Hotspot Guide – Utrecht

Hotspot Guide – Utrecht
Processed with VSCO with a6 preset

In de paar jaar dat ik nu in Utrecht woon heb ik al vaak buiten de deur drankjes gedaan, stukken taart gegeten, smoothies gedronken, talloze broodjes besteld en avonden lang getafeld. De leukste hotspots wil ik jullie niet onthouden, vandaar dat ik een lijstje met favorieten heb opgesteld!

img_1827img_3207

Satriale’s Pizzabar
Voor de beste pizza’s van Utrecht ga je naar Satriale’s pizzabar! Hier serveren ze graag lekkere én gezonde pizza’s uit een traditionele houtgestookte oven. Mijn favoriet is de Salsiccio con fresca cipolla, een pizza met San Marzano tomaten , buffelmozzarella, verse worst en rode ui. Wanneer je nog ruimte hebt voor een dessert is de tiramisu echt een aanrader! Satriale’s Pizzabar is gevestigd op de Plantage. In de zomer kun je hier heerlijk buiten zitten.

Website: http://www.satriales.nl

img_2469

Anne & Max
Hier kom ik graag voor ontbijt of lunch. Hele gezellige tent met een huislijke sfeer. In het weekend is het bij Anne & Max vaak erg druk, maar wanneer je even moet wachten wordt dit zeker beloond. De menukaart maakt het voor mensen met keuzestress echt heel lastig. Werkelijk alles is lekker. Mijn favorieten zijn de wentelteefjes met blauwe bessen en de Anne & Max lunch voor 2 personen waarbij je van alles wat geserveerd krijgt. Had ik al gezegd dat kiezen hier lastig is?

Website: http://www.annemax.nl

Beers & Barrels
Hier moet je zijn voor de lekkerste burgers en malste kippetjes. Naast deze twee opties staan er ook gamba’s, taco’s en kreeft op het menu. In Utrecht kun je Beers & Barrels op twee locaties vinden, namelijk op de Veilinghavenkade en in een werfkelder aan de Oude Gracht. Zelf ben ik alleen bij laatstgenoemde geweest en de sfeer was daar echt top! Het is hier ook mogelijk om plaats te nemen aan een biertafel met tapkraan, zo kun je je eigen biertje tappen! Je bier wordt gewogen en je betaalt per kilogram. Erg geschikt voor een verjaardag of personeelsuitje!

Website: http://www.beersbarrels.nl

Ritos
Hier moet je zijn voor de lekkerste pokébowls! Ook te bestellen of to-go mee te nemen. Je kunt Ritos vinden aan de Potterstraat.

Website: http://www.ritos-utrecht.nl

img_3447

Smood Juicebar
Hier ben je aan het juiste adres voor gezonde smoothiebowls, sappen, fruitsalades, wafels, pastasalades, vegetarische soepen en taartjes zonder suiker van SUE. Zelf ging ik voor een açai bowl en die was erg geslaagd. Smood Juicebar is gevestigd op de Vismarkt, middenin het centrum van Utrecht. Het is een leuke plek om te zitten, maar wanneer je hier geen tijd voor hebt kun je ook alles to-go meenemen.

Website: http://www.smoodjuicebar.nl

Broodje Mario
Dit is in Utrecht echt een begrip, iedereen kent het tentje met Italiaanse broodjes wel. Rond lunchtijd worden de broodjes aan de lopende band verkocht. Mijn favoriet is het traditionele broodje Mario, een grote bol met kaas, salami, chorizo, rauwkost en pepertjes. Je kunt broodje Mario vinden op de Oude Gracht en op het Janskerkhof.

Gys
Bij Gys kun je terecht voor biologisch eten en drinken wat zoveel mogelijk gemaakt is van streekproducten. Veel van de gerechten zijn daarbij ook nog eens vegetarisch of veganistisch. Mijn favorieten zijn de falafelburger en de proeverij: een combinatie van verschillende gerechten. In Utrecht kun je Gys vinden aan de Voorstraat en de Amsterdamsestraatweg. Afhalen of laten bezorgen is ook een optie.

Website: http://www.gysutrecht.nl

Lewis Bookcafe
Bij Lewis Bookcafe ben ik een paar weken terug pas voor het eerst geweest, maar ik weet zeker dat dit niet de laatste keer was. Wat een leuke zaak! De sfeer is erg huislijk en knus met fijne fauteuils, een schouw en genoeg boeken die je erbij kunt pakken om te lezen. Voor flexwerkers is dit de ideale plek met genoeg stopcontacten en onbeperkt koffie voor maar €4,50. Ze beschikken tevens over een leuk, ruim opgezet terras waar je lekker buiten kunt zitten.

Lewis Bookcafe werkt met een all-day-breakfast concept. Op de kaart staan verschillende smoothiebowls, tosti’s, bagels, sandwiches, wafels en zoete lekkernijen. De club sandwich, avocado toast en scones zijn in ieder geval goedgekeurd! Je kunt deze hotspot vinden aan Achter Clarenburg. Wanneer je Hoog Catharijne uitloopt, loop je er zo tegenaan.

Belgisch Biercafé Olivier
Vlakbij Lewis Bookcafe kun je Belgisch Biercafé Olivier vinden. Dit café is gevestigd in een oude kerk en serveert een groot assortiment aan speciaal bier. Op de dinerkaart staan opties zoals kogelbiefstuk, mosselen, braadkip en kaasfondue. Bij elk gerecht wordt een bepaald soort biertje geadviseerd. Je kunt bij Olivier ook terecht voor verschillende bierproeverijen.

Website: http://www.utrecht.cafe-olivier.be

img_3303

Yoghurt Barn
Naast verschillende andere steden in Nederland zit de Yoghurt Barn ook in Utrecht. En maar goed ook, want mijn stempelkaart is hier altijd snel vol! Bij de Yoghurt Barn kun je je eigen yoghurt samenstellen of een van de specials proberen die door het team zelf zijn uitgekozen. Naast de yoghurtjes kun je hier ook terecht voor een brunch, high tea of picknick. De high tea heb ik al een paar keer gedaan en deze blijft echt favoriet! De foto’s zeggen genoeg volgens mij. In Utrecht kun je de Yoghurt Barn vinden op de Neude en het Centraal Station. Verder kun je deze keten ook vinden in Den Haag, Amsterdam, Den Bosch, Leiden, Haarlem en Nijmegen.

Website: http://www.yoghurtbarn.nl

Stan & Co
Wanneer je ’s avonds leuk een drankje wilt doen ben je bij Stan & Co aan het juiste adres. Zelfs op maandagavond staat het hier vol met borrelende mensen. Je kunt Stan & Co vinden op de Ganzenmarkt.

Website: http://www.utrecht.stan-co.nl

Broadway
In Utrecht ga je voor de beste spareribs en steaks naar Broadway. Het vlees wat ze in dit restaurant gebruiken komt uit Nieuw-Zeeland en is 100% natuurlijk. Doordat het vlees vacuüm verpakt en gekoeld verscheept wordt is het erg mals, super lekker! Wanneer je meer een visliefhebber bent is de tonijnsteak een aanrader. Frietjes erbij en smullen maar! Het restaurant bevindt zich middenin het centrum van de stad aan de Oude Gracht. Op een warme zomeravond kun je hier ook heerlijk buiten aan het water zitten.

Website: http://www.steaksandribs.nl

De Zwarte Vosch
Een typisch Spaanse tent, maar dan in Utrecht! Bij De Zwarte Vosch kun je terecht voor pinchos en tapas. Leuke tent met enthousiast personeel en heerlijk eten voor een goede prijs. In de zomer kun je hier buiten zitten op het terras aan het water. De Zwarte Vosch is gevestigd aan de Oude Gracht.

Website: http://www.dezwartevosch.nl

img_3566

Meneer Smakers
Burgers, burgers, burgers! Bij Meneer Smakers ben je daarvoor aan het juiste adres. Heerlijke biologische burgers en zelfgemaakte friet voor een fijne prijs. Het broodje is lekker knapperig en de ingrediënten zijn vers. Mijn favoriet is De Tante Truus, een burger van 100% rundvlees met gegrilde paprika, courgette, buffelmozzarella en groene pesto. Op de kaart staan ook opties voor vegetariërs en veganisten. Je kunt Meneer Smakers vinden op de Oude Gracht, de Twijnstraat en de Nobelstraat.

Website: http://www.meneersmakers.nl

img_2344

Teds
Steak met friet voor ontbijt? Bij Teds kan het! Zij werken namelijk met het all-day-breakfast concept waarbij je het menu de gehele dag door kunt bestellen. Op de kaart staan onder andere wentelteefjes, verschillende sandwiches, gerechten met ei, yoghurt met granola, bananenpannenkoekjes en dus ook steak met friet. Mijn favoriet is de Meatball Sandwich, 2 sneetjes brood met een gehaktbal, sla en truffelmayonaise. In de zomer kun je bij Teds Utrecht lekker op het terras aan het water zitten. Wanneer het weer dit niet toelaat neem je plaats in een hippe ingerichte huiskamer. Naast Utrecht kun je Teds ook vinden in Amsterdam.

Website: http://www.teds-place.nl

Dogma
Dogma is Utrechts culinaire hotdogbar. Naar eigen recept maken zij ambachtelijke hotdogs en verse frieten. Zelf ging ik voor de Zwoele Ziel, een hotdog met pesto, mozzarella, zongedroogde tomaat en coleslaw op een knapperig broodje. Erg lekker! De zaak is ruim waardoor er genoeg tafeltjes beschikbaar zijn. Verder is het personeel erg vriendelijk, wat natuurlijk altijd een pluspunt is!

Website: http://www.dogmahotdogs.com

Stach
Wanneer ik zin heb in een tussendoortje loop ik vaak even langs Stach. Ze hebben hier de lekkerste koekjes, meringues, muffins en plakken bananenbrood. Daarnaast kun je er ook terecht voor verschillende broodjes, salades, sapjes en verse maaltijden om mee te nemen. De vestigingen van Stach doen mij altijd denken aan zo’n traditioneel buurtbakkertje, heerlijke sfeer! 

Website: http://www.stach-food.nl

Naast bovengenoemde hotspots kun je in Utrecht ook ketens vinden als Bagels & Beans, Loetje, SLA en Spaghettaria waar je ook heerlijk kunt eten! Heb jij nog een leuke aanvulling voor dit lijstje?

 

 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat een leuke blogpost. Ik woonde een halfjaar geleden in Utrecht, maar zie al dat er veel hotspots bij zijn gekomen. Stach en GYS zijn ook favorieten van mij. Lewis lijkt me mega leuk. 🙂

    1. Dankjewel! 😃 Goed om te horen! Zeker een keertje langs Lewis gaan, is de moeite waard!

  2. Leuke blog! Snel maar even een dagje Utrecht plannen 🙂

    1. Dankjewel! Leuk om te horen 😃

  3. Wat een uitgebreide lijst! Staan ook een paar van mijn favorieten tussen. Alleen met Teds en Anne & Max heb ik echt alleen nog maar slechte ervaringen gehad. Mega lang wachten, slechte service.. terwijl bij beide tenten de menu kaart zo goed is!! Oh nog een leuke toevoeging voor je lijstje: Rabarber in de Zadelstraat!

    1. Ja dat lange wachten is wel echt heel erg vervelend! Gelukkig vergeet ik het snel bij het zien van de menukaart. Thanks voor je toevoeging! Ik ga binnenkort zeker even langs bij Rababer 😃

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: