Malaga – Hotspots & Tips (Incl. Kortingen!)

Malaga – Hotspots & Tips (Incl. Kortingen!)

In dit artikel hebben jullie al aardig wat foto’s van mijn verblijf in Malaga kunnen zien. Nu is het tijd voor alle tips en hotspots die ik verzameld heb! Omdat dit voor Malaga het meest is aangevraagd heb ik dit ook het eerst uitgewerkt. Tips en hotspots voor Sevilla en Granada zullen zeker ook nog snel volgen!

How to get there?
Vanuit Nederland vlieg je in drie uur naar Malaga. Dit kan al vanaf €100 voor een retourtje vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Vanaf het vliegveld ben je met een taxi binnen 15 minuten in het centrum. Hier betaal je rond de €25 voor. Zelf zijn wij vanuit Granada per bus naar Malaga afgereisd. De tickets hiervoor had ik bij busmaatschappij Alsa vooraf al online gekocht. Voor een enkeltje van Granada naar Malaga betaalden wij €15 per persoon. Koopje toch? De bus doet er 1 uur en 45 minuten over. Prima uit te houden!

Where to stay?

Picnic Dreams Boutique Hostel
De eerste twee nachten in Malaga sliepen we in het Picnic Dreams Boutique Hostel. Dit hostel is centraal gelegen en het strand ligt op een klein kwartiertje lopen. Je kunt hier voor zowel een gedeelde kamer met stapelbedden als een tweepersoonskamer met eigen badkamer kiezen. Wij kozen voor het laatste zodat we toch wat privacy hadden, maar wel konden profiteren van de gezelligheid van een hostel. De kamer was niet groot, maar alles wat we nodig hadden was aanwezig. Daarnaast beschikten we over een eigen dakterras!

Bij dit hostel is het ontbijt niet inbegrepen, maar voor €5 heb je al een compleet ontbijt met toast, yoghurt, fruit, jus d’orange en koffie of thee. Ook ’s avonds kun je hier goed eten. Hier komen zelfs niet-gasten voor naar het Picnic Dreams Boutique Hostel. De hamburger kan ik jullie in ieder geval aanbevelen!

Voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer betaalden wij €65 per nacht.Dulces Dreams Boutique Hostel
Omdat het Picnic Dreams Boutique Hostel niet voor ons volle verblijf in Malaga beschikbaar was besloten we om de laatste 2 nachten in het Dulces Dreams Boutique Hostel te slapen. Je ziet het vast al aan de namen, beide hostels zijn van dezelfde eigenaren! De tweepersoonskamers waren hier al bezet, dus kozen wij voor een vierpersoonskamer. Hierdoor hadden we allebei een eigen tweepersoonsbed. Lekker veel ruimte!

Het hostel ligt wederom middenin de stad, is schoon, heeft vriendelijk personeel en beschikt over een superleuk dakterras! Daarnaast staat de menukaart vol met lekkere opties waardoor ook hier niet-gasten langskomen voor ontbijt, lunch en heel veel lekkere zelfgebakken taartjes. Echt een aanrader!

Voor een vierpersoonskamer met gedeelde badkamer betaalden wij €70 per nacht.

Wanneer je je hotel via deze link op Booking.com boekt ontvang je trouwens €15 korting op je verblijf. Dit geldt voor alle hotels op Booking.com, dus niet alleen voor bovenstaande genoemde verblijven. Chill toch?

Where to eat?

La Galerna
Dit tentje in Pedregalejo ligt wel een stukje uit het centrum van Malaga, maar met de fiets of bus ben je hier zo. Bij La Galerna kun je je eigen salades en burgers samenstellen. Daarnaast staan er veel lekkere sapjes op het menu. Het restaurantje is ook bij locals erg populair en ligt op een toplocatie, namelijk aan het strand! Wat wil je nog meer?

El Pimpi
Bodega bar El Pimpi is echt een fenomeen in Malaga. Online en in reisgidsen kom je dit restaurant overal tegen. Ook bij beroemdheden is dit restaurant bekend, want onder andere Tony Blair, Rafael Nadal en Antonio Banderas zijn je al voor gegaan. Laatstgenoemde woont trouwens bij El Pimpi om de hoek, dus houd je ogen goed open 😉 De bodega bar heeft een hele gezellige authentieke sfeer en de tapas is heerlijk! Je kunt El Pimpi vinden in het historisch centrum van Malaga tegenover het Romeinse theater.

Casa Lola
Ook bij Casa Lola kun je terecht voor heerlijke tapas. Het restaurant is gevestigd in een klein schattig straatje vlakbij El Pimpi. Je kunt hier dus erg leuk zitten. Glaasje sangria erbij en genieten maar!

Amorino
IJs in de vorm van een roosje. Dat wil je toch gewoon? Bij Amorino ben je hiervoor aan het juiste adres! Het ijs zelf is heerlijk, ook niet geheel onbelangrijk.

BrunchIT
De naam zegt het al, bij BrunchIT kun je terecht voor heerlijke brunchgerechten zoals pannenkoeken, eiergerechten, diverse sandwiches en zoete lekkernijen. Naast dat de opgemaakte borden er supermooi uitzien, smaakt alles ook nog eens top! Echt een aanrader wanneer je eens uitgebreid wilt ontbijten.

La Bella Julietta
Ook bij La Bella Julietta kun je goed terecht voor zowel ontbijt, lunch als een lekkere snack. Zelf koos ik voor een bagel met zalm en een groene smoothie. Beiden heel erg lekker! Daarnaast zagen de taartjes in de vitrine er ook goed uit, dus als ik jou was zou ik daar ook een stukje van proberen. Het allerfijnst van La Bella Julietta? Alles is er echt spotgoedkoop!

La Mafia
Ben je na al die tapas even toe aan iets anders? Dan kan ik je het Italiaanse restaurant La Mafia aanbevelen. Hier eet je de lekkerste risotto’s, pizza’s en pasta’s. Zo lekker zelfs dat wij hier twee keer hebben gegeten. Zelf koos ik voor de vegetarische lasagne en dat was echt smullen!

El Ultimo Mono
Toe aan een lekkere koffie of een gezond sapje? Dan ben je bij El Ultimo Mono aan het juiste adres! Leuke hippe plek in een gezellig straatje.

Casa Mira
Bij Casa Mira haal je huisgemaakt ijs zonder rare toevoegingen. Of het dan nog steeds lekker smaakt? Jazeker, heerlijk zelfs! Op aanraden van Laura koos ik de smaak Kinder Bueno. Jum! Je kunt Casa Mira vinden in de grote winkelstraat van Malaga. Ideaal dus om tussen het shoppen door even te pauzeren met een lekker ijsje!

Casa Aranda 
Bij Casa Aranda ben je aan het juiste adres voor de lekkerste churros van de stad! Deze Spaanse lekkernij kan echt niet ontbreken bij een bezoekje aan Malaga.

What to do?

Fietstour met Baja Bikes
Net als in Barcelona en Budapest regelde ik ook in Malaga een fietstour bij Baja Bikes. Het is echt ideaal om achter iemand aan te fietsen en te luisteren naar alle verhalen en informatie over de stad. Ik vind dit zelf altijd erg interessant, maar verdiep mij hier van tevoren niet snel zelf in. Zo’n fietstochtje is dus ideaal! Daarnaast weet je hierna meteen waar je alle highlights van de stad kunt vinden en waar je eventueel zelf nog een keer heen wilt gaan. Echt een aanrader dus!

Ga jij binnenkort ook naar Malaga, Granada of Sevilla en lijkt dit jou ook wel wat? Gebruik dan de code BB0506 voor 10% korting op een fietstour! Je kunt de code invoeren tot en met 31 juli 2018.

Een bezoekje brengen aan Pedregalejo
Pedregalejo is een visserswijkje net buiten het centrum van Malaga. Zelf hebben wij na de fietstour met Baja Bikes de fietsen nog een middagje gehouden zodat wij hier naartoe konden fietsen. De route hier naartoe is erg leuk, namelijk over de boulevard langs het strand. Geen zin om te fietsen? Vanuit Malaga centrum kun je ook een bus pakken naar Pedregalejo.

Eenmaal aangekomen in het visserswijkje is het een aanrader om even rond te lopen door de straatjes met gekleurde huisjes, wat te eten bij La Galerna en daarna lekker plaats te nemen op het naastgelegen strand! Het is tenslotte vakantie!

De Caminito del Rey bewandelen
Wil je de stad even ontvluchten en heb je zin om even te wandelen in de natuur? Dan kan ik je de Caminito del Rey sterk aanbevelen! Dit is een koningspad wat door de El Chorro kloof heen loopt. Dit pad werd vroeger gebruikt om spullen te transporteren voor de bouw en het onderhoud van de hydraulische centrales aan beide kanten van de watervallen. Later gebruikte Alfons XIII van Spanje het pad om de dam Conde del Guadalhorce te openen, vandaar de huidige naam Caminito del Rey, oftwel het Koningspad. In de 20e eeuw raakte het pad in verval waardoor dit in 1992 officieel is gesloten. Na een flinke renovatie is het pad in 2015 heropend en daarmee toegankelijk gemaakt voor publiek. En daar ben ik blij om, want het is echt een aanrader om het pad te bewandelen! Koop wel vroeg van tevoren online een kaartje, want deze ‘attractie’ is erg populair en kaartjes zijn al weken van tevoren uitverkocht.

Vanuit het treinstation Malaga Maria Zambrano reis je in 45 minuten naar El Chorro waar je alleen nog een bus hoeft te pakken naar het beginpunt van de wandeling. Dit busritje duurt maar 10 minuten en de kosten hiervoor zitten vaak al in de ticketprijs van de wandeling. Voor een retourtje met de trein van Malaga naar El Chorro betaal je €9,70 en treinkaartjes kun je op deze website vooraf al online kopen. Tickets voor de wandeling zelf kun je hier vinden en kosten €10 per stuk.

Een dagje strand
Het voordeel van Malaga is dat de stad aan de kust ligt! Een dagje strand kan daarom natuurlijk niet ontbreken. Vanuit het centrum loop je in een kwartiertje naar het strand Malagueta en eenmaal hier huur je 2 bedjes en een parasol voor €10 per dag. Met je handdoekje op het strand liggen kan natuurlijk ook! Echter, is het met de warme zonnige dagen wel fijn om soms even in de schaduw te kunnen zitten.

Winkelen bij La Chica de Tomé
Toen we van het eerste hostel naar het tweede hostel liepen kwamen we de winkel La Chica de Tomé tegen. De etalage van dit Spaanse boetiekje zag er al superleuk uit, maar eenmaal binnen wilden we eigenlijk alles kopen! Vooral de tassen waren favoriet bij ons, maar ik nam ook een jurkje mee naar huis. Aanrader dus wanneer je hier in de buurt bent!


Het Alcazaba en het Gibralfaro kasteel bezoeken
Voor een mooi uitzicht vanaf 130 meter hoogte over de kustlijn en de stad raad ik je aan om het Alcazaba en het Gibralfaro kasteel te bezoeken. Dit kan eigenlijk niet ontbreken bij een bezoekje aan Malaga. Het is even een klim, maar dan heb je ook wat! Een bezoekje aan het Alcazaba én het Gibralfaro kasteel kost €3,55. Op zondagmiddag is de entree zelfs gratis!

Dat waren mijn hotspots en tips voor Malaga! Heb jij al een bezoekje aan deze stad gepland staan? Of ben je al geweest en heb je nog aanvullingen? Laat het zeker even achter in een reactie!

De fietstocht bij Baja Bikes heb ik gekregen.

 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Superleuk, ik ben in oktober geweest en zie veel herkenbare dingen voorbij komen. Het eten in Spanje is altijd zo lekker. Ik vond Caminito del Rey ook de moeite waard.

  2. Wat leuk om een kijkje te krijgen in je reisverslag en om over een paar hotspots te lezen! Malaga lijkt mij ook heel gaaf om nog een keer naartoe te gaan. Zo te zien kun je er zowel leuke winkels, lekkere eettentjes als mooie natuur in de omgeving vinden. En wat een leuke hostels heb je gevonden trouwens! Die ga ik onthouden voor als ik er misschien ooit naartoe ga 🙂

  3. Wat ziet het er geweldig uit. Daar willen wij ook wel heen. Heerlijk om te lezen wat jullie allemaal hebben gedaan en gezien. Misschien volgens jaar maar eens kijken…. dit jaar staan er al meerdere tripjes op de planning 😉😘

    1. Jaaaa zeker doen 🙂 Het is er echt heel erg mooi!

  4. Wat heb je fijne hostels uitgezocht. Ziet er prachtig uit en niet al te duur. De Caminito del Rey wil ik ook graag bewandelen. Hoelang duurt zo’n wandeling? Of kun je dat zelf bepalen?

    1. Dat kun je zelf bepalen 🙂 Wij deden er ruim 1,5 uur over, maar wij liepen best wel snel! Wanneer je de wandeling in groepsverband zou maken zal het wel een stuk langer duren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: