Parijs – Hotspots & Tips

Parijs – Hotspots & Tips
Processed with VSCO with a6 preset

Paris is always a good idea. En dat was het zeker! Tijdens mijn derde bezoek aan de hoofdstad van Frankrijk heb ik samen met een vriendinnetje weer veel leuke plekken ontdekt en bezocht. Aangezien we de bekende bezienswaardigheden in eerdere tripjes al hadden afgevinkt hebben we deze keer vooral de wat minder bekende wijken bezocht. En ik kan je alvast zeggen, ook die zijn echt de moeite waard! Lees vooral verder voor mijn tips en hotspots.

How to get there?

Parijs kun je op verschillende manieren bereiken. Wij kozen voor de Thalys waarmee je vanaf Rotterdam in iets meer dan 2,5 uur op Gare du Nord aankomt. Ideaal, want je hebt geen lange wachttijden op het vliegveld en je bevind je meteen in hartje Parijs! Wij boekten onze tickets in mei en betaalden maar €50 per persoon voor een retourtje. 


Where to stay?

Voor €90 per nacht verbleven wij in deze AirBnB aan Rue de Nil. Een studio met een lekker tweepersoonsbed, klein keukentje, snelle Wi-Fi en voor Parijse begrippen een ruime badkamer. De locatie is echt perfect. Binnen 10 – 15 minuutjes lopen ben je bij het Louvre, Le Marais, Quartier Latin en de Notre Dame. Daarnaast liggen er een aantal metrohaltes om de hoek en is er een directe verbinding met Gare du Nord en Charles de Gaulle. Om bij de studio te komen moet je aardig wat traptreden trotseren, maar dat is in mijn ogen ook het enige nadeel dat kan bedenken.


Where to eat?

La Favorite
Een klassieke Franse zaak aan Rue de Rivoli waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en diner. Zelf streken wij hier neer voor diner en dat deden we met carpaccio en Franse frietjes. De brunch schijnt hier ook heerlijk te zijn, denk aan Eggs Benedict, wentelteefjes en crêpes, dus zeker eens proberen zou ik zeggen!


Café de Flore
Voor een ontbijtje in Franse sferen ben je bij Café de Flore aan het juiste adres. Dit prachtige café heeft uitzicht op de Boulevard Saint Germain. Wij bestelden hier een ijskoffie, thee, croissant en chocoladebroodje. Super lekker en dat was maar goed ook, want wij rekenden hier €20,70 voor af. Erg aan de prijs dus, maar daar ontkom je in Parijs helaas bijna niet aan.


Season
Voor een gezond en lekker ontbijt ga je in Le Marais naar Season. Leuke hippe tent met een fantastische kaart die kiezen heel moeilijk maakt. Denk aan gepocheerde eieren, pannenkoeken, smoothiebowls, avocadotoast, salades en yoghurt met muesli en fruit. Gelukkig kun je ook kiezen voor ‘Double Trouble’ waarbij je een kleine smoothiebowl en een kleine avocadotoast krijgt. Bij het zien van deze optie was de keuze snel gemaakt en dat was smullen! Bij Season kun je ook alles to-go meenemen.Bouillon Chartier
Voor een typisch Frans avondmaal ga je naar Bouillon Chartier. Een restaurant met hoge plafonds, veel spiegels en een gezellige knusse sfeer. De prijs-kwaliteitverhouding is echt ontzettend goed. Kom daarom op tijd voor een plekje, want vanaf een uur of 19 sta je hier gegarandeerd in de rij. Kijk er ook niet gek van op als je bij anderen moet aanschuiven voor een plekje. Complimenten voor de obers trouwens, die werken echt heel netjes, vriendelijk en snel.

Op de kaart staan typisch Franse gerechten, denk aan escargots, foie gras, tartaar en verschillende kaasjes. Zelf koos ik voor steak met pepersaus en frietjes als hoofdgerecht en een chocolademousse als dessert. Délicieux!


Paperboy
Voor de lekkerste sandwiches ga je naar Paperboy! Een hippe tent met een hipster interieur op Rue Amelot. Op de kaart staan verschillende sandwiches, salades en snacks zoals bananenbrood en pindakaaskoekjes. Zelf ging ik voor de zalm tataki sandwich, een gemberlimonade en nam ik nog een plak bananenbrood to go mee. Allemaal echt heel erg lekker en vers! De koffie schijnt hier ook goed te zijn.Caminito
Wanneer je ’s avonds zin hebt om een drankje te doen is Caminito zeker een aanrader! Bij ons zat dit tentje om de hoek dus dat was ideaal. Zoals je kunt zien gingen wij voor cocktails en die waren erg lekker!Fragments
Op de laatste dag besloten we uitgebreid te brunchen bij Fragments, vlakbij Place de Vosges in Le Marais. Een leuke knusse tent in een rustig straatje met veel lekkere opties op de menukaart. Wij gingen voor yoghurt met fruit en granola, scrambled eggs, een plak bananenbrood en verse jus. Erg lekker! Ook hier schijnt de koffie erg goed te zijn.

Let op: je kunt alleen cash betalen!

What to do?
Naast de bekende bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre, Sacré Coeur en Arc de Triomph is er natuurlijk nog veel meer te zien in Parijs. Hieronder wat suggesties.

Wandelen 
Vanwege het feit dat wij dus al een paar keer in Parijs waren geweest en de bekende bezienswaardigheden al gezien hadden, besloten we deze trip te gebruiken om de wat minder bekende wijken te ontdekken. Hiervoor gebruikten wij het boekje Time To Momo – Parijs waar verschillende wandelingen in staan. Door het maken van deze wandelingen kom je langs de leukste plekken van de desbetreffende wijk.

De eerste wandeling die wij maakten was door Le Marais & Les Halles. Le Marais is de Joodse wijk van de stad waar je veel hippe eettentjes kunt vinden. Daarnaast ligt Place des Vosges ook in deze wijk, een prachtig groen plein met fonteinen waar je even tot rust kunt komen. Rondom dit plein zijn verschillende galerieën gevestigd. De wijk Les Halles leent zich goed om te winkelen, bijvoorbeeld in Rue de Rivoli. Verder kun je in deze wijk ook Le Centre Pompidou vinden.

De tweede wandeling leidde ons door Quartier Latin & St Germain des Prés. Dit zijn prachtige wijken met voor ieder wat wils. Quartier Latin staat bekend als de studentenwijk van de stad. Je loopt hier langs de Sorbonne Universiteit, het Panthéon en Jardin du Luxembourg. St Germain des Prés is een wat chiquere wijk aan de linkeroever van de Seine met luxe winkels. Daarnaast kun je hier ook Café de Flore vinden. Aan het eind van de wandeling liepen we nog langs de Notre Dame, toch nog een bekende bezienswaardigheid meegepakt!Winkelen 
Shoppen kun je in Parijs natuurlijk als de beste! Naast de grote ketens zijn Merci, Maison Labiche en Fleux mijn favorieten.


Relaxen in Jardin du Luxembourg
Op zaterdagochtend liepen we richting Jardin du Luxembourg en bij aankomst in het park waande ik mij meteen in een oase van rust. Wat een relaxte sfeer hangt daar! Sommigen lezen een boek, anderen doen mee aan een lesje bootcamp, de kinderen spelen met bootjes in de fontein en veel mensen zie je gewoon genieten van de mooie omgeving. Je kunt in Jardin du Luxembourg echt merken dat tuinen schaars zijn in de grote stad en veel mensen het park als uitvalsbasis gebruiken. Door Rue Cremieux lopen
Rue Cremieux is het kleurrijkste straatje van Parijs. Wanneer je hier doorheen loopt lijkt het alsof je in de haven van Kopenhagen bent of op vakantie op Curaçao. Niets is minder waar! Het straatje ligt niet in het centrum van de stad, maar wanneer je nog tijd over hebt is het wel leuk om er even doorheen te lopen. Je zult waarschijnlijk niet de enige zijn trouwens! Tijdens ons bezoek werd er zelfs een videoclip opgenomen. Geef ze eens ongelijk, té schattig toch die huisjes?

Dat waren mijn tips en hotspots voor Parijs! Heb jij hier nog een aanvulling op? Laat het dan zeker even achter in de comments. Vind ik leuk :).

Deze post heeft 5 reacties

  1. Hele mooie foto’s! 💝 Wat voor camera heb je daarvoor gebruikt? Ik ben nog op zoek naar een geschikt (en licht!) model voor tijdens vakanties en citytrips. En heb je ze ook bewerkt?

    1. Thanks!! Ik gebruik hiervoor de iPhone 7+, die heeft een portretfunctie die echt prachtige foto’s maakt 😍 Heel blij mee en makkelijk mee te nemen natuurlijk! Ik bewerk mijn foto’s meestal met de app VSCO, maar heel minimaal eigenlijk.

      1. Bedankt voor je reactie. 🙂 Je hebt de Parijse sfeer echt heel goed weten te vangen in je foto’s. Ik ben toevallig vorig weekend ook in Parijs geweest. Heerlijke stad! Zou zo weer terug willen!

  2. Wat een mooie foto’s! En veel tips! Ik wil in december een weekendje naar Parijs met m’n vriend, tegen die tijd zal ik je lijstje er weer bij pakken. Je petje staat trouwens heel leuk, typisch Parisienne 😉

    1. Dankjewel!! Leuk vooruitzicht voor december 😃

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: