Snapshots – 24u in Heerenveen

Snapshots – 24u in Heerenveen
Processed with VSCO with a6 preset

Afgelopen vrijdag ben ik samen met m’n moeder naar Friesland gereden voor een nachtje Heerenveen! Vandaag deel ik een aantal snapshots gemaakt in deze Friese stad.

Na een ochtendje werken pikte ik m’n moeder op en reden we vanaf Hilversum in iets meer dan een uur naar Heerenveen. Eenmaal daar checkten we in bij boutiquehotel ’t Gerecht. Dit hotel midden in het centrum van de stad beschikt over 15 prachtige kamers en een grand café waar je de hele dag terecht kunt voor een hapje en een drankje.

De kamers zijn nog geen jaar oud en echt prachtig. Alles is heel mooi afgewerkt en je voelt je er meteen thuis. De kamer heeft een heerlijk bed, een groot bad en leuke accessoires zoals marmeren tafeltjes en een roze velvet stoel. Verder is er ook nog een regendouche met twee douchekoppen aanwezig waar je echt niet meer onder vandaan wilt. En dit is nog maar de Junior Suite, dus moet je nagaan hoe de andere kamers eruitzien!

Na onze spullen gedropt te hebben liepen we het centrum van Heerenveen in om even wat winkels te bekijken. Naast de grotere ketens zoals H&M, Rituals en Hema vond ik conceptstore Plezant en interieurwinkel Nasmaak echte aanraders. Altijd leuk om de wat kleinere winkeltjes binnen te lopen in een vreemde stad.

Hierna aten we even snel iets op de kamer om vervolgens naar Thialf te rijden waar rond half 7 het KPN NK Afstanden voor het langebaanschaatsen begon! Al van kleins af aan kijk ik naar schaatsen op TV. Hetzelfde geldt voor mijn opa, oma en moeder. Wanneer er schaatsen op TV is zitten wij voor de buis. Vorig jaar zijn mijn moeder en ik al eens in Thialf geweest voor een wedstrijd en dat was zo leuk dat we ook dit jaar weer kaartjes regelden. Dit jaar voor zowel de vrijdag als de zaterdag onder het mom van als we er dan toch zijn ;).

We hadden goede plaatsen zoals je kunt zien. Lekker dichtbij de baan! Op vrijdagavond vonden de 500m mannen, 1500m vrouwen en 5000m mannen plaats. Vooral laatstgenoemde was erg spannend met Kramer tegen Roest.

Ronald Mulder na zijn overwinning op de 500m! De sfeer in Thialf is trouwens echt gezellig! Lekker Hollands ook met koek en zopie en een blaasorkest.

Ik heb nog veel meer foto’s gemaakt, maar omdat ik weet dat niet iedereen schaatsen even interessant vindt laat ik het hier maar even bij 😉

De volgende ochtend lekker lang in bed blijven liggen. Kan ook niet anders met zo’n lekker bed!

Vervolgens nog even door de stad gelopen en gebruncht bij By-Kees, een superleuk tentje met een menukaart waar ik letterlijk alles wel van zou willen bestellen. Uiteindelijk ging ik zelf voor een burger en m’n moeder voor een lekkere salade. Heerlijk!

Daarna was het alweer tijd om naar Thialf te gaan voor de 500m vrouwen, de 1500m mannen en 3000m vrouwen. We hadden weer goede plaatsen en konden nu zelfs helemaal vooraan staan. M’n nichtje appte op een gegeven moment zelfs dat ik een paar keer in beeld was op TV. Meteen maar even gezwaaid dus en ook dat zag ze haha.

Na een middag Thialf zat onze tijd er in Heerenveen helaas op. Wel echt van genoten en heerlijk om er nog even tussenuit te zijn zo vlak voor het nieuwe jaar!

Wat doen jullie dit weekend? In ieder geval alvast een fijne jaarwisseling gewenst 🙂

Deze post heeft 4 reacties

  1. Wat een leuk tripje! Ik ben nog nooit in Heerenveen geweest maar het ziet er heel leuk uit. Fijne jaarwisseling!

  2. Ooeh leuk! Het gerecht en by kees zijn zo lekker en leuk en ook plezant is één van mijn favoriete winkels! Ik woon in Wolvega, een klein plaatsje onder Heerenveen, dus je was vlakbij! 😊

    1. Superleuk om te horen! Tof dat je in Friesland woont 🙂 vooral in de zomer vind ik het daar heerlijk op het water!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: