Tip – Workshop Wandkleed Weven Bij De Weefteef

Tip – Workshop Wandkleed Weven Bij De Weefteef

Gisteren heb ik een workshop wandkleed weven gevolgd bij de Weefteef. En dat was zo leuk dat ik dit echt even met jullie moet delen!

De Weefteef is opgericht door Hannah Hoek en is ontstaan tijdens haar studie aan de Styling Academie in Amsterdam. De wandkleedjes van Hannah zijn allemaal handgemaakt en zijn met name te herkennen aan de vele texturen en kleuren. Het vrolijkt je muur echt op! Hannah verkoopt de wandkleedjes op dit moment nog via Instagram, maar binnenkort opent zij haar eigen webshop!

Daarnaast geeft Hannah dus ook workshops en daar heb ik er gisteren eentje van gevolgd! De workshop vond plaats bij Fleurie in Bloemendaal. Een leuk restaurantje met een hele schattige tuin! Van tevoren waren alle materialen al klaargelegd, dus we konden eigenlijk meteen aan de slag.

We begonnen met het uitzoeken van bolletjes wol. Zelf hield ik de kleuren van mijn interieur aan, dus koos ik voor verschillende tinten roze, okergeel en wit. Later voegde ik hier nog een bolletje zwarte wol aan toe, om de wandhanger wat stoerder te maken.

Hierna moesten we voor onszelf gaan bedenken hoe onze wandhanger er ongeveer uit moest komen te zien. Gelukkig had Hannah een aantal wandkleedjes meegenomen ter inspiratie en kon zij ons goed adviseren wat qua textuur handig was om te doen. Zelf heb ik eigenlijk gaandeweg gekeken wat ik precies wilde en besloot ik stap voor stap te kijken met welke textuur en kleur ik verder zou gaan.

Na een dosis inspiratie kon het echte werk beginnen! Van tevoren had ik gedacht dat het weven best wel lastig zou zijn en ik vroeg mij oprecht af hoe we ooit zo’n wandkleedje zouden kunnen maken in 4 uur tijd. Gelukkig was deze ‘stress’ van korte duur, want ik merkte al snel dat het niet zo moeilijk was als gedacht en dat Hannah heel erg behulpzaam was als ik ergens op vast liep.

Making progress!

Tijdens het weven werden er trouwens steeds verschillende zoete en hartige lekkernijen op tafel gezet. Wat een verwennerij! Helaas geen foto’s van gemaakt, want ik was teveel in m’n element haha. Het is echt super leuk en rustgevend om te doen!

En dit is dan het eindresultaat! Ik ben er echt heel erg blij mee. Ik wilde al een tijdje zo’n wandhanger, maar het is extra leuk als je deze helemaal naar eigen smaak kunt maken.

Lijkt jou dit nou ook leuk? De eerstvolgende workshop staat gepland op 28 juli! Via de Instagram van de Weefteef kun je je hiervoor opgeven. Een workshop kost €55 per persoon en is inclusief hapjes, drankjes, 4 uur weven en natuurlijk jouw zelfgemaakte wandhanger!

Ook leuk om cadeau te doen of als uitje voor bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest!

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wat cooll gedaan zeg! Dit lijkt me echt een super leuke workshop!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: