3 Favoriete Salades

3 Favoriete Salades

Door de warme temperaturen van de afgelopen tijd heb ik ’s avonds meestal zin in een lichte maaltijd. Hierdoor kies ik vaak voor een salade. Inmiddels heb ik zo mijn favorieten ontdekt en die heb ik hieronder voor jullie uitgewerkt. Perfect voor de zomerse dagen en toevallig ook allemaal nog eens vegetarisch!

Salade met avocado, aardbeien en geitenkaas

Ingrediënten voor 1 persoon
Halve zak gemengde sla
Halve avocado
Een handje aardbeien
3 plakjes geitenkaas
Scheutje olijfolie
Scheutje balsamicoazijn

Leg de sla op een bord. Snijd de halve avocado en aardbeien in plakjes en leg deze er bovenop. Verkruimel vervolgens de geitenkaas er overheen. Maak het af met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn. Super makkelijk toch? Extra lekker met wat crackers of een stokbroodje met smeersels zoals hummus of heksenkaas!

facetune_13-06-2018-18-58-46

Watermeloensalade

Ingrediënten voor 1 persoon
Halve zak gemengde sla
2 tomaten
3 plakken watermeloen
Paar takjes munt
Een handje zonnebloem – en/of pompoenpitjes
Scheutje olijfolie
Scheutje balsamicoazijn

Eigenlijk weer net zo makkelijk! Leg de sla op een bord. Snijd de tomaten en watermeloen in stukjes en leg dit op de sla. Rits de munt van de takjes en verkruimel dit vervolgens samen met de feta over de salade heen. Maak het af met wat zonnebloem – en/of pompoenpitjes en een scheutje olijfolie en balsamicoazijn. Tip: Ook lekker met bladspinazie in plaats van sla! Daarnaast kun je voor wat extra smaak ook nog olijven toevoegen.

de51ef8f-9bef-4ef6-b048-7558013230cb

 

Couscoussalade met falafel en mango

Ingrediënten voor 1 persoon
Couscous (geen idee hoeveel, ik doe dit altijd op gevoel)
Handje rozijntjes
5 balletjes falafel
Halve gele paprika
Halve rode paprika
Handje cherrytomaatjes
Halve komkommer
Halve mango
Paar takjes munt
Feta
Olijfolie

Kook in de waterkoker wat water. Leg de couscous samen met de rozijntjes in een kom en schenk hier het gekookte water overheen zodat er een laagje water op de couscous komt te liggen. Laat dit even zo staan en roer vervolgens de couscous los met een vork. Zet een koekenpan op het vuur en bak de falafel in een scheutje olijfolie. Snijd in de tussentijd de paprika’s, tomaatjes, komkommer en mango in stukjes en voeg deze toe aan de couscous. Verkruimel vervolgens wat munt en feta over de salade heen. Voeg de falafel toe en klaar is kees! Houd je van pittig eten? Voeg dan 2 theelepels harissa toe! Liever vlees? Door de combinatie met mango is deze salade ook heel erg lekker met kip.

Vooral de couscoussalade eet ik zeker elke week wel een keertje. Snel, makkelijk, voedzaam en gewoon heel erg lekker! Wat is jouw favoriete salade?

Deze post heeft 8 reacties

 1. Deze gerechtjes zien er heerlijk uit! Heb het artikel gesaved via Bloglovin 🙂

  1. jaaa heerlijk voor deze warme dagen! leuk 🙂

  1. Ja zo lekker! Perfect voor de warme dagen van deze week 🙂

 2. Ah wat heb je een leuke website zeg, je hebt er een nieuwe volger bij 🙂
  Erg interessant dat je dit ook hebt gedeeld, thanks!

  1. wat leuk! dankjewel 🙂

 3. Hihi, ik hou er dus echt helemaal niet van om fruit in gerechten te verwerken. Als ik ergens een salade bestel waar fruit in verwerkt is, schuif ik dat allemaal aan de kant om als laatste op te kunnen eten.

  De couscoussalade is mijn favoriet! In de zomer maak ik die bijna wekelijks, maar dan de falafel, mango en rozijnen weggelaten. Ik voeg er dan nog sap van een verse citroen, augurkjes en zilveruitjes aan toe.

  Liefs!

  1. jouw variant van de couscoussalade klinkt ook heerlijk 🙂 thanks voor de tip!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: