De ideale reisroute voor 3 weken Bali

De ideale reisroute voor 3 weken Bali
Processed with VSCO with a6 preset

In 2016 ben ik voor het eerst op Bali geweest. In m’n eentje stapte ik in het vliegtuig voor een vakantie van 2,5 week en op de eerste dag was ik meteen verkocht. Een jaar later boekte ik weer een ticket voor een bezoekje aan dit fijne eiland. Deze keer niet alleen, maar met m’n nichtje die door mijn verhalen en foto’s ook erg enthousiast was geworden. Inmiddels ben ik ook met m’n ouders en broertje naar Bali gevlogen en weet ik dus wel een beetje hoelang je voor elke plek nodig hebt en welke volgorde fijn is om aan te houden. Vandaag deel ik mijn ideale reisroute met je die naar mijn mening perfect is wanneer je wilt ontspannen, maar ook een groot deel van de omgeving wilt zien.

Bali is relatief klein waardoor het een perfecte bestemming is voor een korte rondreis waarin je ook veel kunt relaxen. De mensen zijn erg lief, het klimaat is heerlijk (hallo warmte en zon!) en je kunt er voor heel weinig mega lekker eten. Binnen 2,5 week kun je eigenlijk alle hoogtepunten bezoeken en daarnaast ook een aantal dagen relaxen. Zelf zou ik echter 3 weken aanraden, omdat het toch 18 uur vliegen is en je dus in het begin waarschijnlijk even last zult hebben van een jetlag. Daarnaast heb je met 3 weken net even wat meer speling en kom je niet in tijdsnood wanneer je bijvoorbeeld een dagje last krijgt van een Bali Belly, oftwel reizigersdiarree… Maar laten we daar niet van uitgaan! Gelukkig zijn een paar extra dagen Bali nooit verkeerd, dus boek maar gewoon lekker drie weken 😉 Krijg je geen spijt van!

Bestemming 1: Canggu
Het hippe surfdorpje Canggu vind ik de ideale plek om je rondreis op Bali te beginnen. Het ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf het vliegveld en is qua restaurantjes aardig Westers waardoor je je hier snel thuis zult voelen. Qua bezienswaardigheden is hier relatief gezien niet heel veel te bekijken, maar dat komt later in je rondreis wel aan bod. Wél is dit dé plek om te (leren) surfen, zijn er genoeg leuke tentjes en winkels te vinden en kun je bij verschillende beachclubs lekker aan het strand hangen en de prachtige zonsondergangen van Bali bekijken. De ideale plek om te acclimatiseren dus! Benieuwd naar hotspots en tips voor Canggu? Klik dan hier.

Voor Canggu zou ik vijf dagen uittrekken, zodat je je vakantie echt rustig kunt starten.

Bestemming 2: Ubud
Op ongeveer een uur rijden vanaf Canggu ligt Ubud, het culturele hart van Bali. Het is de enige bestemming in dit artikel dat niet aan de kust ligt, maar desondanks is er genoeg te beleven! Je kunt hier bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan verschillende watervallen, de vele tempels in de omgeving of natuurlijk het Apenbos! Verder kun je hier prachtig wandelen en/of fietsen door de rijstvelden, een vulkaan beklimmen of een kookcursus volgen. Omdat Ubud de meest noordelijke bestemming is uit dit lijstje, is het tevens de ideale plek om excursies naar het noorden van Bali te boeken. Benieuwd naar mijn tips en hotspots voor Ubud? Klik dan hier.

Omdat er zoveel te beleven is in deze omgeving zou ik aanraden hier vijf dagen voor inplannen.

Bestemming 3: Nusa Lembongan
Na het binnenland van Bali ontdekt te hebben is het wel weer lekker om naar een van de vele prachtige stranden van Bali te gaan en wel naar die van Nusa Lembongan. Dit eiland op zo’n 30 minuten varen ten zuidoosten van Bali is het ideale eiland om over rond te touren met de scooter en zo de ruige kliffen en mooie stranden te ontdekken. Verder is dit dé uitgelezen plek om te duiken en/of te snorkelen. Mijn tips en hotspots voor Nusa Lembongan kun je hier vinden.

Voor dit eiland zou ik vier dagen uittrekken.

Bestemming 4: Gili Eilanden
Na het cultuur snuiven in Ubud en het touren op Nusa Lembongan ben je op de Gili eilanden aan het juiste adres om even helemaal niets te doen. De Gili’s bestaan onder andere uit Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Zelf verbleef ik op de eerstgenoemde. Vanaf Nusa Lembongan zul je met de boot zo’n 3 uurtjes onderweg zijn, maar dat is het zeker waard! Mooie stranden en autovrije wegen (of noem het maar weggetjes) omringd door azuurblauwe wateren en palmbomen. Wat wil je nog meer? Ook hier kun je weer prachtig snorkelen en zul je geheid schildpadden tegenkomen. Benieuwd naar mijn tips en hotspots voor deze eilanden? Klik dan hier.

Omdat er op deze eilandengroep relatief niet heel veel te doen is, zou ik hier drie dagen voor reserveren.

Bestemming 5: Uluwatu
Met de laatste bestemming is het fijn om alvast op het vaste land van Bali te zijn. Omdat Uluwatu op ongeveer een uurtje rijden van het vliegveld ligt is dit de ideale bestemming om je rondreis te eindigen. Daarnaast ligt dit gebied niet alleen gunstig, maar kijk je ook hier weer je ogen uit. Wederom prachtige stranden en hoge kliffen met als cultureel hoogtepunt de Uluwatu tempel! Mijn tips en hotspots voor deze regio vind je hier.

Voor deze laatste bestemming zou ik vier dagen inplannen.

Op deze manier kun je in drie weken vijf plaatsen bezoeken met hier en daar nog een uitstapje naar een ander stadje of eiland. Zo is het vanuit Canggu leuk om even naar het naastgelegen Seminyak te rijden, kun je vanaf Gili T prima een dagje naar Gili Meno en Gili Air varen en is het heel tof om vanaf Nusa Lembongan een dagtocht te maken naar Nusa Penida. Mijn verslag hierover kun je hier lezen.

Veel plezier!

Deze post heeft 3 reacties

  1. Ziet er echt prachtig uit <3 Alleen al voor het lekkere eten zou ik die kant op willen, maar word nu nog tegengehouden door mijn vliegangst.. :p

  2. Op de Gili’s na was dit ook onze reisroute voor 3 weken Bali! Wij zijn nog een paar dagen in Sanur verbleven. Eigenlijk vanwege de surf daar, maar het was ook een verrassend fijne plek om te chillen en lekker te eten!

  3. Heerlijk eiland! Ik ben zelf in 2015 op Bali geweest, maar heb een andere route gemaakt dan jij. Ik hoorde toen nog niet zo heel veel over Canggu en Nusa Lembongan dus die twee bestemmingen hebben wij toen overgeslagen. Alleen daarom zou ik al wel nog een keertje terug willen om meer te zien. Ik ga dit jaar met mijn familie op vakantie naar Zakynthos, ga op citytrip naar Lissabon en verder heb ik nu nog niks gepland staan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: