Review – Maja Magazine

Review – Maja Magazine
Processed with VSCO with a6 preset

Afgelopen woensdag bekeek ik op Instagram de livestream van Maja Magazine waarin hoofdredactrice Jennie Gielen de eerste editie van dit gloednieuwe tijdschrift lanceerde. Daarnaast maakte zij bekend waar het tijdschrift voor staat en wat voor soort artikelen je kunt verwachten. Het doel van Jennie was om een meidenblad net als vroeger te creëren, maar dan voor de ondernemende vrouw van nu. Benieuwd of haar dat gelukt is? Lees dan snel verder.

Wanneer ik het tijdschrift uit de verpakking haal valt het materiaal mij meteen op. Er is stevig papier gebruikt wat ik zelf erg prettig vind lezen. Daarnaast is dit materiaal ideaal voor wanneer je aantekeningen wilt maken zonder dat dit gaat vlekken. Naast het tijdschrift zelf zit er ook nog een handgeschreven briefje en een leuke sticker in de envelop. Altijd leuk die kleine extraatjes!

In het voorwoord vertelt Jennie onder andere dat zij merkte dat steeds meer vrouwen voor zichzelf beginnen. Met Maja wil zij een plek creëren waar ondernemende vrouwen echte inside info met elkaar kunnen delen. Daarnaast wil zij succesverhalen aan bod laten komen en de ruimte geven aan onderwerpen zoals productiviteit en vrije tijd, omdat zij gelooft dat je een succesvol bedrijf kunt runnen en tegelijkertijd kunt genieten van vrije avonden en weekenden.

De rubrieken uit je tijdschrift van vroeger zijn in Maja Magazine in een nieuw jasje gestoken. Zo is de rubriek Dr. Love vervangen door Dr. Money, een financieel adviseur aan wie je al je vragen over geld kan stellen. In de rubriek zzp’er in het wild wordt er een koffietentje bezocht en een willekeurig persoon met laptop geïnterviewd. Voor een toffe plek om even een paar dagen tot rust te komen kun je terecht in de rubriek Offline Getaway. Verder is er nog de rubriek Business Class waarin een expert je alles vertelt over een bepaald onderwerp.

Ik wil natuurlijk niet teveel verklappen over de verdere inhoud van het tijdschrift, maar ik kan je wel zeggen dat ik de gemaakte content erg origineel vind. Toffe interviews, inspirerende verhalen en ook nog eens erg motiverend en leerzaam. Niet alleen voor ondernemers, maar ook voor mensen, zoals ik, in loondienst. In eerste instantie viel de dikte van het tijdschrift mij wel tegen, maar waar ik in een ander tijdschrift vaak een kwart van de content oversla, omdat sommige onderwerpen mij nu eenmaal niet aanspreken, vond ik de artikelen in Maja Magazine wél stuk voor stuk interessant. Kwaliteit boven kwantiteit!

Helemaal achterin het tijdschrift kun je lezen hoe Jennie’s eerste weken als hoofdredactrice haar afgingen. Daarnaast, in het colofon, zie je het bovenstaande staan. ‘In de volgende editie van Maja… we hebben werkelijk geen idee!’. Moest ik stiekem wel een beetje om lachen, maar eigenlijk alleen maar leuk natuurlijk! Op deze manier kun je zelf meedenken en inbreng geven in de volgende editie. Iets wat ik heel goed bij Maja Magazine vind passen, een tijdschrift voor én door ondernemende vrouwen. Echt iets wat nog miste in de tijdschriftenwereld!

Tijdens het bekijken van de livestream en het lezen van het magazine voelde ik mij trouwens stiekem een beetje trots op Jennie. Ik heb haar nooit ontmoet, maar omdat ik haar al jaren volg op Instagram en haar blog voelt het toch een beetje alsof ik haar ken. Echt tof hoe ze in een jaar tijd zowel een e-book heeft geschreven als Maja Magazine volledig heeft opgestart.

Maja Magazine verschijnt eens in de twee maanden. In 2019 zullen er dus zes edities verschijnen. Het tijdschrift is zowel hardcopy als digitaal beschikbaar waar je respectievelijk €7,95 en €4,95 voor betaald. Misschien wel een beetje prijzig, gezien het feit dat er bij de hardcopy versie ook nog verzendkosten bijkomen, maar wel heel begrijpelijk wanneer je je bedenkt dat Jennie dit helemaal zelf heeft ontwikkeld en hier pas net mee begonnen is. Enthousiast geworden? Het is ook mogelijk om voor €12,50 een abonnement af te sluiten voor drie digitale versies. Je kunt Maja Magazine aanschaffen op de gelijknamige website.

Deze post heeft een reactie

  1. Lijkt me een super leuk tijdschrift! Altijd inspirerend om dat soort verhalen en artikelen te lezen. Had alleen niet door dat het tijdschrift alleen via hun website te bestellen is. Stond laatst al te zoeken in de boekenwinkel .. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: