Marrakech – Hotspots & Tips (Incl. Kortingscode!)

Marrakech – Hotspots & Tips (Incl. Kortingscode!)
Processed with VSCO with a6 preset

Zoals jullie in deze artikelen hebben kunnen lezen ben ik onlangs op vakantie geweest naar Marrakech. Een impressie van de stad hebben jullie al kunnen zien, maar in deze blogpost zal ik mijn tips en hotspots met jullie delen. Een totaaloverzicht ter voorbereiding van misschien wel jouw trip naar deze prachtige stad!

How to get there?
Zelf vlogen wij vanaf Amsterdam naar Marrakech, maar het is ook mogelijk om dit vanaf Eindhoven te doen. Na een 4-uur durende vlucht hebben we vanaf Marrakech Menara Airport een taxi gepakt naar het centrum van de stad. De rit duurt zo’n 15 a 20 minuten en kost 100 dirham, omgerekend ongeveer €9. Deze prijs moet je wel onderhandelen wat ons op de heenweg echt niet lukte. Hierdoor betaalden we het dubbele. Gelukkig waren we op de terugweg beter op de hoogte van de normale prijs voor zo’n ritje ;).

Where to stay?

Riad Hayane
De eerste paar nachten in Marrakech hebben we in Riad Hayane geslapen. Een mooie riad met ruime kamers, een dakterras en een uitgebreid ontbijt. Daarnaast is het personeel hier heel erg lief en gastvrij. Wij betaalden hier €58 per kamer per nacht.

Riad Jardin Secret
Voor de laatste nacht boek ik meestal een iets luxer hotel om nog even extra te genieten van de laatste paar uurtjes van de vakantie. Toen ik foto’s zag van het dakterras van Riad Jardin Secret heb ik hier meteen een kamer geboekt. Wát een prachtige riad zeg! Echt, ik keek m’n ogen uit. Je kunt zien dat elk hoekje is uitgedacht. Ook de kamer zelf was mooi. Daarnaast is ook hier het personeel erg aardig en kun je ’s ochtends genieten van een uitgebreid ontbijt. Voor een nachtje in Riad Jardin Secret betaalden wij €150 per kamer.

Andere prachtige riads zijn Riad Z, Riad BE en Riad Yasmine.

Wanneer je je hotel / riad via deze link op Booking.com boekt ontvang je trouwens €15 korting op je verblijf. Dit geldt voor alles hotels op Booking.com, dus niet alleen voor bovengenoemde. Mooi meegenomen toch?

Where to eat?

Nomad
Toen ik na het boeken van de vliegtickets op zoek ging naar leuke hotspots kwam ik restaurant Nomad heel vaak tegen. En dat begrijp ik wel! Een mooi dakterras, een prachtig uitzicht over Place des Epices en heerlijk eten. Wel even reserveren, want Nomad is erg populair.

Café des Epices
Vanuit Nomad kijk je uit over Café des Epices wat ook echt een aanrader is. Alleen al voor het interieur moet je even naar binnen stappen! Zelf dronken wij hier een smoothie, maar de gerechten op de kaart zagen er ook veelbelovend uit.

Le Jardin
Je loopt bij Le Jardin naar binnen door een poort beplakt met allemaal spiegeltjes. Eenmaal binnen waan je je in een hele andere wereld. Een rustige binnentuin met heel veel planten en gezellige lampjes. Een fijne plek om even lekker te eten en weer op te laden voor de drukke stad. Naast couscous, tajines en lekkere salades kun je hier ook terecht voor burgers.

Zwin Zwin Café
Bij Zwin Zwin Café hebben we wel twee keer gegeten, wat een fijne plek! Wanneer je hier aankomt loop je in een drukke straat van de medina, maar eenmaal bovenop het dakterras bevind je je in een oase van rust. Heerlijk eten met een prachtig uitzicht over de stad.

La Famille
Bij La Famille hebben we helaas niet kunnen eten, omdat beide keren dat we hier langskwamen het al voor de hele dag volgeboekt was. Toch wil ik dit restaurant even noemen, omdat het blijkbaar erg de moeite waard is! We zijn wel even naar binnen gelopen om te kijken hoe het er uit zag en ook hier eet je wederom in een knusse rustige binnentuin. Ideale plek om de drukke medina even te ontvluchten.

Limoni
Even toe aan iets anders dan couscous en tajines? Bij Limoni kun je heerlijk Italiaans eten! Daarnaast heeft het restaurant ook een gezellige sfeer, je eet namelijk op een binnenplaatsje onder de sinaasappelbomen. Zelf bestelde ik hier een spaghetti en nam ik tiramisu als toetje. Hemels!

Café Clock
Café Clock zit letterlijk op een minuut lopen vanaf Riad Hayane, de plek waar we de eerste paar nachten verbleven. Ideaal dus om dichtbij even iets te eten. Het interieur is kleurrijk en de kaart is Marokkaans. Wij hebben hier twee keer gegeten en op beide avonden speelde er een bandje. Super gezellig! Naast Marrakech kun je Café Clock ook vinden in Fez en Chefchaouen.

Kasbah Café
Een ander leuk restaurant dat we in de buurt van Riad Hayane vonden is het Kasbah Café. Naast Marokkaanse gerechten staan er ook veel andere opties op het menu. Zo kun je hier ook gewoon lekker een pizza bestellen. Ook hier kun je, zoals bij veel restaurants in Marrakech, zowel binnen als buiten op het dakterras plaatsnemen.

El Fenn
El Fenn is een luxe boetiekhotel gevestigd in een oud paleis. De kamers zijn hier erg prijzig, maar gelukkig kun je hier ook zonder kamer terecht op het dakterras voor een cocktail. Tip: ga net voor zonsondergang voor het mooiste uitzicht!

What to do?

Le Jardin Majorelle
Een bezoekje aan Le Jardin Majorelle mag echt niet ontbreken. Een fijne rustige tuin met prachtige cactussen, mooie vijvers en een kobaltblauw kubistisch huis. Verder kun je in de tuin verschillende vogels, vissen en zelfs kleine schildpadden vinden. Extra fijn om naar toe te gaan op het heetste moment van de dag, want het is hier lekker koel.

El-Badi Paleis
Het El-Badi Paleis vond ik zelf niet heel bijzonder, maar wel leuk om even gezien te hebben. Van dit oude paleis is helaas niet zo heel veel meer over, maar je krijgt wel een goede impressie van hoe het ooit moet zijn geweest. Leuk detail: op de vestigingsmuren zijn tientallen ooievaars te vinden.

Bahia Paleis
Het Bahia Paleis vond ik echt prachtig en mag je naar mijn mening echt niet overslaan. Mooie vloeren en plafonds met veel details en overal prachtige kleuren. Op het moment dat wij er waren was het er alleen wel heel erg druk. Gelukkig hebben we op een paar schaarse rustige momenten nog wel snel een aantal mooie foto’s kunnen maken zonder andere toeristen 😉

Koutoubia Moskee
Vlakbij het Djemaa el Fna plein kun je de Koutoubia moskee vinden, de grootste moskee van Marrakech. Helaas mag je hier niet naar binnen, maar het is zeker de moeite waard om er even een rondje omheen te lopen. ’s Avonds is de moskee erg mooi verlicht.

Souks
Houd je van shoppen? Breng dan zeker een bezoekje aan de souks! Zoveel mooie dingen voor, wanneer je goed afdingt, een mooi prijsje. Echt, had ik maar een koffer extra meegenomen, want er is hier heel veel leuks te vinden.

Beldi Country Club
Zin in een dagje aan het zwembad tussen de bloemenvelden? Dan kan ik je Beldi Country Club sterk aanbevelen. Dit is een luxe hotel op zo’n 10 kilometer afstand van Marrakech. Je kunt hier een dagpas kopen voor 200 MAD, wat omgerekend zo’n €20 is, waarmee je de hele dag toegang krijgt tot de zwembaden. Daarnaast krijg je hier ook een bedje en een handdoek voor. Wanneer je een dagpas voor het zwembad hebt aangeschaft, kun je voor een gereduceerd tarief, 190 MAD, genieten van een 3-gangen lunch. Echt een aanrader wanneer je een dagje wilt relaxen buiten de stad.

Dagtrip buiten Marrakech
Om een deel van de omgeving buiten Marrakech te ontdekken boekten wij een dagtrip naar de Ourika vallei in het Atlasgebergte. In deze blog heb je daar meer over kunnen lezen. Zelf vond ik het echt leuk om zo meer van Marokko te zien. Naast een trip naar de Ourika vallei werden er ook uitstapjes naar andere delen van het land aangeboden. Wanneer je in Marrakech loopt kom je vanzelf wel een kraampje tegen waar je zo’n trip bij kunt boeken.

Ben Youssef Medersa
Dit schijnt een prachtige koranschool en misschien wel de mooiste bezienswaardigheid van Marrakech te zijn. Helaas was de Ben Youssef Medersa tijdens ons verblijf gesloten in verband met een renovatie. Super jammer! Wél een reden om nog eens terug te gaan ;).

Dat waren al mijn tips en hotspots voor Marrakech! Heb jij nog andere aanraders? Laat het dan zeker even weten in de comments. Ik vond de stad echt geweldig en kan een bezoekje dus zeker aanbevelen. Een volgende citytrip is nog niet gepland, maar welke stad zou ik volgens jou moeten bezoeken? Let me know 🙂

Deze post heeft 2 reacties

  1. Marokko stond al op mijn lijstje, maar door jouw instagramfoto’s wil ik al helemaal gaan!! Dit ziet er ook allemaal zo leuk uit! Ga even rustig al je snapshot-blogs bekijken 🙂

    1. Ja zeker doen! Echt zo mooi en kleurrijk daar! Ik wil sowieso nog eens terug 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: