Mijn favoriete sapjes uit de slowjuicer

Mijn favoriete sapjes uit de slowjuicer
Processed with VSCO with a6 preset

Om m’n weerstand wat op te krikken maak ik de laatste tijd regelmatig sapjes uit de slowjuicer. Niet alleen heel gezond, maar ook erg lekker en een makkelijke manier om snel veel voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast knapt m’n huid er zichtbaar van op en is een opkomende keelpijn snel verholpen wanneer ik gember aan de sapjes toevoeg.

Zelf gebruik ik al twee jaar deze slowjuicer van Philips en die bevalt erg goed! Grove ingrediënten zoals wortels en bleekselderij worden snel verwerkt en het apparaat is makkelijk schoon te maken.

Onderstaande recepten zijn allemaal voor één groot glas. Echter, maak ik zelf altijd meer, omdat ik dan meteen een voorraadje kan aanleggen. Daarnaast hoef je hierdoor niet voor elk sapje steeds het apparaat erbij te pakken, wat ook weer een hoop schoonmaakwerk scheelt! In de koelkast kun je het sap ongeveer 2 dagen bewaren. In de vriezer maximaal 12 weken. Lekker een voorraadje aanleggen dus!

Hieronder mijn favoriete slowjuice recepten.

Bleekselderij – limoen
Halve stronk bleekselderij
Halve komkommer
1 limoen
1 groene appel
Stuk gember naar smaak

Dit groene sapje is denk ik mijn favoriet! Lekker fris door de komkommer en de limoen.

Biet – wortel
1 biet
1 appel
1 citroen
4 wortels
Stuk gember naar smaak

Dit rode sapje is perfect voor de zoetekauwen onder ons door de toevoeging van appel en biet. Dit sapje drink ik meestal voor een hardloopwedstrijd omdat dit het uithoudingsvermogen verbetert door een lager zuurstofverbruik en lagere hartslag.

Komkommer – peer
Halve komkommer
Handje spinazie
1 peer
1 citroen
Stuk gember naar smaak

Perfecte dorstlesser door het gebruik van komkommer en peer!

Zoals je ziet voeg ik zelf overal gember aan toe, omdat dit erg gezond is en ontstekingsremmend werkt. Daarnaast vind ik de pittige smaak erg lekker, maar ik kan begrijpen dat niet iedereen hier van fan is. In dat geval kun je de gember gewoon weglaten of maar een klein stukje toevoegen.

Bij het maken van een slowjuice blijft er bij het gebruik van sommige ingrediënten, bijvoorbeeld bij wortel, relatief veel pulp over. Gelukkig kun je dit gewoon gebruiken en hoef je het niet weg te gooien. Vang hiervoor de groentepulp wel apart op van de fruitpulp. De groentepulp kun je gebruiken om meer smaak en textuur te geven aan een pastasaus of zelfgemaakt soepje. De fruitpulp kun je makkelijk verwerken in een zoet baksel zoals muffins of een bananenbrood. No waste!

Drink jij weleens een versgeperst sapje? Zo ja, wat is je favoriete combinatie?

Deze post heeft 4 reacties

  1. Oe die eerste ga ik sowieso een keer uitproberen 🙂 Ik wilde je al vragen of je recepten voor je sapjes hebt, dus dit artikel komt als geroepen!

  2. De receptjes klinken lekker 🙂 Ik heb geen slowjuicer, wel een blender om smoothies mee te maken. Deze maak ik vooral in de zomer. Door jouw recepten is het wel erg verleidelijk om een slowjuicer aan te schaffen, hahah 😉

    Liefs,
    Marloes

    1. Smoothies zijn ook heerlijk 💚 Maar ik merk dat ik in de sapjes toch wat meer groente stop. Daarnaast alleen al leuk om te maken haha!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: