Tips voor een herfstproof interieur

Tips voor een herfstproof interieur

De herfst is officieel begonnen! Het afgelopen weekend hebben we dat helaas ook wel meteen gemerkt. Na een hele goede zomer moet ik daar eerlijk gezegd echt even aan wennen, maar er zijn ook voordelen! Stiekem is het, na een zomer waarin je waarschijnlijk heel veel buiten bent geweest, namelijk ook heerlijk om weer lekker binnen onder een dekentje te Netflixen. Kaarsjes aan, kop thee erbij en bingewatchen maar! Het liefst doe je dit natuurlijk in een huis dat echt als jouw thuis voelt. Daarom wil ik jullie een paar tips geven om je interieur herfstproof te maken!

Voeg warme kleuren toe 
Dit kun je bijvoorbeeld doen door een muurtje een andere kleur te geven. Mooie kleuren hiervoor zijn okergeel, donkerblauw, aubergine of terracotta. Wil je het iets minder rigoureus aanpakken? Zoek dan een paar mooie nieuwe posters uit in warme kleuren of breng gezelligheid aan in je interieur door middel van houten accessoires of een mooie bos najaarsbloemen.

Gebruik zachte materialen 
Nu de temperaturen al aardig gedaald zijn is het natuurlijk heerlijk om ergens onder weg te kruipen. Maak het jezelf comfortabel met een fijn plaid en zachte kussens. Verder vind ik van die schapenvachtjes ook altijd een knus gevoel geven. Leuk voor over de leuning van een stoel of om op de grond neer te leggen. Staat niet alleen gezellig, maar ze zijn ook nog eens superzacht!

In de slaapkamer is je bed natuurlijk dé ideale plek om iets comfortabels van te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een topdekmatras van Perfecthomeshop, een paar lekkere kussens en een mooie sprei. Zo creëer je een fijn plekje om tot rust te komen.

Zorg voor gezellige verlichting
Nu de dagen weer korter worden kan sfeerverlichting natuurlijk ook echt niet ontbreken bij een herfstproof interieur. Kerst duurt nog een tijdje, dus het hele huis versieren hoeft nog niet per sé, maar een aantal lekker ruikende geurkaarsen kunnen natuurlijk nooit kwaad. Daarnaast vind ik zo’n lichtsnoer van bovenstaande foto ook altijd gezellig. Leuk om ergens overheen te hangen of om in een mooie stolp of vaas te stoppen.

Wat doe jij in dit jaargetijde om van je huis echt je thuis te maken?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Perfecthomeshop.

Deze post heeft 10 reacties

  1. Ik ben van augustus en volgens mij houd je dan van nature al meer van de herfst dan bijv. wanneer je in maart geboren bent. Vooral de kaarsjes. Altijd de kaarsen 🙂

  2. Leuke tips! Zo’n heerlijk knus seizoen dit <3

  3. Verlichting vind ik heel belangrijk. Niet te donker maar niet te licht. Als ik knutsel heb ik wel een felle lamp.

  4. Kussens en kleedjes op de bank, kaarsjes aan, een kop thee en een fijne film 🙂 Heerlijk zijn zulke dagen!

  5. Veel knusse lichtjes, kaarsen en dekentjes mogen hier niet ontbreken. Zalig om ’s avonds op die manier in de zetel te kruipen dan. Puur genieten 🙂

  6. Een lekker zacht dekentje op de bank en een paar grote kussens in warme kleuren <3 dan voelt het direct al super cozy!

    1. jaaaa heerlijk! zeker met dit druilerige weer van vandaag <3

  7. Mooie tips! Ik houd erg van kaarsjes en mooie kussens en plaids. De herfst is toch wel een mooi seizoen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: