Hotspots Gouda – De Koffiefabriek & Kruim

Hotspots Gouda – De Koffiefabriek & Kruim

In dit artikel hebben jullie mijn favoriete hotspots van Utrecht al kunnen zien. Deze keer zijn mijn favorieten van Gouda aan de beurt! In deze stad ben ik geboren en getogen en mede doordat er nog veel familie en vrienden wonen kom ik hier nog altijd erg graag. Benieuwd naar waar je de lekkerste koffie van de stad kunt drinken? Lees snel verder!

cfd1cf3d-22b6-48bf-9d82-ef71ab4f0f48793f0b7a-3aac-4c17-a4b8-d88def85e3d531d0c833-604b-42fd-bbdd-7bfe9912fa06Koffiefabriek-Gouda4

De Koffiefabriek
De Koffiefabriek van initiatiefnemers Jaco en Nick is in Gouda een gevestigde naam. Bij deze eerste espressobar van de stad kun je elke dag terecht voor een goede kop koffie of thee. Daarnaast geniet je hier van een vers ontbijt, lekkere lunch, Afternoon Tea en High Wine!

Zelf kom ik hier graag voor een lunch, groene smoothie of een kop thee met een lekker gebakje. Een favoriet van mij is het lunchplateau waarbij je een bord vol met verschillende soorten hartig beleg krijgt om samen te delen. Hierbij kun je onder andere denken aan Boeren Goudse kaas, pastrami en hummus wat geserveerd wordt met super lekker zuurdesem brood van het Vlaamsch Broodhuys. Qua zoetigheid kan ik je de worteltaart en verschillende tartelettes aanbevelen! Wil je eens iets anders proberen dan een standaard kopje koffie? Bestel dan eens een koffiespecial, bijvoorbeeld de Rockin’Rolo met een chocolade- en caramelshot of de Hazelnut Heaven met een vleugje hazelnoot. Voor de volledige menukaart klik je hier.

Wanneer je de Koffiefabriek binnenstapt voel je je meteen thuis. Voor mij creëert de inrichting echt het huiskamergevoel. Hierdoor is het een erg fijne plek om neer te strijken met je laptop om wat werk te verzetten. Geen tijd om plaats te nemen? Alles is ook to-go mee te nemen!

024_kruim025_kruim1c66bb63-95ad-490c-ab25-5c0f320edfc0927b4f36-6b36-422a-ae0c-0d7f2311c00c220c5d8e-2f1c-45d4-b58b-9d63c3c60f0fe4d00a68-30be-4ecc-adad-666ba0ff82efc94aaed2-54dd-43e4-b982-1c5d81ea0454d1cc521c-3e81-4e8d-b896-8403ace4e84da99657ba-223d-4f52-aa7e-83ecf222efee9e84350c-9e9f-4309-ba62-679f8e866d13

Kruim
Het succes van de Koffiefabriek heeft geleid tot de opening van Kruim! Deze hotspot kun je vinden in de Chocoladefabriek in Gouda. Tegenwoordig wordt hier geen chocolade meer geproduceerd, maar kun je er sinds 2014 terecht voor de Bibliotheek, het Streekarchief, de Drukkerswerkplaats en Kruim! Deze samenwerking zorgt er voor dat je lekker met een boek of tijdschrift uit de bibliotheek kunt genieten van een goede kop koffie. En dat niet alleen! De menukaart staat namelijk vol met lekkers van ontbijt tot diner.

Doordat ik hier een aantal jaar geleden in de bediening heb gewerkt heb ik al vaak mogen genieten van alles wat op de kaart staat. Mijn favorieten? Een sandwich met hummus, gepofte puntpaprika en pikante harissa, een brownie-mascarpone plaatgebakje en Kruim’s tomatensoep! Daarnaast kun je hier, net zoals bij de Koffiefabriek, ook terecht voor verschillende lunchplateaus en borrelplanken. Leuk om te delen en ook te bestellen in een vegetarische variant.

Het verschil met de Koffiefabriek is dat je bij Kruim ook terecht kunt voor diner! De chef maakt dagelijks de lekkerste maaltijden met bijpassende garnituren. Daarnaast worden er pasta’s, pizza’s en hamburgers geserveerd. De maaltijden kunnen ter plekke gegeten worden, maar ook warm of gekoeld worden meegenomen. Ideaal voor wanneer je na een lange werkdag snel maar toch lekker wilt eten.

Kruim beschikt ook over een leuk winkeltje! Hier vind je eerlijke, gezonde en lekkere producten voor thuis of om cadeau te geven. Hierbij kun je denken aan verse limonades, leuke plantjes, mooie glazen, losse thee en heel veel chocolade. Dit kan natuurlijk niet ontbreken wanneer je gehuisvest bent in een oude chocoladefabriek!

Kruim is open iedere dag van 9 tot 21 uur! De volledige menukaart vind je hier.

Dat waren mijn twee favorieten! Ben jij weleens in Gouda geweest?

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat leuk dat jij ook uit Gouda komt! Ik ben er ook geboren en opgegroeid maar kom er eigenlijk zelden meer (tenminste, niet in de stad). Ik lees steeds vaker over mooie initiatieven en er is zelfs een geweldige fair fashion winkel waar ik nog niet geweest ben, terwijl dat helemaal in mijn straatje past. Hoog tijd voor een bezoekje!

  2. Ik ben denk ik een aantal keer in Gouda geweest, maar ik kom er echt nooit 😳 Wel ben ik er vaak langsgekomen met de trein als ik naar Utrecht ga. Telt dat ook? 😋

  3. Wat een leuke tenten! Ga ik zeker onthouden voor wanneer ik weer eens in Gouda ben.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: