Sevilla – Hotspots & Tips (Incl. Kortingen!)

Sevilla – Hotspots & Tips (Incl. Kortingen!)

De eerste stop van onze trip door Andalusië was Sevilla. Een prachtige stad met heel veel mooie architectuur. In dit artikel heb ik al een aantal foto’s aan jullie laten zien. Nu is het tijd voor alle hotspots en tips die ik voor Sevilla verzameld heb.

How to get there?
Vanaf Schiphol ben je in een kleine drie uur op Sevilla Airport. Vanaf het vliegveld kun je buslijn EA (Especial Aeropuerto) nemen naar het centrum van de stad. Een kaartje hiervoor kun je gewoon bij de bus kopen. Voor een enkele reis betaal je €4, voor een retourtje €6. Wanneer je de aankomsthal uitloopt zie je de bus eigenlijk meteen staan. Makkelijk te vinden dus!

Where to sleep?

The Nomad Hostel
Ben je op zoek naar een gezellig hostel met prima kamers en een groot dakterras? Dan kan ik je The Nomad Hostel zeker aanbevelen. Je kunt hier terecht voor zowel slaapzalen als tweepersoonskamers. Elke avond wordt er in het hostel gekookt en voor €5 pp kun je zo aanschuiven. Wij hebben dit een avondje gedaan en aten toen een heerlijke Shakshuka met pitabroodjes en een salade. Ook leuk voor wanneer je alleen reist, omdat je op deze manier meteen met andere reizigers in gesprek raakt. The Nomad Hostel is centraal gelegen en voor een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer betaalden wij €60 per nacht inclusief een simpel ontbijtje.

Wanneer je je hotel via deze link op Booking.com boekt ontvang je trouwens €15 korting op je verblijf. Dit geldt voor alle hotels op Booking.com, dus niet alleen voor bovenstaande genoemde verblijven. Mooi meegenomen toch?

5898dcab-d74b-4046-8752-f46af1edd23b

Where to eat?

Jester
Mijn favoriete tentje voor ontbijt, lunch of gewoon een lekker taartje of sapje is Jester. Acai bowls, smoothies, bananenbrood, carrotcake, echt alles is lekker hier! Zeker even langsgaan wanneer je in Sevilla bent.

img_9151

El Pinton
Het interieur van tapasrestaurant El Pinton kan zo in een magazine. Lichtroze, goud, cactussen, helemaal mijn stijl! Daarnaast is ook het eten om door een ringetje te halen. Zelf koos ik onder andere voor zalmtartaar met avocado en dat was echt smullen. Sangria erbij en mijn avond is compleet! El Pinton is populair onder zowel toeristen als locals, dus reserveren kan geen kwaad!

La Piemontesa
Kun je even geen tapas meer zien? Dan kan ik je La Piemontesa aanbevelen. Dit Italiaanse restaurant heeft verschillende vestigingen in de stad en serveert heerlijke verse pasta’s en pizza’s.

EME Cathedral Hotel
Wanneer je ’s avonds nog een drankje wilt doen op een plek met een prachtig uitzicht over de stad dan kan ik je het EME Cathedral Hotel aanraden. Ook al verblijf je hier niet, je kunt gewoon toegang krijgen tot het dakterras.

Amorino
IJs in de vorm van een roosje. Dat wil je toch gewoon? Bij Amorino ben je hiervoor aan het juiste adres! Het ijs zelf is heerlijk, ook niet geheel onbelangrijk.

Milk Away
Bij Milk Away kun je terecht voor smoothies, smoothiebowls en salades. Wij kozen beiden een acai bowl en die was echt heel erg lekker! Hierna nam ik nog een salade, maar die was helaas een beetje droog. Een beetje olijfolie had de salade al een stuk lekkerder gemaakt, maar misschien had ik gewoon pech die dag. De smoothiebowls kan ik in ieder geval wél aanraden!

What to do?


Plaza d’Espana en Maria Luisa Park 
Mijn persoonlijke favoriete bezienswaardigheid van Sevilla is Plaza d’Espana. Dit halvemaanvormige plein is echt prachtig en mag je zeker niet overslaan wanneer je in Sevilla bent. Loop vervolgens nog even een rondje door het naastgelegen Maria Luisa Park. Erg sprookjesachtig en door de vele bomen een fijne plek om even rond te lopen doordat er veel schaduw is. Sevilla is een van de warmste steden van Europa, dus een beetje schaduw komt soms goed van pas!

Real Alcazar
Een ander hoogtepunt van Sevilla is het Real Alcazar. Dit paleis heeft verschillende prachtige tuinen in verschillende stijlen. In deze tuinen kun je rustig rondwandelen en genieten van al het groen. Daarnaast kun je een aantal complexen bezoeken. Een kaartje kost €9,50 en ik raad je aan om dit vooraf online te kopen zodat je de lange wachtrij kunt skippen. Kaartjes voor het Real Alcazar koop je hier.

Fietstocht Baja Bikes
Net als in Barcelona, Budapest en Malaga boekte ik ook in Sevilla een fietstour bij Baja Bikes. Het is echt ideaal om achter iemand aan te fietsen en te luisteren naar alle verhalen en informatie over de stad. Ik vind dit zelf altijd erg interessant, maar verdiep mij hier van tevoren niet snel zelf in. Zo’n fietstochtje is dus ideaal! Daarnaast weet je hierna meteen waar je alle highlights van de stad kunt vinden en waar je eventueel zelf nog een keer heen wilt gaan. Echt een aanrader dus!

Ga jij binnenkort ook naar Malaga, Granada of Sevilla en lijkt jou dit ook wel wat? Gebruik dan de code BB0506 voor 10% korting op een fietstour! Je kunt de code invoeren tot en met 31 juli 2018.

facetune_10-05-2018-22-30-58-1

3752126d-08e6-4b38-951f-bdfd6655c4bf

Metropol Parasol
Voor een mooi uitzicht over de stad is het leuk om Metropol Parasol even te bezoeken. Dit houten bouwwerk in de vorm van een champignon staat ook wel bekend als Setas de Sevilla. Een kaartje kost €2.

Winkelen bij Brownie
Vlakbij ons hostel kwamen we de winkel Brownie tegen. Hadden we deze winkel maar in Nederland, want echt alles wat hier hing had ik zo mee naar huis willen nemen. Gelukkig hebben ze ook een webshop!

facetune_11-05-2018-22-27-34

ed8a4dba-6c00-479e-8e7a-b71248e0006d

Stierenarena Plaza de Toros
Langs de Guadalquivir kun je tegenover Torre del Oro de stierenarena Plaza de Toros vinden. Dit ovalen gebouw heeft de kleuren van Sevilla, namelijk wit, rood en okergeel. Binnenin kun je één van de mooiste en beroemdste arena’s van Spanje vinden. Er is hier plaats voor 13.000 man en elke zondag vinden hier nog stierengevechten plaats die eigenlijk altijd uitverkocht zijn. Voor een paar euro kun je een rondleiding krijgen door de arena. Ik vond dit zelf erg indrukwekkend om te zien en kan dit dus zeker aanbevelen.

798ca17a-7690-4f48-bb18-ce3b42cbe1a4

Rondwandelen in Santa Cruz
Vlakbij het Real Alcazar vind je de voormalige Joodse wijk Santa Cruz. In deze wijk kun je smalle steegjes, witte huisjes en gezellige pleintjes vinden. Echt leuk om even doorheen te lopen en makkelijk te combineren met een bezoekje aan het Real Alcazar.

Dat waren mijn hotspots en tips voor Sevilla! Heb jij al een bezoekje aan deze stad gepland staan? Of ben je al geweest en heb je nog aanvullingen? Laat het zeker even achter in een reactie!

De fietstocht bij Baja Bikes heb ik gekregen. 

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat een prachtige foto’s! Ik ben niet zo’n reiziger dus vind het altijd leuk om met anderen ‘mee’ te mogen kijken. Zo zie ik toch een beetje van de wereld… 😉

    1. Dankjewel! Hoop dat ik een beetje een goede indruk heb kunnen geven 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: