5 Tips voor een winterse barbecue inclusief lekkere recepten

5 Tips voor een winterse barbecue inclusief lekkere recepten

De barbecue wordt meestal tevoorschijn gehaald bij warme temperaturen. Echter, is barbecueën in de winter ook erg gezellig. Misschien zelfs wel nóg gezelliger! Lekker knus buiten bij de vuurkorf met warme chocolademelk, glühwein en een aantal heerlijke gerechten. Mooie sfeerverlichting, warme dekentjes en een fijn gezelschap erbij en de avond is compleet! Ik geef je graag wat tips om van jouw winter barbecue een geslaagd feestje te maken.

Zorg voor een dichte barbecue
Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor een dichte barbecue zodat, ondanks de lage temperaturen, de gerechten toch warm opgediend kunnen worden. Een goed voorbeeld van een dichte barbecue is de Big Green Egg large welke verkrijgbaar is bij kamadoexpress.nl. Houd er hiernaast ook rekening mee dat je de barbecue uit de wind zet zodat de gerechten optimaal kunnen garen.

Kleed je warm aan
Naast een geschikte barbecue is het natuurlijk belangrijk om je warm aan te kleden. Licht je gasten hier dus ook goed over in zodat zij niet halverwege de avond binnenshuis gaan zitten. Mutsen, handschoenen en sjaals zullen zeker geen overbodige luxe zijn! Zorg er bij het dragen van een sjaal wel voor dat je deze in je jas stopt voordat deze in de barbecue hangt ;).

Zorg voor sfeerverlichting
Tijdens de wintermaanden is het erg vroeg donker, dus ook sfeerverlichting kan zeker niet ontbreken. Zorg voor fakkels, lampionnen, kaarsen en verschillende lichtsnoeren voor een extra knusse avond. Een vuurkorf is natuurlijk ook een goede optie. Dit staat niet alleen gezellig, maar geeft ook nog eens veel warmte af.

Kies bijpassende gerechten
Bij een barbecue denk je natuurlijk meteen aan een goed stuk vlees. Lamskoteletjes met rozemarijn, geglaceerde beenham met honing, gerookte kalkoen of hertenkalfszadel. Stuk voor stuk heerlijke winterse gerechten. Ook het dessert kun je prima op de barbecue bereiden. Denk hierbij aan een chocoladetaartje of de barbecue klassieker smores! Laatstgenoemde is extra lekker met een kop warme chocolademelk met slagroom.

Check de weersvoorspelling 
Het zou natuurlijk zonde zijn als de winterbarbecue letterlijk in het water valt. Check dus de weersvoorspelling en zorg bij eventuele neerslag voor een partytent en/of een aantal dekzeilen om een deel van de tuin af te schermen. Zo kun je de avond sowieso droog doorbrengen.

Heb jij weleens een winterse barbecue georganiseerd of bijgewoond?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kamado Express.

Deze post heeft 2 reacties

  1. Je hebt vorig jaar vast onze Kerstbarbeque gemist! Het was een groot succes 😍🎅🏻

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: