5 Favoriete Recepten

5 Favoriete Recepten
Processed with VSCO with a6 preset

Vandaag deel ik graag mijn 5 favoriete recepten met jullie. Van een lekkere ovenpasta tot aan een recept voor een heerlijke taart!

Aubergine met granaatappel en feta
Dit receptje maakte ik afgelopen zomer pas voor het eerst, maar heeft sindsdien al aardig wat keren op tafel gestaan. Het is makkelijk, gezond en heel erg lekker! Je kunt het als bijgerecht serveren, maar ook makkelijk omtoveren tot een hele maaltijd. Zelf doe ik dit vaak door couscous toe te voegen.

Bananenbrood
Mijn all-time favourite snack! Dit recept van Pauline’s Keuken heb ik al vaak gebruikt. Als basis ingrediënten gebruik ik bananen, eieren, meel, bakpoeder en snufje zout. Daarnaast varieer ik met dadels, pure chocolade, zonnebloempitten, pompoenpitten, kokosrasp en verschillende soorten noten. Het is maar net wat ik op dat moment in huis heb! Toevallig staat er net weer een bananenbrood in de oven zodat ik de hele week een lekker en gezond tussendoortje heb. Jum!

Ovenpasta met spinazie en geitenkaas
Ook dit recept komt van de website van Pauline’s Keuken. Leuk om te proberen wanneer je eens wat anders wilt dan je normale pastaatje. Zelf voeg ik vaak wat extra groente toe zoals je kunt zien op bovenstaande foto. Wat het fijne is aan dit recept is dat je het van te voren al klaar kunt maken. Zo hoef je het ’s avonds, of een dag later, alleen nog maar even in de oven te zetten! Dit gerecht vegetarisch maken? Gebruik dan deze spekjes van de Vegetarische Slager. Super lekker!

Zorlaks dadeltaart
Dit recept van 24Kitchen heb ik van een vriendinnetje gekregen nadat zij deze taart eens voor mij maakte. Ik vond de taart zó lekker dat ik het recept inmiddels al een paar keer heb gebruikt. Zelf laat ik wel de basterdsuiker achterwege omdat ik de taart al zoet genoeg vind door de dadels en koekjes die erin zitten.

Linzensoep
Mijn favoriete soeprecept! Dit recept voor linzensoep met kokosmelk van De Groene Meisjes bestaat uit toegankelijke low-budget ingrediënten. Gezond, voedzaam, makkelijk en heel erg lekker. Ideaal voor deze herfstdagen! Sowieso een tip om de website van De Groene Meisjes eens te bekijken, want er staan talloze gezonde en lekkere recepten op.

En dat waren er dan alweer vijf! Ik hoop dat je hier wat inspiratie uit hebt kunnen halen. Heb jij ook zo je favorieten? Laat het vooral weten in de comments! Vind ik leuk en wie weet haal ik daar ook weer inspiratie uit :).

Fijne zondag!

Deze post heeft 7 reacties

  1. Bananenbrood vind ik ook echt super lekker als tussendoortje of ontbijt. Die geur die dan uit de oven komt, hmmm.

  2. Aubergine met granaatappel en feta: even kwijlen hoor, Haha! Het ziet er heer-lijk uit zeg. Die bananenbrood ook trouwens. Sowieso ga ik dat aubergine gerecht een keer maken. Zal je dan wel laten weten wat ik er van vind, hihi!

  3. Oooh bananenbrood wil ik echt weer gaan maken! En dan een keertje met chocolade! Goed idee!

  4. Ik heb mezelf al echt vaak voorgenomen om bananenbrood te maken, maar dit heb ik nog steeds niet gedaan. Nu zie ik hier dus weer zo’n lekker recept voor bananenbrood. Ik denk dat ik het komende week gewoon lekker ga maken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: