Eetdagboek – Veggiechallenge 

Eetdagboek – Veggiechallenge 
Processed with VSCO with a6 preset

Afgelopen week heeft Marlous mij uitgedaagd om een week lang vegetarisch te eten. Nu ben ik hier de laatste tijd al een stuk bewuster mee bezig door wanneer ik zelf kook geen vlees toe te voegen. Echter, eet ik wel gewoon vlees wanneer ik buiten de deur eet of iemand anders kookt. Daarnaast check ik niet of er ergens gelatine in zit (wat van huiden en botten van runderen of varkens wordt gemaakt), doe ik vaak kipfilet op m’n brood en maak ik regelmatig gerechten met vis klaar. Deze week dus niet! Benieuwd hoe mij dit afgaat? Lees dan vooral verder.
Zondag


08:45 – Ik ben echt een ochtendmens, dus ook op zondag zit ik al redelijk vroeg aan mijn ontbijt. Ik ga voor een acaibowl met banaan, blauwe bessen, bramen, kokos, pompoenpitten en zonnebloempitten als toppings.

10:30 – Als gezond tussendoortje maak ik vaak een bananenbrood. Erg makkelijk en super lekker! De helft vries ik in, de rest krijg ik komende week wel op. Op zondagochtend neem ik m’n eerste stuk.

11:45 – Voor de hotspotguide van Utrecht fiets ik richting Stach om wat foto’s te maken. Ik heb zin in een sapje en kies de wortel/gember variant.

14:00 – Na twee uurtjes winkelen lunch ik bij Dogma met een hotdog. Ik kies de Zwoele Ziel die normaal met een kipworstje geserveerd wordt, maar gelukkig kun je ook een vegetarische variant bestellen. Ik proefde eigenlijk geen verschil en heb echt genoten van dit broodje!

18:30 – Tijd voor het avondeten! Ik kook quinoa met feta en verschillende groentes zoals sperziebonen, courgette, bloemkool en prei. De quinoa kook ik in bouillon en deze keer lette ik dus goed op dat ik groentebouillon gebruikte. Dit gerechtje maak ik wel vaker op deze manier, dus vlees mis ik hier sowieso niet.

20:15 – Zin in zoetigheid, dus ik neem een paar van deze digestive bites. Koop deze vooral niet, want ze zijn echt heel erg lekker en verslavend! Krijg er meteen alweer zin in.

Maandag


07:45 – Aangezien ik vaak 40 minuten in de auto zit voordat ik op m’n werk ben, neem ik het ontbijt vaak to-go mee. Deze keer ga ik voor een groene smoothie met banaan, avocado, ananas, amandelmelk en spinazie.

10:00 – Op alleen een smoothie kan ik niet de hele ochtend leven, dus als tussendoortje neem ik een rijstwafel met pindakaas en ras-el-hanout hummus met wat schijfjes komkommer.

12:15 – Tijd voor lunch! Ik rooster twee boterhammen en beleg deze met kaas en vegetarische paté van Livera die echt niet van gewone paté te onderscheiden is. Top! Daarnaast nog wat komkommer en tomaatjes.

14:00 – Alweer honger! Ik pak dus snel een appel met wat huttenkase.

15:45 – Aangezien ik na werk iets op moet halen en nog boodschappen moet doen, eet ik nog snel even een plak bananenbrood voordat ik met honger de supermarkt in moet.


18:30 – Als avondeten maak ik deze vegan gnocchi van Living The Green Life. De saus bestaat uit rode ui, vegetarische worst, passata, tomaat, spinazie en courgette. Dit gerechtje maak ik vaker, maar dan met normale worst. Vandaag dus geheel vegetarisch en zelfs vegan en het smaakte alsnog supergoed! Echt een aanrader dit receptje.

20:00 – Na het avondeten heb ik vaak meteen zin in zoet, maar aangezien ik vorige week al veel gesnoept heb, houd ik het deze keer bij een wilde perzik en wat worteltjes.

Dinsdag


08:30 – Overnight oats! Gisteravond heb ik dit ontbijtje al voorbereid door 100 ml amandelmelk met 40 gr havermout en wat frambozen uit de diepvries in de koelkast te zetten. ‘S ochtends voeg ik nog wat blauwe bessen, bramen en plakjes banaan toe. Wederom makkelijk, voedzaam, gezond en erg lekker!

09:45 – Alweer honger, dus ik neem 2 rijstwafels. Eentje beleg ik met pindakaas, de andere met huttenkase en tomaatjes.

12:15 – Voor de lunch maak ik een tosti kaas en een boterham met vegetarische paté. Verder nog wat tomaatjes.

14:30 – Worteltjes!

16:30 – Voordat ik straks in de auto honger krijg neem ik nog snel een muffin die ik gemaakt heb naar een recept van Rens Kroes. Dit zijn de Get Up & Go muffins. Lekker makkelijk ook om bij haast mee te ontbijten.

18:30 – Voor avondeten maak ik gevulde puntpaprika’s. De vulling bestaat uit prei, sperziebonen, ui, courgette en vegetarisch gehakt van Livera.

21:30 – Na een uurtje bootcamp lust ik nog wel wat, dus ik neem een bakje kwark met blauwe bessen en bramen.

Woensdag

07:45 – Goeiemorgen! Ik neem weer een groene smoothie to-go mee in auto. Deze keer met kokoswater in plaats van amandelmelk. Ook erg lekker!

10:00 – Ik neem weer een stukje zelfgemaakt bananenbrood.

11:15 – Een paar schijfjes komkommer.

12:15 – Ik lunch met een boterham vegetarische paté, een halve boterham met zuivelspread en nog een halve met ras-en-hanout hummus. Daarnaast nog wat tomaatjes en komkommer.

15:00 – Een puntpaprika!

16:00 – Ik heb nog een zelfgemaakte muffin die ik niet meer te lang kan bewaren, dus die eet ik nog even op.

18:30 – ’s Avonds een restje gnocchi van afgelopen maandagavond. Grappig dat het dan eigenlijk nog lekkerder smaakt! Echt van genoten. Hierna eet ik niks meer.

Donderdag


08:30 – Hetzelfde ontbijtje als afgelopen dinsdag! Overnight oats met blauwe bessen, bramen, frambozen en banaan.

10:00 – Ik beleg 3 rijstwafels met vegetarische paté, ras-el-hanout hummus en appelstroop.

12:15 – Yay, eindelijk lunchen! Ik neem een boterham met pindakaas en komkommer, een halve boterham met zuivelspread en tomaat en nog een halve met vegetarische paté. Daarnaast nog wat tomaat en komkommer.

14:00 – Worteltjes!

16:00 – De laatste zelfgebakken muffin.

18:00 – Voordat ik over 3 kwartier ga sporten eet ik nog snel een couscoussalade met gegrilde groentes, cherrytomaatjes, feta, olijven en pompoenpitjes. Erg lekker!

20:30 – Na het sporten eet ik nog 2 rijstwafels met hagelslag. Echt een eiwitrijk postworkoutmeal is het niet, maar wel heel lekker!

07:45 – Groene smoothie voor onderweg!

10:00 – Ik pak 3 rijstwafels en beleg deze met pindakaas, vegetarische paté en huttenkase met aardbei.

12:15 – Ik had nog een restje over van gisteravond, dus dat neem ik vandaag als lunch. Deze keer met wat amandelen in plaats van pompoenpitjes.

14:30 – Worteltjes!

15:00 – Een collegaatje komt naar boven met broodjes die overgebleven zijn van een lunchmeeting. Ik kan het niet laten om een broodje mee te pikken. Ik grijp al snel naar eentje met Spaanse ham, maar besef gelukkig optijd dat dat feestje niet doorgaat vandaag. Deze met kaas was gelukkig ook heel lekker.

16:00 – Ja ze liggen weer in de winkels!! In m’n lunchpauze dus meteen een zak gekocht. De eerste paar pepernoten smaken eigenlijk altijd het lekkerst. Heel misschien heb ik na dit handje nog een handje genomen ;).

18:30 – Pizza! De onderste is van mij. Een vegetarische pizza met onder andere olijven, champignons, paprika, ui en tomaat. Normaal gesproken had ik zeker een pizza met salami of ham besteld, maar gelukkig ging deze er ook wel in. Al miste ik het vlees toch stiekem wel een beetje.

‘S avonds heb ik een bruiloftsfeestje waar ik verder niks meer eet en alleen wat drankjes drink.

Zaterdag

09:00 – Birthdaygirl! Hier word ik mee wakker gemaakt. Ik begin de dag dus met een bakje fruit!

10:30 – Vervolgens rijd ik naar Sajoer in Rotterdam om daar te brunchen. Ik kies een acaibowl, salted caramel taartje van Sue en een gemberthee. Allemaal echt heel erg lekker. Zeker even langs Sajoer dus wanneer je in Rotterdam bent.

14:30 – Na de brunch en een kappersbezoekje haal ik bij Ten To Three Bakery deze cupcakes. Ik ga zelf voor een carrotcake variant, vet lekker!

16:00 – Omdat ik de lunch eigenlijk een beetje heb overgeslagen, neem ik thuis nog een bak kwark met appel en granola.

19:30 – Tijd voor een verjaardagsdiner! We eten bij de Luwte, een leuk en sfeervol restaurant in Amsterdam. Als voorgerecht neem ik een salade met quinoa, appel, avocado, grapefruit, venkel, bleekselderij en manchego. Helaas vergeet ik daarna door alle gezelligheid en cadeautjes een foto te maken van het hoofdgerecht. Ik nam een gerookte portobello met venkel, geitenkaas, appel, amandelen en venkelsaus. Als bijgerecht natuurlijk nog frietjes met mayonaise!

Beide gerechten waren echt heel erg lekker, maar toch was ik stiekem echt wel jaloers op de steak tartaar, ossobuco en tournedos van mijn tafelgenoten. Wanneer ik uiteten ga kies ik toch altijd wel voor een lekker stuk vlees waar ik dan ook echt van kan genieten.

Als dessert neem ik rabarber met hangop en aardbeien. Over de gehele avond drink ik een paar glazen rode wijn. Erg geslaagd verjaardagsdiner 😃.

Eindoordeel

En dat was het dan! Mijn eerste week waarin ik volledig vegetarisch heb gegeten. En dat beviel mij eigenlijk best goed. Sowieso vond ik het erg leuk om eens bij te houden wat ik in een week allemaal eet en om daar eens bewust mee bezig te zijn. Ik heb gemerkt dat de vleesvervangers van tegenwoordig echt bijna niet meer van het echte werk te onderscheiden zijn en dat je echt gewoon lekker kunt eten zonder een stukje vlees of vis. Helemaal vegetarisch zal ik denk ik nooit gaan eten, want tijdens een etentje mis ik toch echt wel de keuzevrijheid en een lekker sappig stukje vlees. Desondanks ben ik wel van plan dit vaker een weekje te gaan doen. Misschien zelfs een keertje vegan? Wie weet.

Deze post heeft 4 reacties

  1. I don’t know if it’s just me or if everyone else encountering problems with your site.
    It appears as if some of the text on your posts are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know
    if this is happening to them as well? This might be a issue
    with my browser because I’ve had this happen previously. Appreciate it

  2. Wat een onwijs heerlijke gerechten en een uitdagende challenge die jij gevolgd hebt. Respect! De reisblogs ga ik zeker allemaal lezen.

  3. Well done! Knap dat je je zelfs op je verjaardag aan de challenge hebt gehouden. Van mij mag je vaker eetdagboekjes doen, leuk om inspiratie opbreken doen! Ben ook heel benieuwd naar het recept van je bananenbrood, ziet er goed uit!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: