3 Gezonde Ontbijtjes

3 Gezonde Ontbijtjes
Processed with VSCO with a6 preset

Mijn ochtend is niet compleet zonder een gezond en voedzaam ontbijtje! Wanneer ik dit niet doe merk ik dat ik de hele dag door honger blijf hebben, omdat ik ’s ochtends of niet genoeg heb gegeten of dit te laat heb gedaan. Omdat het door tijdsnood en gewoonte best lastig kan zijn om te variëren, laat ik hieronder een drietal gezonde opties zien.


Bananenpannenkoekjes

Mijn favoriete ontbijt voor in het weekend! Doordeweeks heb ik hier ’s ochtends meestal geen tijd voor, maar des te lekkerder smaken ze op zaterdag – en/of zondagochtend! Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn twee eieren, een banaan en een schepje havermout. Nadat je deze ingrediënten gemixt hebt hoef je ze alleen nog maar even te bakken in een koekenpan. Vaak eet ik de pannenkoekjes vervolgens met wat kwark en fruit.

Smoothiebowl

Afgelopen zomer maakte ik eigenlijk iedere ochtend een smoothiebowl. Het is makkelijk te maken, gezond en ook gewoon erg lekker. Daarnaast vind ik dit ontbijtje best voedzaam, waardoor je meteen een goed begin van de dag hebt.

Voor de basis blender ik een halve avocado, een hele banaan, een grote hand spinazie, wat tropisch fruit uit de diepvries en een scheut amandelmelk. De toppings kun je natuurlijk helemaal naar wens invullen. Zelf varieer ik met bramen, frambozen, aardbeien, blauwe bessen, plakjes banaan, muesli, pompoenpitten en zonnebloempitten. Het hangt er net van af wat ik op dat moment in huis heb. Voor de afwisseling en een lekkere frisse smaak is het een aanrader om eens kokoswater te gebruiken in plaats van amandelmelk.

Havermout

Nu de herfst weer is begonnen start ik de dag steeds vaker met een kommetje havermout. Zo lekker warm en voedzaam! Ik maak dit door 200 ml amandelmelk en 50 gram havermout te verwarmen in een pannetje. In de tussentijd bak ik wat schijfjes appel met kaneel die ik vervolgens als topping gebruik. Je kunt de appel natuurlijk ook in stukjes snijden en met de havermout mee laten koken. Voor de afwisseling varieer ik vaak met schijfjes peer en banaan. Dol op chocolade? Voeg eens een schepje cacaopoeder toe, smullen!

Waar ontbijt jij het liefst mee?

Deze post heeft 7 reacties

  1. Dit ziet er echt heerlijk uit!! <3 vooral al dat fruit erbij heerlijk.

  2. aah ziet er allemaal lekker uit! ik moet ook snel eens bananenpannenkoekjes maken.

  3. Ik hou zo erg van bananenpannenkoekjes, maar het liefst ontbijt ik toch gewoon met een kop thee, een boterham met kaas en eentje met hagelslag.

    1. Ook heerlijk 🙂 en een stuk sneller!

  4. Ziet er mooi en lekker uit. Weer eens wat anders dan mijn boterham met pindakaas in de ochtend haha! Ik ga zeker eens iets van deze opties proberen.

    1. haha ahhh maar een boterham met pindakaas is ook wel echt heel erg lekker! Zeker met een beetje hagelslag erop 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: