Hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk en mijn Stories maak

Hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk en mijn Stories maak
Processed with VSCO with a6 preset

De meest gestelde vragen in mijn DM’s op Instagram gaan over hoe ik mijn foto’s bewerk. “Welke apps gebruik jij voor het bewerken?”, “Welk filter kies je?”, “Hoe maak jij je Instagram Stories?”, “Hoe kom je aan die leuke achtergrondjes?”. Op al deze vragen ga ik jullie vandaag antwoord geven!

img_3739

De foto’s in mijn feed
Een feed is het ‘hoofdscherm’ van een Instagram profiel waarin je een goed overzicht hebt van alle foto’s van degene die je volgt. De foto’s die je in mijn feed kunt zien heb ik de laatste paar maanden steeds op dezelfde manier bewerkt om zo een overzicht te creëren waarin alle foto’s mooi bij elkaar passen. De app UNUM is trouwens heel handig om op voorhand te zien of de foto die je wilt plaatsen in je huidige feed past.

VSCO
Ik begin met de app VSCO waarin ik het filter A6 gebruik. Meestal zet ik de intensiteit van het filter niet op maximaal (+12), maar haal ik deze iets naar beneden, naar bijvoorbeeld +8,5. Per foto beoordeel ik welke intensiteit ik wil gebruiken. Het hangt er maar net van af wat ik bij de foto vind passen. Vervolgens verscherp ik het beeld. Hier kies ik altijd voor +1. Verder gebruik ik de VSCO app ook om de foto uit te snijden, de horizon recht te trekken en/of de belichting aan te passen.

Meestal is dit het enige wat ik doe voor de foto’s in mijn Instagram feed. Echter, heeft een foto soms net even wat extra aandacht nodig. Hiervoor gebruik ik de apps Facetune en Snapseed.


Facetune
Met deze app kun je heel veel aan je gezicht veranderen, maar om gewoon zo echt mogelijk over te komen op Instagram gebruik ik Facetune hier niet voor. Wél pak ik deze app erbij om een foto wat ‘cleaner’ te maken. Zie voorbeeld hier bovenaan. Op de foto links zie je rechtsonder wit afval liggen. Op de foto rechts heb ik dit met de app weggehaald. Ik gebruik hier de functie ‘Patch’ voor waarmee je iets op de foto kunt vervangen door een ander gedeelte uit dezelfde foto. Ideaal wanneer je een beeld iets rustiger wilt maken! Ook de ‘Detail’ functie is erg handig. Deze gebruik ik wanneer ik een bepaald deel van de foto wil accentueren.

Snapseed
Met de app Snapseed kun je delen van je foto lichter en/of donkerder maken. Perfect wanneer je niet de gehele foto wilt oplichten, maar bijvoorbeeld alleen het deel wat in de schaduw valt.

Mijn Instagram Stories
De laatste tijd besteed ik extra aandacht aan mijn Instagram Stories. De verhalen worden op deze manier niet alleen beter bekeken, ik vind het ook nog eens erg leuk om te doen. Lekker creatief bezig zijn en leuke collages maken!

img_3572-1

Storyluxe
De app Storyluxe kreeg ik getipt van Marlous en gebruik ik de laatste tijd het meest voor mijn Instagram Stories. In deze app heb je de keuze uit verschillende gratis templates met leuke printjes waarin je je foto’s kunt plaatsen. De app werkt heel gemakkelijk en geeft al snel een mooi resultaat! Ideaal wanneer je op een leuke manier in één beeld meerdere foto’s wilt laten zien.

img_3473

Unfold
Deze app zie ik bij veel Instagrammers voorbij komen. En dat snap ik wel! Unfold is een hele fijne app met veel verschillende gratis templates waarin je collages kunt maken. Daarnaast zijn er in sommige opties ook al tekstvakken opgenomen, zodat je je verhaal in deze app al helemaal kunt finalizen en niet in Instagram zelf nog tekst moet opnemen. Naast de standaard gratis pakketten heb ik nog wel de betaalde uitbreiding RP1 aangeschaft waarin je leuke gescheurde randjes zoals in bovenstaande afbeelding kunt kiezen. De achtergronden die ik hiervoor gebruik download ik van Pinterest. Ik heb hier zelf ook een apart bord voor aangemaakt zodat ik altijd snel leuke printjes bij de hand heb. Mijn Pinterest account kun je hier vinden.

In Instagram zelf voeg ik eventueel nog leuke gifjes toe aan de afbeelding en daarna kan de Story online! Heb jij nog andere toffe / handige apps om je foto’s te bewerken? Laat het vooral even weten! Altijd leuk om weer andere manieren te ontdekken 🙂 Op zoek naar inspirerende Instagrammers met toffe Instagram Stories? Check dan zeker even de accounts van Emilie, Marlous en Eleanore.

Deze post heeft 3 reacties

  1. Yeah leuk! Ik doe het dus min of meer op dezelfde manier, haha.

  2. Ik gebruik zelf Lightroom om mijn foto’s te bewerken. Unfold vind ik ook heel tof om mooie stories mee te maken. Ken nog niet alle apps die je opnoemt, dus die ga ik eens even bekijken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: