Eetdagboek – Back On Track

Eetdagboek – Back On Track

Een aantal maanden geleden hebben jullie in dit eetdagboek al kunnen zien hoe een week vegetarisch eten mij beviel. Deze keer eet ik niet vegetarisch, maar probeer ik wel zo gezond mogelijk te eten om weer een beetje ‘back on track’ te komen na alle feestdagen. Dit houdt voor mij niet in dat ik alleen op sapjes, salades en soepen leef, maar wel zo gezond en voedzaam mogelijk probeer te eten. Een bakje chips of stukje chocolade op z’n tijd vind ik hier ook bij horen! Al met al gewoon geen 2 stukken taart per dag of meteen een hele zak chips leegeten. Alles met mate! Hieronder kun je zien wat ik het afgelopen weekend gegeten heb.

Zaterdag
Ik start de dag met een smoothiebowl gemaakt van banaan, rood fruit en amandelmelk. Als topping neem ik wat granola. Na een paar uurtjes lust ik wel weer wat, dus besmeer ik 2 crackers met appelstroop. Samen met een vriendinnetje ga ik even naar een winkelcentrum hier in de buurt om wat boodschappen te doen. Bij de bakker pak ik een stukje eierkoek van de toonbank. Eenmaal thuis lunchen we met 2 boterhammen met bietenhummus en artisjokhummus belegd met avocado. Zo lekker! Verder drinken we er een glas bietensap bij en nemen we hierna nog een mandarijn. ‘S avonds warm ik een restje Chinees op wat nog over was van de vorige dag. Misschien niet heel gezond, maar wel erg lekker! Tijdens Wie is de Mol? eet ik nog wat stukjes mango en komkommer.

Zondag
Ik start de dag weer met een smoothiebowl. Deze keer een groene variant gemaakt van banaan, avocado, spinazie, mango en amandelmelk. Als topping ga ik deze keer voor blauwe bessen, granola en mango. Verder drink ik een glaasje bietensap. Na een paar uurtjes neem ik een kop thee, een cracker met appelstroop en een stukje Tony Chocolonely! Rond lunchtijd fiets ik naar een vriendinnetje waar ik lunch met een croissantje en een pistoletje met filet americain en een gekookt eitje. Hierna fietsen we naar het centrum van Utrecht voor een lesje yoga! Na de les lopen we nog even naar binnen bij ’t Koffieboontje waar ik een Chai Tea Latte bestel. ‘S avonds eet ik volkoren pasta met vegetarische gehaktballetjes en een saus gemaakt van gepelde tomaten, wortel, bleekselderij, ui, knoflook en wat Italiaanse kruiden. Hierna drink ik alleen nog een kop thee.

Dat was alles wat ik het afgelopen weekend gegeten heb! Zelf merk ik dat het best lastig is om gevarieerd te blijven eten. Zéker wanneer je een drukke werkweek hebt en ’s avonds bijvoorbeeld nog wilt sporten. Ik hoop dat ik jullie met dit artikel in ieder geval een beetje inspiratie heb kunnen geven! Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van lekkere gezonde recepten kan ik je de website van My Good Food Shop zeker aanbevelen. Mijn favorieten zijn de couscous – granaatappelsalade en de zoete aardappel – spinazielasagne. Naast deze recepten kun je op de website ook vis, noten, groente en fruit bestellen. Door hier gebruik van te maken kun je genieten van een gezonde basis zonder hier de supermarkt voor in te moeten. Een win-winsituatie al zeg ik het zelf! Verder heb ik in dit artikel al eens wat voorbeelden gegeven van lekkere gezonde ontbijtjes.

Wil jij kans maken op een van de pakketten van My Good Food Shop? Op Facebook wordt er elke week een voedselpakket weggeven!

Vond je het leuk om te zien wat ik eet? Let me know! Dan kan ik dit misschien vaker laten zien. Misschien een keer een doordeweekse editie tijdens werkdagen?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met MyGoodFoodShop.com

Deze post heeft 9 reacties

 1. Die smoothiebowl ziet er echt heerlijk uit! Bietensap wil ik ook een keer proberen, in verband met sommige onzuiverheden op mijn huid.

 2. Wat lekker en gezond allemaal! Wat vind je van bietensap? Ik dronk het een tijdje ivm acné op mijn gezicht maar vond het echt heel vies.

  1. Ik vind het echt superlekker! Maar ik hoor wel van meer mensen dat ze het niet te drinken vinden, dus je bent niet de enige haha 🙂

 3. De smoothiebowl ziet er heerlijk uit! Goede inspiratie! 🙂

 4. Oeh die smoothiebowls zien er wel heel lekker uit! Nog nooit gegeten, misschien toch maar eens proberen. Dankjewel voor de inspiratie

 5. Ziet er super lekker uit Judith!
  Heel inspirerend! ik ben van plan e.e.a. uit te proberen. De bananencake was ook al zo’n aanrader!
  Ga zo door.

 6. Wat lekker weer allemaal! Goede inspiratie om weer wat af te vallen. Misschien krijg ik dan over een paar weken de knoop van mijn skibroek toch nog dicht 😜

  1. Haha ja en dan daar weer aan de apfelstrudel en warme choco!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: