Goed Voorbereid Op Wintersport + Winactie!

Goed Voorbereid Op Wintersport + Winactie!

Over een paar weken is het eindelijk weer zover; een weekje wintersport! Samen met mijn familie reis ik af naar Oostenrijk om daar de latten onder te binden. Naast het feit dat ik hier heel erg veel zin in heb is een goede voorbereiding ook belangrijk. Jaarlijks keren er namelijk aardig wat wintersporters per gipsvlucht terug uit de bergen. Daarnaast worden er ook steeds vaker skispullen gestolen. Met beide punten wil je natuurlijk niet te maken krijgen. Lees daarom snel verder voor een aantal tips waardoor je goed voorbereid op wintersport kunt gaan en volop kunt genieten van de sneeuw!

Zorg voor een goede conditie
Allereerst is het erg belangrijk om in goede conditie te zijn voordat je naar een wintersportgebied vertrekt. De meeste mensen zijn namelijk niet gewend om de hele dag in beweging te zijn, terwijl je tijdens de wintersport natuurlijk het liefst de hele dag op de piste staat. Dit kan best pittig zijn wanneer je niet met regelmaat sport. Zelf ben ik eigenlijk het hele jaar door in conditie doordat ik regelmatig hardloop en bootcamp. Toch focus ik mij in de weken voorafgaand aan de wintersportvakantie extra op oefeningen voor de bovenbenen en buikspieren. Hierbij kun je denken aan squats, mountainclimbers en lunges. Daarnaast is planken hier ook erg goed voor.

Zorg voor een goede uitrusting
Hoewel hoofdletsel niet het meest voorkomende letsel is bij skiërs en snowboarders, kunnen de gevolgen ervan ernstig zijn. Hierdoor is het erg belangrijk om een goede skihelm te dragen. Een ongeluk voorkom je hier niet mee, maar de eventuele schade wordt op deze manier wel beperkt. Daarnaast vind ik het zelf altijd fijn om meerdere laagjes kleding over elkaar heen te dragen. De dag begint en eindigt altijd wat frisser. Tussendoor, wanneer de temperaturen iets hoger zijn, kun je een laagje uittrekken zonder het meteen koud te krijgen.

Verder waarschuwt de Nederlandse Ski Vereniging (NSV) steeds vaker dat skispullen worden gestolen. Wanneer ik tijdens de wintersport ga lunchen zet ik mijn ski’s altijd in de rekken bij het restaurant. Voor dieven is dit natuurlijk hét moment om toe te slaan. Om het dieven moeilijker te maken is het een tip om ski’s niet als paar weg te zetten, maar om ze te wisselen met een reismaatje. Hierdoor is het lastig om setjes te vinden. Een skislot kopen is natuurlijk een nog veiligere optie! Dit kan onder andere op deze website. Ook voor een snowboardslot ben je hier aan het juiste adres.

Ken de regels
Tenslotte is het belangrijk om de pisteregels te leren. Een ongeluk zit in een klein hoekje en om de risico’s te beperken gelden er ook op de piste regels waar je je als wintersporter aan dient te houden. Sta bijvoorbeeld niet zomaar stil op de piste en onthoud dat iedereen die onder je skiet voorrang heeft.

Winactie
Van TSA-Slotje.nl mag ik een 4-pack ski-of normale slotjes weggeven! Wil jij ook goed voorbereid op reis gaan? Laat dan zeker even in de comments weten dat jij kans wilt maken op een 4-pack slotjes. Voor een extra kans zou het leuk zijn als je mij op Instagram volgt. Op 15 januari zal de winnaar een mailtje krijgen. Vergeet niet een geldig e-mailadres in te vullen in het daarvoor bestemde vakje zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt. Veel succes 🙂

Heb jij nog een wintersport op de planning staan? En wat doe jij om jezelf hierop goed voor te bereiden?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met TSA-Slotje.nl.

Deze post heeft 4 reacties

  1. Oh, ik moet er niet aan denken 😀 Ben geen winter mens, en geen sport mens 😀 Doe mij maar zon, lekker eten en mooie dorpjes 🙂

  2. Wat handig die slotjes! Ik doe zeker mee 🙂

  3. Wat een leuke winactie! Kan ik zeker gebruiken, want ik ga ook bijna op wintersport. Wij gaan dit jaar naar Kitzbühel 🙂

  4. Ik ga begin februari weer op wintersport. Een helm dragen is niet heel erg charmant, maargoed wel belangrijk voor de veiligheid. Verder zetten wij de ski’s gewoon neer, niet verder over nagedacht dat er ook ski slotjes bestaan! Nu ik dit artikel zo lees zou dat toch wel een heel veilig idee zijn!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: