Snapshots – Marrakech dag 3 & 4

Snapshots – Marrakech dag 3 & 4
Processed with VSCO with a6 preset

Om het drukke Marrakech even te ontvluchten hebben we op dag drie en vier van onze vakantie dagtripjes gemaakt buiten de stad. Zo hebben we een hike gedaan in de Ourika vallei gelegen in het Atlasgebergte en zijn we een dag later naar Beldi Country Club geweest voor een chilldagje aan het zwembad. Kijk verder voor een aantal foto’s van deze dagen! De foto’s van dag 1 & 2 nog niet gezien? Klik dan hier.

De Ourika vallei ligt op zo’n 70 kilometer van Marrakech. De dagtrip begon bij een kruidentuin waar we uitleg kregen over de verschillende kruiden die hier geteeld worden. Daarnaast werd er verteld hoe arganolie gemaakt wordt. Ik vond dit zelf een erg commercieel praatje, maar gelukkig vertrokken we al snel naar de vallei zelf.

Bovenstaande foto maakte ik toen we al een stukje de bergen in waren gelopen. Prachtig toch?

Onderweg naar de watervallen kwamen we geregeld dit soort leuke plekjes tegen waar je eventueel even uit kon rusten.

Mooi uitzichtpunt!

M’n broertje bij een van de watervallen die we gezien hebben. Het was echt heerlijk om even in de natuur en voornamelijk frisse lucht te zijn! Lekker een stuk wandelen en genieten van de omgeving.

Eenmaal terug in Marrakech waren we net op tijd voor een mooie zonsondergang!

Een dagje later hebben we de dag doorgebracht bij Beldi Country Club. Een luxe hotel op zo’n 10 kilometer afstand van Marrakech. Je kunt hier een dagpas kopen voor 200 MAD ,wat omgerekend zo’n €20 is, waarmee je de hele dag toegang krijgt tot de zwembaden. Daarnaast krijg je hier ook een bedje en handdoek voor.

Naast de zwembaden kun je hier ook prachtige bloemenvelden vinden. Op de dag dat wij hier waren vond er een bruiloft plaats en het personeel liep zo de velden in om verse bloemen te plukken om de locatie aan te kleden <3

Overal fotogenieke plekjes!

Echt, ik bleef maar foto’s maken. Wat een mooie rustige plek is dit! Het deed een beetje Frans aan vond ik.

Na een rondje over het terrein te hebben gelopen kon een duik in het zwembad natuurlijk niet ontbreken. Een van de zwembaden was zelfs verwarmd, zo lekker! We zijn gebleven totdat de zon onderging. Hele fijne dag!

Ik was nooit eerder in november naar een zonnige bestemming geweest, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar. Nog even genieten van hoge temperaturen en de zon voordat we de winter in Nederland ingaan. Wat is jouw favoriete zonnige bestemming om de herfst en/of winter even te ontvluchten?

Deze post heeft 3 reacties

  1. Je foto’s kunnen zo een tijdschrift in! Vooral die van jouw broertje bij die waterval is net een advertentie voor een herenparfum of zo 😀

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: