Mijn favoriete Netflix series

Mijn favoriete Netflix series

Het heeft eventjes geduurd, maar de koude wintermaanden zijn dan nu toch echt aangebroken. In de zomer start ik Netflix nauwelijks op, maar nu in de winter is dat toch echt anders. Ik verslind de ene na de andere serie. Vandaag deel ik mijn favorieten!

The Bridge
Deze misdaadserie speelt zich af in Zweden en Denemarken. Beide talen worden gesproken, omdat op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken een doormidden gezaagd lijk wordt gevonden preciés op de landgrens. De twee rechercheteams moeten nauw samenwerken en dat is niet altijd even makkelijk wanneer blijkt dat de leiders van het onderzoek tegenpolen zijn. Alle drie de seizoenen staan op Netflix en zijn ijzersterk. De twee hoofdrolspelers zijn erg goed en naast veel spannende momenten is er ook genoeg humor aanwezig in deze serie.

Bodyguard
De spannendste serie die ik de afgelopen tijd heb gezien is toch wel Bodyguard. Deze Britse serie vertelt het verhaal van David Budd, een oorlogsveteraan die lijdt aan PTSD, en promoveert tot lijfwacht van de Minister van Binnenlandse Zaken na een gebeurtenis waar hij buiten zijn werktijd bij betrokken raakt. Na het zien van de eerste tien minuten wil je de 6-delige serie meteen afkijken. Super spannend en de hoofdrolspeler is ook nog eens erg knap ;). Aanrader dus!

La Casa de Papel
Deze serie zullen de meeste mensen wel kennen, wat een hit! Na 3 dagen had ik het hele eerste seizoen gekeken, zo spannend! De serie vertelt het verhaal van acht dieven die zichzelf en hun gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Een genie, genaamd De Professor, probeert ondertussen de politie te manipuleren en zijn plan uit te voeren: de grootste bankroof ooit plegen. Met veel humor, steengoede acteurs en een spannend verhaal blijft de serie verrassen tot de laatste aflevering.

Elite
Elite is een Spaanse serie over drie arbeiderskinderen die zich inschrijven bij een exclusieve privéschool. De confrontatie tussen de arme en rijke studenten leidt uiteindelijk tot een moord. Spannende serie waarbij je na elke aflevering meteen weer doorklikt naar de volgende. Leuk feitje voor La Casa de Papel fans: Denver, Rio en Alison spelen ook in Elite.

Broadchurch
Broadchurch is een Britse detectiveserie over rechercheur Ellie Miller en inspecteur Alec Hardy. In het eerste seizoen vinden zij het lichaam van een jongen op het strand van Broadchurch waarna er een onderzoek start naar de dader. Wanneer de dader uiteindelijk gevonden wordt schokt zijn identiteit het hele dorp. Sterke acteurs en prachtige filmlocaties.

Springvloed
Springvloed is van dezelfde makers als The Bridge en misschien wel mijn favoriete serie ooit. De serie vertelt het verhaal van een studente aan de politieacademie die zich verdiept in een 25 jaar oude zaak die nog niet is opgelost. De serie is gemaakt naar aanleiding van de 4 delige boekenserie van Cilla & Rolf Borjlind die ik ook allemaal gelezen heb en ook echt aanraders zijn. Het eerste deel van de serie staat sinds kort op Netflix en bestaat uit tien afleveringen. Het tweede seizoen is binnenkort op NPO3 te zien.

Dicte
Deze Deense misdaad – en dramaserie gaat over een misdaadjournaliste die dankzij haar mensenkennis en betrokkenheid lastige misdaden sneller oplost dan het lokale rechercheteam. De serie heeft drie seizoenen en deze heb ik er binnen no time doorheen gejaagd. Sowieso vind ik Scandinavische misdaadseries erg leuk om te zien, maar dat was jullie vast al opgevallen 😉

Wat zijn jouw favorieten? Heb jij nog aanraders voor mij? Ik zal binnenkort ook nog een artikel plaatsen met mijn favoriete films die op Netflix staan.

Deze post heeft 4 reacties

  1. Broadchurch en The Bridge vind ik ook geweldig! The Fall is ook een hele spannende en goede serie.

    1. Ja toffe series he! Je moet dan ook zeker Springvloed kijken, zo spannend 🙂

  2. Yass! La Casa de Papel is echt een hele goeie serie!! Ik vind het nieuwe seizoen van Prison Break ook heel goed en Suits blijft leuk!! 🙂 Hele fijne feestdagen!

  3. Leuk om zo nieuwe series te ontdekken! Ik heb ze geen van allen gezien. Ik ben nu Atypical aan het kijken en vind die serie verrassend leuk. Ik heb bijna alle afleveringen in een paar dagen tijd gezien, wat niet vaak voorkomt bij mij 😉 Dat zegt wel wat over hoe leuk ik de serie vind 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: