6 Hotspots in Amsterdam

6 Hotspots in Amsterdam

Na mijn blogs met hotspots voor Utrecht en Gouda is deze keer Amsterdam aan de beurt! Regelmatig ga ik een dagje naar onze hoofdstad om te shoppen, wat rond te struinen en ergens lekker te eten. De leukste hotspots heb ik voor jullie verzameld!

Pluk Amsterdam
Laten we beginnen met mijn favoriet: Pluk Amsterdam! Hier ben je aan het juiste adres voor de allerlekkerste homemade taartjes! De bovenste foto zegt vast al genoeg toch? Daarnaast staan er heerlijke broodjes, gezonde sapjes en smoothiebowls op het menu. Verder kun je bij Pluk ook terecht voor hele leuke cadeau artikelen zoals mooie glazen, planners, telefoonhoesjes en sieraden. Deze zijn zowel in de winkel zelf als op de website te koop. Pluk Amsterdam heeft inmiddels 2 vestigingen, namelijk in de Reestraat en in de Berenstraat. Beiden onderdeel van de 9 straatjes.

76f9fb35-c1ee-457a-8915-14529d4b448c05c716a2-4ff5-4134-b47a-0699cdf9d3b7

Café de Paris / Metropolitain
Wanneer je in de buurt van de Dam bent en een leuk plekje zoekt om wat te eten kan ik je Café de Paris zeker aanbevelen. Deze hotspot kun je vinden aan het Rokin vlakbij de Kalverstraat. Onder Café de Paris is Metropolitain gevestigd waar gebruik wordt gemaakt van dezelfde kaart. Het interieur is bij beide zaken industrieel en strak, maar de sfeer voelt heel huislijk aan.

Op de kaart staan lekkere ontbijtjes zoals smoothiebowls, wentelteefjes en verschillende gerechten met ei. Voor lunch kun je onder andere sandwiches en burgers bestellen. Neem zeker de truffel frietjes als bijgerecht, zo lekker! ‘S avonds kun je bij Café de Paris terecht voor een diner, dansje en drankje met een Franse twist.

Ree 7
Dit tentje zit in de Reestraat op steenworpafstand van Pluk Amsterdam. Wanneer je hier binnenstapt voel je je meteen thuis, zo knus! Op het menu staan verschillende soorten taarten, juices, soepen, salades, sandwiches en heerlijke ontbijtjes. Zelf kwam ik hier tijdens lunchtijd en ging ik voor een Chai Tea Latte en een Clubsandwich met frietjes. Jum!

hero

Mook Pancakes
Heb je zin in pannenkoeken? Ga dan zeker even bij Mook langs! Op het menu staan de lekkerste combinaties. Hierbij kun je denken aan een pannenkoek met banaan, dadels, walnoten, honing en geraspte kokos of bijvoorbeeld eentje met bacon, chedder kaas, uien en honing. Mijn favoriet is de Blue Magic Deluxe pannenkoek met banaan, rood fruit en kokos! Je kunt Mook vinden in Amsterdam West en in het centrum van Amsterdam.

De Drie Graefjes
Voor de allerlekkerste red velvet cake moet je echt bij De Drie Graefjes zijn! De stukken die hiervan geserveerd worden zijn echt enorm, dus ik raad je aan om er eentje met iemand te delen. En ik ben echt geen kleine eter! Verder kun je hier ook terecht voor ontbijt, lunch en een high-tea. Geen tijd om plaats te nemen? Alles is ook to-go mee te nemen. Inmiddels kun je de Drie Graefjes al op vier locaties in Amsterdam vinden. Onder andere aan het Rokin en achter de Nieuwe Kerk vlakbij de Dam.

img_1450img_1453f3d27ba6-7323-4b0a-94d7-73e85d0e7a58-1img_1397

De Luwte
Dit restaurant aan de Leliegracht in de Jordaan staat echt in mijn top 3 van favoriete restaurants. De inrichting van De Luwte is heel knus en gezellig en de Franse menukaart is helemaal mijn smaak. De gegrilde tonijn, tournedos (super mals!) en cheesecake zijn in ieder geval goedgekeurd! In de zomer zit je hier heerlijk buiten aan de gracht, in de winter gezellig warm bij de openhaard. Top plek! Eigenaresse Iris is trouwens een echte onderneemster. Zo runt zij naast De Luwte ook Pluk Amsterdam en Ree7. Heel knap!

Dat waren mijn favorieten! Waar eet jij graag wanneer je in Amsterdam bent?

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat een prachtige foto’s! Ik ben gek op Amsterdam, maar altijd maar voor hooguit een weekendje ofzo haha.. dan wil ik weer terug naar mijn eigen iets rustigere stadje (Breda). Xx

    1. Breda vind ik ook heel gezellig <3

  2. Ik heb alle hotspots nog niet bezocht, maar het ziet er allemaal zo goed uit! Vooral Pluk en MOOK wil ik zeker een keer bezoeken, het ziet er allemaal zo heeeerlijk uit. Malou x

  3. ja he! echt m’n lievelings <3

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: