Tips om meer licht in je huis te creëren

Tips om meer licht in je huis te creëren
Processed with VSCO with a6 preset

Een lichte ruimte. De grootste vereiste toen ik op zoek was naar een studio / appartement. Omdat deze woningen vaak klein van stuk zijn wilde ik wél dat er in ieder geval genoeg daglicht aanwezig was zodat het geen donker hol zou worden. Zoals jullie hier hebben kunnen zien is dat gelukt! Gelukkig zijn er, wanneer je niet beschikt over veel raampartijen, ook andere trucjes om je huis van meer licht te voorzien. Niet alleen fijn om in te leven, maar ook heel belangrijk voor je biologische klok, je humeur, je gezondheid en productiviteit. Lees verder voor mijn tips!

Zorg allereerst voor een lichte basis. Kies voor een heldere lichte muurverf en dan het liefst eentje die glanst waardoor het licht gereflecteerd wordt. Sla het plafond en eventuele houten balken niet over. Hetzelfde geldt voor de kozijnen en de vensterbanken. Hier komt het daglicht binnen, dus zorg ervoor dat het licht hier optimaal kan weerkaatsen.

e62d84a0-062e-4d8c-899e-ac1626a61ee8

Vermijd hoge meubels in de buurt van de ramen zodat het daglicht niet wordt tegengehouden. Denk hierbij ook aan eventuele accessoires op de vensterbank. Hoe minder je hier neerzet, hoe meer licht er naar binnen kan komen. Kies daarnaast voor lichtdoorlatende gordijnen zoals bovenstaande plisségordijnen. Door het gebruik van deze (verstelbare) gordijnen heb ik geen inkijk, maar zorg ik er wel voor dat er alsnog veel licht de kamer binnenkomt.

709bdedd-418a-44b0-8adc-66e784dcde51

Mirror, mirror on the wall… Door het gebruik van spiegels lijken de ruimtes niet alleen groter, maar creëer je ook veel licht doordat spiegels de ideale bron zijn voor reflectie. Je hoeft hierbij niet alleen te denken aan spiegels aan de muur, maar kunt ook, net zoals ik, kiezen voor bijzettafeltjes met spiegelglas of andere glanzende accessoires.

Met bovenstaande allemaal al rekening gehouden, maar beschikt jouw huis nog steeds over te weinig daglicht? Denk dan eens aan het plaatsen van een dakraam, lichtkoepel en/of lichtstraat. Wanneer je voor een eenvoudige of goedkope variant wilt gaan, dan is een lichtkoepel vaak de beste optie. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij Bouw-handel. Ook al aan glazen deuren gedacht? Het plaatsen hiervan kan ook een heel groot verschil maken. Op deze manier kan het licht makkelijker meerdere ruimtes bereiken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Bouw-handel.

Deze post heeft 3 reacties

  1. Goede tips! Slim om zo’n spiegelende tafel te nemen. Zou daar bij spiegels nooit aan denken.

  2. Fijne tips! Volgens mij heb jij inderdaad echt een mooi licht appartementje. Heel fijn 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: