Mijn Standaard Boodschappenlijstje

Mijn Standaard Boodschappenlijstje

Tijdens het doen van mijn wekelijkse boodschappen bedacht ik mij opeens dat het misschien wel leuk zou zijn om mijn boodschappenlijstje eens met jullie te delen. Inmiddels weet ik precies wat ik voor een week nodig heb en welke producten ik standaard in huis wil hebben. Hieronder laat ik je zien wat ik elke week in mijn mandje gooi en waar ik dat vervolgens voor gebruik.

Bananen – Appels – Blauwe Bessen – Mandarijnen – Citroenen – Gember
Van fruit kan ik nooit genoeg krijgen, dus daar sla ik altijd wel aardig wat van in. Bovenstaande soorten heb ik eigenlijk standaard in huis. Bananen gebruik ik voor in smoothies of als ingrediënt voor bananenpannenkoeken. Appels en blauwe bessen stop ik vaak in m’n havermout. Daarnaast probeer ik elke ochtend te beginnen met een glas lauwwarm water met een halve uitgeperste citroen en schijfjes gember. Mandarijnen stop ik vaak in m’n tas voor een makkelijk en gezond tussendoortje!

Komkommer – Tomaten – Spinazie – Avocado – Paprika’s -Wortels 
Naast fruit staan er ook verschillende soorten groentes op mijn boodschappenlijstje. Komkommer, tomaat, paprika en wortel gooi ik echt overal doorheen of eet ik gewoon rauw uit het vuistje. Spinazie gebruik ik voor een groene smoothie of als ‘sla’. Ook de avocado’s gaan in een groene smoothie of gebruik ik voor het maken van guacamole. Naast deze groentes koop ik meestal ook nog een andere soort zoals broccoli en courgette, maar dit varieert per week.

Chips – Chocolade
Tijdens een avondje Netflix op de bank kan een zak chips en/of een reep chocolade natuurlijk niet ontbreken! Meestal kies ik voor Tony’s Chocolonely in de smaak Karamel – Zeezout en Pom-Bear chips. Zo lekker!! Wat is jouw favoriete snack?

Eieren – Feta – Mozzarella – Kwark – Amandelmelk – Hüttenkäse
Ook bovenstaande producten heb ik altijd in huis. Eieren gebruik ik als ingrediënt voor bananenpannenkoekjes, een omelet of eiersalade. Feta stop ik in een couscoussalade of verkruimel ik bovenop een lekkere pasta. Mozzarella heb ik nodig voor de quesadilla’s die ik regelmatig maak. Kwark koop ik voor een makkelijk ontbijt, als ingrediënt voor een lekker sausje of als snelle snack voor na het sporten. Met amandelmelk maak ik smoothies en havermoutontbijtjes. Hüttenkäse gebruik ik als ‘onderlaag’ op een cracker of als ingrediënt voor een zelfgemaakte eiersalade.

Crackers – Brood – Havermout – Wraps
Crackers eet ik meestal tijdens de lunchpauze. Van brood maak ik wentelteefjes en havermout gebruik ik voor een voedzaam ontbijt. Van wraps maak ik quesadilla’s en wanneer ik er hierna nog een paar over heb neem ik deze mee voor tijdens de lunch. Lekker makkelijk!Kipfilet – Rookvlees – Falafel – Zalm
Kipfilet en rookvlees doe ik meestal op een cracker of een wrap. De plakjes kipfilet gebruik ik daarnaast ook nog als ingrediënt voor bovenstaand quesadilla recept! Heel erg lekker! Zeker een aanrader om eens te proberen. Ook falafel heb ik altijd in huis voor bij een couscoussalade of voor op een wrap. Gerookte zalm koop ik vanwege de prijs helaas niet elke week, maar wel af en toe omdat ik het echt heel erg lekker vind.

Couscous – Zilvervliesrijst – Volkoren Pasta – Kikkererwten – Tomatenblokjes
Bovenstaande producten heb ik altijd in huis als basis voor een gezonde avondmaaltijd. Van couscous maak ik altijd lekker veel zodat ik meteen een bakje mee kan nemen voor op werk. Tomatenblokjes gebruik ik als basis voor pastasaus. Van kikkererwten maak ik hummus en zilvervliesrijst serveer ik bij een lekkere curry.

Dat was mijn boodschappenlijstje! Welke producten koop jij standaard in de supermarkt? Komt jouw lijstje een beetje overeen? Ik ben benieuwd 🙂

Ik bestel trouwens meestal mijn boodschappen via de Picnic App waar ik jullie in dit artikel al over heb verteld. Met de kortingscode JUDIT273 krijg je €5 korting op je boodschappen 🙂 Mooi meegenomen toch?

Deze post heeft 14 reacties

 1. Leuk om te lezen! Ik heb drie supermarkten naast de deur en een heel fijne Turkse winkel, dus ik laat het ook vaak van het aanbod afhangen. Wat er in elk geval in grote getale doorheen gaat zijn havermout, bananen, courgettes, paprika’s, tomaten, komkommers, peulvruchten (ik heb nu een snelkookpan, zo fijn!) en de chocola gaat toch ook wel hard, Ik kook graag extra veel zodat we wat uit de vriezer kunnen trekken.

  1. Dankjewel Florence 🙂

 2. Ja, ik koop ook altijd fruit, groente en brood. XD Nee, flauw.. wij hebben niet zo’n heel erg lange lijst standaard produkten elke week. Eigenlijk is het voornamelijk bruiswater, magere griekse yoghurt en volle vanillekwark wat altijd op het lijstje staat. Of juist niet, omdat dit de standaarden zijn die we toch altijd in huis halen. Eén keer in de zoveel tijd sla ik weer een voorraad blikjes in, zoals kikkererwten, tomatenblokjes, kapucijners. Van die dingen die handig zijn om achter de hand te hebben.

 3. Ik vind dit altijd zo fijn om te zien! Ik kan me wel in jouw lijstje vinden, alleen koop ik vleesvervangers. Ik moet mezelf echt de gewoonte aanleren om één keer per week boodschappen te doen. Daarmee zou ik zo veel besparen! Wij gaan eigenlijk vrijwel elke dag wel even langs de supermarkt…

  1. Ja echt fijn om eens per week boodschappen te doen! Heerlijk ook zo’n volle koelkast die je dan hebt 🙂 Lekker veel verschillende producten om mee te variëren!

 4. Wat leuk om te zien! Het quesedilla recept wil ik zeker eens gaan proberen. Ik heb altijd bulgur, snoeptomaatjes, komkommer, feta, citroenen en knoflook in huis voor mijn favoriete bulgur salade. Dat eet ik elke week haha!

  1. Klinkt echt heerlijk! Ga ik ook een keer maken 🙂 Lekker makkelijk ook!

 5. Oh wat goed! Ik herken veel standaard dingen uit mijn eigen lijstje, al sla ik die meestal per dag in. Ik woon om de hoek bij de Jumbo, wel zo makkelijk. Al zou ik liever heel volwassen weekboodschappen doen, en voor groente en fruit even naar Lombok fietsen en ook even langs de Lidl enzo.. misschien wordt dat een goed voornemen voor als het iets minder koud is :p

  1. Ja echt fijn om voor een week al alles in huis te hebben 🙂 scheelt echt veel tijd! Haha ahhh ja echt zo koud nu!!

 6. Ik heb ook altijd wel bananen, kwark, quinoa, wraps, feta en een dosis groente in huis. Zo tover je ieder gerecht weer om in een feestje!

  1. ja je kunt daar zoveel mee variëren 🙂

 7. Leuk om een inkijkje te krijgen in je boodschappen. Ik bekijk soms ook wat degene voor mij koopt. De producten die ik altijd in huis heb zijn: paprika, courgette, tomatenblokjes, kookroom, wraps, tomatenpuree, citroensap, kleine pakjes melk (om warme chocolademelk mee te maken), (geraspte) kaas, diepvries aardappeltjes om te bakken, diepvriesgroenten, iets lekkers.

  1. Oja ook handig om te kijken wat degene voor je heeft! Dan sta je toch te wachten 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: