Budapest – Hotspots & Tips

Budapest – Hotspots & Tips
Processed with VSCO with a6 preset

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen ben ik onlangs een paar dagen naar Budapest geweest! Een impressie van de stad hebben jullie al kunnen zien, maar in deze blogpost zal ik met jullie mijn tips en hotspots delen.

How to get there?

In Budapest ben je zo, het is namelijk maar twee uurtjes vliegen! Wij vlogen al voor €50 retour per persoon vanaf Schiphol. Echt geen geld dus. Eenmaal op het vliegveld namen we een taxi naar het centrum wat €23 kostte. Het is ook mogelijk om het openbaar vervoer te pakken, dan ben je al voor omgerekend €1 in het centrum.

Where to stay?

Tijdens ons verblijf in Budapest sliepen we in dit appartement. Hele erge aanrader, want alles was eigenlijk perfect! Het appartement was ruim, schoon en van alle gemakken voorzien. Daarnaast ligt het erg centraal, namelijk tussen de Opera en de St Stefanus Basiliek in. De eigenaren verhuren ook andere appartementen die er echt top uit zien! Per kamer per nacht betaalden wij €94.

Where to eat?


Millenium da Pippo
Wanneer je dit restaurant binnenstapt vraag je je waarschijnlijk meteen af in wat voor ouderwetse tent je bent beland, maar loop zeker niet weg! Vaak hebben juist deze authentieke Italiaanse restaurants heel goed eten en zo ook Millenium da Pippo! Noem een Italiaans gerecht en het staat waarschijnlijk op de zeer uitgebreide kaart. Zelf koos ik meloen met ham als voorgerecht, tagliatelle met zalm als hoofdgerecht en tiramisu als dessert. Heel erg lekker allemaal. Wanneer dit niet onze laatste avond was geweest was ik hier zeker nog eens teruggekomen. Aanrader dus wanneer je van Italiaans eten houdt! Vergeet niet te reserveren, want het restaurant is erg populair.

Website

Espresso Embassy
Voor goede koffie en lekkere broodjes moet je bij Espresso Embassy zijn. De toonbank ligt hier vol met zelfgemaakte kaneelbroodjes, plakken bananenbrood, croissantjes, taartjes en nog veel meer! Wij konden niet kiezen, dus bestelden we van alles wat. Heerlijk! Loop hier dus zeker even langs voor ontbijt of een koffiepauze, want ook de zaak zelf is om door een ringetje te halen!

Website


Hummusbar
Deze hotspot heeft verschillende vestigingen in de stad en mag van mij ook wel naar Nederland komen. Wat een leuk concept! Op de kaart staan gerechten als shakshuka, pita falafel en verschillende variaties met hummus. Alles is vers, smaakvol en handgemaakt. Hier zou ik elke dag wel willen lunchen!

WebsiteFekete
Voor een lekker ontbijtje, lunch of stuk taart ben je bij Fekete aan het juiste adres. Dit tentje zit een beetje verstopt, maar dat zorgt er wel voor dat je knus kunt zitten op een gezellige binnenplaats. Het enige nadeel is dat we echt een uur moesten wachten op ons eten, dus ga hier niet heen wanneer je even snel wat wilt ontbijten. Wanneer je deze tijd wel hebt is het zeker een aanrader. Heel gezellig en veel lekkere opties!

WebsiteThe Juiceline
De naam zegt het al: juices! Hier ben je aan het goede adres voor je dagelijkse portie vitamientjes.

WebsiteMost Bistro
Dit tentje lag vlakbij ons appartement en viel meteen op door de gezellige tuin met een knusse inrichting en gezellige lichtjes. De kaart van Most Bistro is echt enorm. Zo eet je hier onder andere de lekkerste Indiase curry’s, maar kun je ook kiezen uit nasi goreng, burgers en typisch Hongaarse gerechten. Qua prijs iets duurder dan andere restaurants in Budapest, maar in vergelijking met Nederland alsnog heel goedkoop.

Website

Kiosk
Nog zo’n leuke hotspot! Kiosk is een hele hippe plek gevestigd in een ruim gebouw langs de Donau. Hier komen de wat rijkere locals aangezien het relatief best een prijzig restaurant is. Je kunt hier terecht vanaf lunchtijd en er staat echt van alles op de kaart. Ook leuk om ’s avonds een drankje te doen.

Website

Zeller Bistro
Dit restaurant is mij vaak aangeraden en terecht! Zeller Bistro is heel gezellig ingericht, heeft vriendelijk personeel en niet geheel onbelangrijk: lekker eten. Toen wij hier waren speelde er een live bandje, superleuk! Op de menukaart staan verfijnde gerechten met bijvoorbeeld lam of verse vis. Net als Millennium da Pippo is het ook bij Zeller Bistro aan te raden om van tevoren een tafeltje te reserveren.

Website

My Little Melbourne
Leuke tent voor een goede kop koffie met wat lekkers erbij. My Little Melbourne ligt erg centraal gelegen, dus je bent hier vast een keertje in de buurt.

Website
Gelarto Rosa
Alleen al voor dit kunstwerkje moet je een ijsje halen bij Gelarto Rosa. Ziet er supermooi uit toch? Daarnaast is het ijs ook echt heel erg lekker en zijn de smaken verassend. Omgerekend betaal je €2,50 voor een ijsje met drie smaken.

Website

Szimply (& Kontakt)
Een leuke hotspot voor ontbijt en/of lunch. De kaart wisselt regelmatig ter afwisseling, maar toen wij er waren stond er onder andere een smoothiebowl en avocadotoast op. Bij Szimply wordt er extra aandacht besteed aan het opmaken van je bord en dat is ook wel te zien. Tegenover dit tentje zit Kontakt, een espressobar waar Szimply goed gebruik van maakt. Alle koffies die je bij Szimply besteld halen zij hier namelijk gewoon af. En groot gelijk, want beter zouden ze het zelf waarschijnlijk niet maken!

Website


Monk’s Bistro
In Budapest heb je bij veel restaurants doordeweeks een speciaal 3-gangen lunchmenu voor omgerekend maar, jawel, €10!! Zo ook bij Monk’s Bistro. Wij hadden eend als voorgerecht, pasta met zalm als hoofdgerecht een gekarameliseerde banaan als toetje. Naast dat het heerlijk smaakte zag het er ook nog eens mooi uit. Je kunt Monk’s Bistro vinden om het hoekje bij Kiosk.

360 Bar
De 360 Bar bevindt zich op een dakterras met prachtig uitzicht over de stad. Leuke hotspot voor een drankje ’s avonds. Onder de Nederlanders blijkbaar al erg populair, want toen wij hier kwam zaten er al drie tafeltjes vol mee terwijl we verder in de stad maar een enkeling tegenkwamen.

Website

Oh My Green
Wanneer je graag gezond eet is Oh My Green heel leuk om even langs te gaan. Bij binnenkomst zie je een open vitrine waaruit je zelf kunt pakken wat je wilt. Doordat alles al verpakt is kun je de producten ook heel makkelijk to go meenemen.

Website

Chez Dodo
Bij Chez Dodo waan je je even in Parijs. Een leuk klein zaakje met macarons in verassende smaken. Leuke pitstop voor een koffie of theepauze! Net als Gelarto Rosa zit Chez Dodo om de hoek bij de St Stephan’s basiliek.

What to do?

In Budapest is echt ontzettend veel te doen. Gelukkig waren wij er vijf hele dagen waardoor we ook heel veel hebben kúnnen doen. Hieronder de leukste bezienswaardigheden.

Gellertheuvel
Bij aankomst zijn we na een tussenstop in het appartement eigenlijk meteen naar de top van de Gellertheuvel gelopen. Deze heuvel is 235 meter hoog en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en daardoor ook meteen een goed overzicht. Dit is ook echt waar je hiervoor komt, want verder is er op de top niet veel te beleven. Desondanks zeker niet overslaan!

Parlement
Aan de Pest zijde van Budapest kun je het Hongaarse parlementsgebouw vinden. Van alle kanten een mooi, groot en indrukwekkend gebouw. Wanneer je echt een goed overzicht van dit bouwwerk wilt hebben kun je dit het beste aan de overzijde van de Donau bekijken. Leuk feitje: vanaf de kant waar de trams langs het Parlement rijden is in het parlement de Hongaarse vlag verwerkt met een rood dak, witte stenen en groen gras.


(Hardlooppad) Margaretha-eiland
Wanneer je graag hardloopt zou ik zeker even een rondje maken over het Margaretha-eiland. Dit eiland ligt in de Donau en heeft een omtrek van vijf kilometer. Rondom het eiland is een hardlooppad aangelegd met de ondergrond van een atletiekbaan. Heel fijn lopen dus! Wanneer je niet zo sportief bent of, net zoals ik, gewoon even geen zin hebt in een rondje hardlopen tijdens je citytrip kun je op het eiland ook een fontein, watertoren, Japanse tuin, openluchttheater en zwembad vinden. Voor ieder wat wils dus!
Vissersbastion
Het vissersbastion is mijn favoriete bouwwerk van de stad. Het ligt aan de rivierzijde van de Burchtheuvel en geeft je een goed uitzicht over het hele parlement. Daarnaast bevindt zich hier ook de Matthiaskerk waar ik vooral het kleurrijke dak erg mooi van vond.

Schoenen op de Donau
Dit indrukwekkende monument ligt aan de kade van de Donau en bestaat uit zestig paar metalen mannen – vrouwen en kinderschoenen. Het gedenkteken is geplaatst ter nagedachtenis aan de Joden. Zij werden door de nazi’s gedwongen hun kostbare schoenen uit te trekken voordat ze de rivier in werden geschoten. Heel indrukwekkend. Je loopt er vanzelf langs wanneer je van het Parlement richting de Kettingbrug langs de kade loopt.

Fietstocht Baja Bikes
Net als in Barcelona boekte ik ook deze citytrip een fietstochtje bij Baja Bikes. Ik vind het gewoon heerlijk om achter iemand aan te fietsen en te luisteren naar alle verhalen over de stad. Ik vind dit namelijk altijd erg interessant, maar verdiep mij hier van tevoren niet snel zelf in. Zo’n fietstochtje is dus ideaal!

Rondje in de Budapest Eye
Niet de London Eye maar de Budapest Eye! Altijd leuk natuurlijk om hier een rondje in te maken en te genieten van het uitzicht.

Boottocht over de Donau
Gezien het feit dat bijna alle bezienswaardigheden van Budapest aan de rivier liggen kan een boottochtje over de Donau eigenlijk niet ontbreken. Wij vonden het daarnaast ook wel lekker om gewoon even te zitten en vervoert te worden nadat we al dagen door de stad hadden gelopen. Je krijgt tijdens de tocht de optie om voor anderhalf uur uit te stappen op het Margaretha-eiland om daar even rond te lopen. Zoals eerder verteld is daar genoeg te bekijken, dus daar zou ik ook zeker gebruik van maken wanneer je toch in de buurt bent. De tocht zelf duurt ruim een uur, kost omgerekend €12 per persoon en is onder andere hier te reserveren.

Daarnaast staat Budapest bekend om haar vele badhuizen wat ideaal is voor een middagje relaxen. Verder is de ruïne bar Szimpla Kert een goede tip voor wanneer je op zoek bent naar een leuke plek om ’s avonds uit te gaan!

Zo dat was m dan! Uiteindelijk is het een aardig lange lijst geworden, maar wanneer jij hier toch nog een aanvulling op hebt hoor ik het graag 🙂

Fijn weekend!

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een mooie lijst! Voor ons staat Oost-Europa (en waarschijnlijk ook Boedapest) volgende zomer op de planning dus ik ga je blog even opslaan. Wat een overheerlijke foto’s ook…!

    1. Oh wat een heerlijk vooruitzicht! Leuk dat je m’n blog opslaat 🙂 Boedapest is echt de moeite waard!

  2. Wat een uitgebreide blogpost!! Ik ben zelf van plan in het voorjaar naar Budapest te gaan, dus hier heb ik zeker wat aan 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: