Granada – Hotspots & Tips (Incl. Kortingscode!)

Granada – Hotspots & Tips (Incl. Kortingscode!)

Tijdens mijn trip door Andalusië heb ik Sevilla, Malaga en Granada bezocht. Voor Sevilla en Malaga heb ik jullie mijn hotspots en tips al gegeven. Nu is het de beurt aan Granada! Granada is een iets kleinere stad in vergelijking met Sevilla en Malaga, maar dat vond ik juist wel gemoedelijk. Daarnaast waren er alsnog een aantal leuke hotspots te vinden, dus lees snel verder!


How to get there?
Zelf zijn wij vanuit Sevilla in Granada aangekomen. Wij deden dit per bus en boekten onze tickets vooraf al online via busmaatschappij Alsa. Een enkele reis van Sevilla naar Granada duurt 3 uur en wij betaalden hier €26 pp voor. De eindbestemming van de bus ligt iets buiten het centrum van Granada, maar voor €6 heb je al een taxi naar het centrum.

Wanneer je specifiek voor Granada naar Andalusië komt kun je het beste vliegen op Malaga. Vanaf hier kun je per bus of huurauto verder naar Granada afreizen. Dit duurt zo’n kleine twee uur, dus dat is ook prima te doen! 

5730fe98-c781-42dc-9cf4-2f04653df273

Where to sleep?

Wij sliepen in het Room Mate Leo Hotel en dit beviel ons erg goed. Het hotel bevindt zich midden in het centrum, heeft schone ruime kamers, een heerlijk bed en een fijn dakterras met uitzicht op het Alhambra! Zie bovenstaande foto, middenin de donut 😉 Wat wil je nog meer? Voor €8,95 pp kun je elke ochtend genieten van een erg goed en uitgebreid ontbijt. Wij hebben dit een ochtendje gedaan en dat was echt smullen. Zoveel keuze! Voor een hotelkamer voor 2 personen betaalden wij €103 per nacht exclusief ontbijt.

Wanneer je je hotel via deze link op Booking.com boekt ontvang je trouwens €15 korting op je verblijf. Dit geldt voor alle hotels op Booking.com, dus niet alleen voor het Room Mate Leo Hotel. Mooi meegenomen toch?

8d86afc1-560c-4cac-837f-f21fe2d860fa

Where to eat?

La Mafia
Dit restaurant had ik voor een bezoekje aan Malaga al getipt, maar gelukkig zit er in Granada ook een vestiging! La Mafia is een Italiaans restaurant waar je de lekkerste risotto’s, pizza’s en pasta’s eet. Zo lekker dat wij hier zelfs twee keer hebben gegeten. Probeer zeker eens de vegetarische lasagne, heerlijk!

80827e05-5499-4098-8cfc-7c86c2b0a8b1

Rosaria Varela 
Op zoek naar een typisch Spaans tentje waar je tapas kunt eten? Dan raad ik je Rosaria Varela aan. Hier komen veel locals en er hangt een hele gezellige sfeer. Qua eten raad ik je de carpaccio aan. Mijn nichtje vond dit zelfs de lekkerste carpaccio die zij ooit had gegeten en ze kiest dit bijna altijd wanneer ze uiteten gaat, dus dat zegt wel wat ;). Ook de miniburgers zagen er heerlijk uit!

Laseda
Dit restaurant kun je vinden aan een gezellige pleintje middenin het centrum van Granada. Door de moderne frisse uitstraling valt Laseda meteen op. Voor zowel ontbijt als diner kun je hier goed terecht.

La Milagrosa
Bij La Milagrosa hebben wij een keertje heerlijk ontbeten, maar ook de menukaart voor diner zag er goed uit. Het restaurantje is hip ingericht en de bediening is erg vriendelijk.

18b507b5-7533-48a7-9763-ecbe4d4e0b43

La Casita del Pan
Op zoek naar een lekker broodje of zoete lekkernij to go? Dan zou ik even bij La Casita del Pan langsgaan. Een klein bakkertje met heel veel soorten broodjes, zowel hartig als zoet. Zelf koos ik een nutella croissant en die was echt superlekker en vers.

f29672f7-3f5e-4a5a-a526-4854e48b4ff6

facetune_13-05-2018-08-00-12

165ff1c8-ea28-46fc-b952-d848bed16019-1

b023ac87-51f3-4a4b-9ce6-43a106fef538-2

What to do?

Het Alhambra bezoeken
Waarschijnlijk kom je, net zoals iedereen, speciaal voor het Alhambra naar Granada. En dat is heel goed te begrijpen, want het is er echt prachtig! Dit middeleeuwse paleis en fort bevindt zich op een heuvel net iets buiten het centrum van de stad. Het Alhambra staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en dit zorgt er onder andere voor dat er maar 6600 mensen per dag naar binnen mogen. Een kaartje moet je dus ook echt ruim van tevoren aanschaffen. Zelf deed ik dit hier. Let er op dat je ticket ook een bezoekje aan het Nasrid Palace bevat, want dit mag je echt niet missen. Veel Moorse invloeden, koninklijke baden en prachtige tuinen.

img_0385

img_0377

Via de wijk Albaycin naar Mirador San Nicolas lopen
Wanneer je een mooi uitzicht wilt hebben op het Alhambra zelf raad ik je aan om via de wijk Albaycin naar Mirador San Nicolas te lopen. Vanaf dit plein heb je een prachtig uitzicht over de populairste bezienswaardigheid van Granada met op de achtergrond de Sierra Nevada. De wandeling naar het plein is een stukje klimmen, maar dit is geen straf want de wijk Albaycin is erg leuk om doorheen te lopen. Kleine rustige straatjes met veelal witte huisjes.

Dat waren mijn hotspots en tips voor Granada! Heb jij al een bezoekje aan deze stad gepland staan? Of ben je er al geweest en heb je nog aanvullingen? Laat het dan zeker even achter in een reactie.

Deze post heeft 4 reacties

    1. dankjewel 🙂 haha lekker he!! ik zou ook al wel weer weg willen 😉

  1. Gaaf! Ik had Granada nooit zo op mijn netvlies maar sinds jij er over blogt ben ik er wel erg enthousiast over! Moet er snel een keertje naartoe! 😉

    1. Ja echt een aanrader! Makkelijk ook om te combineren met Sevilla of Malaga 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: