouwd op een klif zo’n 80 meter boven zee waardoor je ook hier weer een prachtig uitzicht hebt op de oceaan. Wel even goed op je spullen passen hier, want er lopen grijpgrage aapjes rond!

Zelf heb ik in Uluwatu echt genoten van mijn laatste dagen op Bali! Het is een fijne plek om aan het einde van je reis te bezoeken, omdat je vlakbij het vliegveld zit. Ben jij ook van plan te gaan of heb je nog aanvullingen? Let me know!

 

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wat een prachtige foto’s!

  2. Thanks voor de tips! Ik ga in september naar Bali, dus komt dit goed van pas.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: