Bali / Ubud – Hotspots & Tips

Bali / Ubud – Hotspots & Tips
Processed with VSCO with a6 preset

Het culturele hart van Bali: Ubud! De stad ademt de Balinese cultuur en net iets buiten het centrum bevind je je al midden in de prachtige rijstvelden. Er is hier genoeg te beleven, dus lees vooral verder voor mijn verzamelde hotspots en tips.

IMG_0223

How to get there?
Vanaf Denpasar Airport ben je binnen 1,5 uur rijden in Ubud. Wanneer je je vervoer niet via je hotel kunt regelen is het aan te raden een Blue Meter Taxi te pakken. Negeer alle mannen in de aankomsthal die je een taxi aanbieden en loop iets verder door totdat je de officiële blauwe taxi’s ziet. Deze taxi’s rijden met een meter waardoor je minder snel opgelicht kunt worden. Wel even checken of de meter ook daadwerkelijk aanstaat!

Where to stay?

img_0358-1img_0356-1

Nani House 2
Tijdens mijn eerste keer op Bali verbleef ik in Nani House 2. Zelf had ik per ongeluk een kamer met ventilator geboekt, maar dit is echt af te raden. Wat een hitte! Gelukkig hebben ze hier ook kamers beschikbaar met airco. Het verblijf is schoon en netjes en bevindt zich midden in het centrum van Ubud. Je kunt dus overal zo heen lopen. Daarnaast kost een tweepersoonskamer met airco maar €18 per nacht. Echt geen geld dus en wanneer je via deze link boekt krijg je zelfs nog €15 korting!

Pajar House Ubud
Toen ik voor de tweede keer in Ubud verbleef koos ik voor Pajar House. Dit is een guesthouse op 10 minuutjes rijden van de stad. Dit is geen probleem, want ze beschikken over een gratis haal – en brengservice. Je krijgt een telefoon mee zodat je hen kunt bellen wanneer je weer opgehaald wilt worden. Top service dus! De kamers zijn groot, schoon en hebben een erg mooie badkamer. Het personeel is heel vriendelijk en behulpzaam. Het eten vond ik hier wel echt minder, dus het is aan te raden om gewoon lekker in een van onderstaande tentjes in Ubud te gaan eten.

Where to eat?

IMG_0341

img_0357-1

Watercress
Mijn favoriete hotspot in Ubud! Wanneer je in Nani House 2 verblijft zit Watercress letterlijk naast de deur. Je kunt hier de hele dag terecht. Zelf heb ik er een keertje geluncht met een broodje zalm en een stuk carrotcake. Voor diner koos ik een gerecht met rendang. Allemaal superlekker! Naast deze opties serveren ze onder andere ook verschillende ontbijtjes met ei, een açaibowl, yoghurt met fruit en granola, burgers en salades. De koffie schijnt hier ook erg goed te zijn.

Kafe
Wanneer je echt gezond wilt eten is Kafe een aanrader. De kaart staat vol met sappen, shakes, smoothies, powerballs, soepen, salades en allerlei raw taartjes en toetjes. Ze zijn elke dag geopend van 07:30 uur tot 23:00 uur, dus je kunt hier ook terecht voor diner.

 

img_0363-2

Clear Cafe
Dit tentje zit in dezelfde straat als Kafe en ook hier kun je voor van alles terecht. Denk aan yoghurt met granola, salades en burgers.

What to do?

img_0150-1img_0146-2img_0151-2img_0156-2img_0163-2

Paon Bali Cooking Class
Laten we maar meteen beginnen met wat ik het leukst vond om te doen in Ubud, namelijk de Paon Bali Cooking Class! Tijdens wat research voorafgaand aan de reis las ik vaak dat dit de beste kookworkshop van Bali is en het was inderdaad echt heel erg goed. De mensen die de kookworkshop geven zijn echt heel erg aardig, gastvrij en grappig wat meteen zorgt voor een leuke sfeer tijdens de les. Verder is alles erg goed georganiseerd. De ingrediënten voor de verschillende gerechten zijn steeds al klaargelegd voordat je het door hebt en tussendoor wordt alles steeds opgeruimd en schoongehouden.

Tijdens de workshop maak je acht traditionele Balinese gerechten klaar zoals Pepes Ikan (gestoomde tonijn in bananenblad), Tempé Kering (tempeh in sojasaus), Gado Gado (groenten en tofu in pindasaus) en Be Siap Mesanten Kare Ayam (kip in kokoscurry). Mijn favoriet was sowieso de Tempé Kering, zo lekker zoet en knapperig! Een toetje kan natuurlijk niet ontbreken, daarom wordt de workshop afgesloten met Kolak Biu Kolak Pisang: gekookte banaan met kokosmelk, kokossnippers en een siroopje van palmsuiker. Om je vingers bij af te likken!

De workshop wordt tweemaal per dag gegeven, namelijk om 08:00 en 16:00 uur. Bij de ochtendworkshop bezoek je eerst de markt om de verschillende ingrediënten te verzamelen. Bij de middagworkshop is dit niet het geval. De kosten zijn omgerekend €23 per persoon en dit is inclusief pick-up in de regio van Ubud, de workshop zelf en natuurlijk een bord vol met de door jou gemaakte gerechten. Echt geen geld dus en zeker een aanrader!

Zwemmen bij Jungle Fish
Zoals het op hun eigen website geschreven staat: Welcome to the Ubud’s no beach… beach club! Dit omschrijft Jungle Fish eigenlijk al meteen. De sfeer die er hangt is echt zoals bij een strandtent, maar het zand is in de jungle van Ubud natuurlijk ver te zoeken. Je kunt hier lekker eten en een duik nemen in het prachtige zwembad tussen de tropische bomen en planten. Een fijne plek om de drukte van Ubud even te ontvluchten.

img_0364-1img_0367-2img_0365-1

Mount Batur beklimmen
Op verschillende plekken in het centrum van Ubud kom je stalletjes tegen die verschillende tours aanbieden. Vaak kun je dit ook in je eigen hotel regelen. Zelf boekte ik een hike naar de top van Mount Batur. Dit is een actieve vulkaan bij het Baturmeer van 1717 meter hoog.

Om 02:00 uur ’s nachts word je opgehaald bij je hotel en rijd je met nog meer beklimmers naar de vulkaan. Onderweg krijg je een simpel ontbijtje om in ieder geval iets in je maag te hebben voordat je aan de tocht begint. Met een gids en een klein groepje loop je zo’n 2,5 uur naar boven om uiteindelijk de zonsopgang te bekijken. Eenmaal boven krijg je weer wat te eten. Ik vond de klim echt prima te doen, maar merkte wel dat sommige mensen toch afhaakten. Een basisconditie is in ieder geval wel fijn om te hebben! De tocht naar beneden vond ik niet minder zwaar dan omhoog, omdat je constant spanning op je bovenbenen moet houden om niet uit te glijden. Misschien zelfs nog wel pittiger dan het klimmen! Rond 09:00 uur kom je weer bij de auto’s terecht die je terugbrengen naar je hotel. Een voordeel van het vroege opstaan is dat je de hele dag nog voor je hebt! Wanneer je een actieve activiteit wel kan waarderen is dit zeker een aanrader.

img_0359

Monkey Forest
Dit is echt de meest toeristische attractie van Ubud, maar toch wel even leuk om doorheen te lopen. Aapjes overal! De kosten voor entree zijn €3.

img_0360-1img_0361-1img_0362-1

Mountainbiketocht
Naast de hike naar Mount Batur boekte ik ook nog een mountainbiketocht door de rijstvelden. Bij deze tocht word je wederom eerst opgehaald bij je hotel en vervolgens afgezet bovenaan een heuvelachtig gebied. Hierdoor hoef je bijna alleen maar naar beneden te fietsen, heerlijk! Tussendoor stop je nog bij een koffieplantage, bezoek je een typisch Balinese woning en als afsluiter lunch je gezellig met de hele groep. Wanneer je wat van de Balinese natuur en cultuur wilt zien kan ik je de mountainbiketocht zeker aanbevelen.

Yoga
Ubud staat vooral bekend als paradijs voor yogi’s. Zelf heb ik helaas geen tijd gehad voor een lesje yoga, maar ik heb van veel anderen gehoord dat de Yoga Barn hier echt de perfecte plek voor is. Op onderstaande website bieden zij verschillende lessen aan.

Winkelen
In Ubud zijn veel leuke winkeltjes te vinden. Voor zowel souvenirs als kledingwinkels kun je hier terecht. Mijn favoriet is Blood & Bone! Je kunt deze winkel ook vinden in Canggu en Uluwatu.

Zoals je ziet is er in Ubud en omgeving genoeg te beleven! Het is echt een leuke afwisseling naast alle bestemmingen aan zee. Ben jij er weleens geweest?

Deze post heeft 8 reacties

  1. Haha, wij zijn in september naar Bali gegaan en hebben ook het Monkey forest gedaan (lag vlak bij ons hotel) en ik denk dat we dezelfde mountainbiketocht gedaan. De fietsen waren alleszins hetzelfde en de beschrijving van de tocht klinkt ook gelijkaardig!

  2. Ohh Bali staat hoog op mijn lijstje! Al die foodfoto’s zien er zo goed uit!

    1. Ja sowieso gaan 😍 Alles is fantastisch daar!!

  3. Ha Judith, leuk blog! Ik lees ‘m terwijl we ontbijten bij Clear… Goeie tent inderdaad! Caramel is een leuke plaats om koffie te drinken, een tip voor de volgende keer 🙂

    1. Hi Gerard, leuk om te horen! Veel plezier nog en Caramel ga ik zeker onthouden voor de volgende keer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: