Snapshots – Essaouira

Snapshots – Essaouira
Processed with VSCO with a6 preset

Op dit moment ben ik, zoals jullie misschien wel weten, op vakantie in Marokko! Om de drukte van Marrakech even te ontvluchten zijn we gisteren een dagje in de kustplaats Essaouira geweest. Kijk mee voor een aantal foto’s.

We begonnen de dag met een ontbijtje in Riad Dar Awil. Een hele fijne Riad met mooie kamers, een erg uitgebreid ontbijt, fijn dakterras en superlieve mensen. Je betaalt hier €40 per kamer per nacht.

Vervolgens lopen we door het stadje heen waar het, in tegenstelling tot Marrakech, heerlijk rustig is. Echt even bijkomen!

Na een tijdje komen we aan bij de haven waar Essaouira eigenlijk wel om bekend staat. Zoals je kunt zien is veel hier wit met blauw, waardoor het mij een beetje aan Griekenland doet denken. De strakblauwe lucht helpt hier natuurlijk ook wel aan mee!

Via de souks lopen we vervolgens naar The Loft waar we even een drankje doen.

The Loft heeft een heel fijn dakterras, maar ook binnen leuke ingerichte hoekjes. Aanrader!

Hierna lopen we twee kilometer langs de boulevard en ploffen we neer bij Ocean Vagabond waar je kunt surfen en suppen, maar ook lekker kunt eten. Wij doen dat laatste en chillen vervolgens de hele middag in de zon.

Aan het eind van de middag maken we een kamelenritje op het strand, wat een ervaring!

Ik vraag aan de eigenaar of ik een foto van hem en de kameel mag maken en hij gaat er vervolgens helemaal voor staan 😉 Levert zo wel een mooie foto op!

Na de rit van een klein uurtje blijven we nog even bij de strandtent hangen om de zonsondergang te bekijken. Het wachten wordt beloond! Supermooi, vooral door de silhouetten van de kamelen op de voorgrond.

‘S avonds eten we weer bij The Loft.

Wanneer je genoeg tijd hebt tijdens je verblijf in Marrakech is het echt een aanrader om een dagje naar Essaouira te gaan. Je kunt dit doen door een georganiseerde dagtrip te boeken of gewoon door de trip zelf te regelen. Wij deden dat laatste en boekten onze bustickets bij Supratours via Marrakech Tickets. Dit beviel erg goed, want na de online betaling werden de tickets in onze riad in Marrakech afgeleverd. We vertrokken zaterdagmiddag om 17:00 uur vanuit Marrakech en kwamen om 20:00 uur in Essaouira aan. Onderweg stop je een half uur bij een restaurantje zodat je eventueel even iets kunt eten. Op maandagochtend namen we om 09:00 uur de bus weer terug. Voor ons was dit perfect, want in een dag hadden we ook eigenlijk alles wel gezien. Zeker de moeite waard!

Ben jij weleens in Marokko geweest?

Deze post heeft 4 reacties

  1. Wauw, wat een prachtige bestemming! Het ziet er zo mooi en bijzonder uit. Wat gaaf dat jullie ook een kamelenrit hebben gemaakt! Veel plezier nog in Marokko!

    1. Ja echt een aanrader! Dankjewel <3

  2. Het ziet er prachtig uit! Hele mooie foto’s. Heel veel plezier.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: