Tips om je goede voornemens vol te houden

Tips om je goede voornemens vol te houden
Processed with VSCO with a6 preset

De afgelopen periode ben ik al aardig wat lijstjes met goede voornemens op blogs tegengekomen. Zelf doe ik hier eigenlijk niet aan, maar ik vind het begin van het nieuwe jaar wel altijd een goed moment om alles weer even te ‘resetten’ en een frisse start te maken. Iets meer sporten, iets minder ongezond eten en meer offline leven. Maar hoe houd je je gestelde doelen nou zo lang mogelijk vol? Ik deel een aantal tips met je!

Ben je van plan meer te gaan sporten? 
Zorg dan voor variatie. Loop je standaard hardlooprondje eens de andere kant op of stippel een totaal andere route uit. Altijd individueel actief? Informeer eens naar een proeflesje in een sport van jouw keuze in groepsverband of neem een keertje een vriend of vriendin mee. Om het sporten leuk en uitdagend te houden wissel ik zelf het hardlopen af met de sportschool en plan ik af en toe een lesje bootcamp of yoga in. Soms in m’n eentje, soms met vrienden. Op deze manier vind ik sporten nooit saai en hoef ik niet veel moeite te doen om de deur uit te gaan.

Minder online en dus meer offline leven?
Leg je telefoon dan letterlijk even een tijdje weg. Zelf merk ik dat wanneer ik m’n telefoon naast me laat liggen, ik hem toch steeds automatisch pak. Leg je telefoon dus in een andere kamer neer, zodat je rustig kunt genieten van een boek of die spannende serie die je aan het volgen bent. Op deze manier kun je je veel beter focussen en rust je beter uit doordat je niet meerdere dingen tegelijk aan het doen bent.

Wil je gezonder gaan eten?
Ban dan niet meteen al het lekkers uit je eetpatroon, maar probeer te eten volgens de 80/20-regel. Eet voor 80% gezond en eet voor de overige 20% vooral waar jij op dat moment zin in hebt. Zo leg je jezelf geen grote restricties op en kun je toch gewoon genieten. Alles met mate! Benieuwd naar wat inspiratie? Klik dan hier voor mijn favoriete gezonde ontbijtjes of hier voor een aantal lekkere salades.

Stoppen met roken?
Zelf heb ik nog nooit gerookt en wanneer ik dit kenbaar maak bij rokers antwoorden zij vaak met ‘Wees daar maar blij mee!’. Blijkbaar willen veel mensen wel stoppen, maar blijkt dit in de praktijk erg lastig te zijn. Misschien dat de E-sigaret van Smokesmarter hier een goede oplossing voor is? Zij bieden dit voor zowel beginners als gevorderden aan in verschillende smaken.

Over het algemeen ben ik van mening dat je vooral realistisch moet zijn bij het opstellen van je goede voornemens. Vraag niet teveel tegelijk van jezelf en blijf geduldig. Kleine stappen leiden uiteindelijk vaak tot grote veranderingen. Juist omdat je hierdoor niet snel de handdoek in de ring zult gooien, omdat kleine stappen behapbaar zijn.

Hebben jullie doelen gesteld voor 2019? Ik wens jullie in ieder geval al het beste voor 2019 🙂

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Smokesmarter.

Deze post heeft 4 reacties

  1. Goede tips! Ik hoop dit jaar eindelijk een keer een kinderboek te schrijven 🙂 Maar ja, dat neem ik me al een paar jaar voor haha.

  2. Mijn goede voornemens zijn onder andere over mijn rijangst komen, dit schooljaar afstuderen en hopelijk in oktober een halve marathon te lopen 🙂 Voornemens die haalbaar zijn en waar ik me ook echt goed voor inzet, haha! Daarnaast wil ik nog iets meer lezen en ik heb daarom de afgelopen paar dagen mijn mobiel ook echt bewust weggelegd. Hierdoor heb ik al bijna twee boeken gelezen dit jaar.

    Liefs,
    Marloes

    1. Supertof dat je een halve marathon wilt gaan lukken! Succes alvast met de voorbereidingen 🙂

  3. Goede tips. Ik heb ook niet echt goede voornemens, maar wel, net wat jij schrijft, een frisse start maken. Vooral meer offline zijn, is het wel een goed ding om bewuster mee om te gaan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: