7 Vegetarische recepten voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees

7 Vegetarische recepten voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees

Foto door Marlous

Ter ere van de Nationale Week Zonder Vlees leek het mij leuk om zeven vegetarische recepten met jullie te delen. Voor elke dag eentje! Niet dat ik zelf vegetarisch ben, want in een restaurant bestel ik waar ik op dat moment zin in heb en wanneer ik bij vrienden aanschuif eet ik gewoon wat de pot schaft. Echter, kies ik wanneer ik zelf kook eigenlijk altijd voor gerechten zonder vlees of vis. Op deze manier geniet ik er extra van wanneer ik het wel eet en alle kleine beetjes helpen toch?

Om weer even extra bewust bezig te zijn met vegetarisch eten doe ik mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. Dit initiatief van Isabel Boerdam, ook wel bekend als De Hippe Vegetariër, vindt plaats van 11 – 17 maart. Vanaf maandag dus! Ik vind het een heel goed initiatief, zeker wanneer je kijkt naar de besparingen die je doet als je een week geen vlees eet. Zo bespaar je bijvoorbeeld 130 liter water, 76 km autorijden en 770 gram dierenvlees. Meer informatie hierover kun je hier vinden op de website van de Nationale Week Zonder Vlees. Verder kun je je daar ook inschrijven om mee te doen waarna je een digitaal magazine ontvangt vol met lekkere recepten, interviews en groenteweetjes. Daarnaast staan er handige aanbiedingen in van supermarkten waardoor je je vleesvervangers een stuk goedkoper kunt inslaan. Dit artikel is niet gesponsord trouwens, maar ik ben van mening dat het goed is om hier (komende week) bewuster mee bezig te zijn. Vanuit mij nu in ieder geval een zevental vegetarische recepten om je een handje op weg te helpen wanneer je ook mee wilt doen de komende week. Of voor wanneer je in het algemeen wat minder vlees wilt gaan eten natuurlijk!

Curry met pompoen en kikkererwten 
Dit eerste receptje heb ik van Marlous en is echt heel erg lekker. Perfect voor tijdens de regenachtige dagen van de afgelopen tijd. Ik heb de curry al een paar keer voor vrienden gemaakt en die wilden het recept meteen hebben. Zelf voeg ik meestal nog een klein blikje tomatenpuree toe om de ‘saus’ wat dikker te maken. Maak de curry af met wat koriander en naanbrood en je maaltijd is klaar om geserveerd te worden!

Gnocchi met tomatensaus
Dit recept van Living The Green Life maak ik eigenlijk elke maand wel een keertje. Pasta, maar dan net even anders. Op het ingrediëntenlijstje voor het recept staat onder andere vegan worst. Zelf gebruik hier de bratwurst van De Vegetarische Slager voor welke ik heel erg lekker vind.

Thaise gele curry met bloemkool en spinazie
Dit recept heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar kreeg ik getipt van vriendinnetje Jody. De ingrediëntenlijst ziet er toegankelijk uit en bij het schrijven van dit stukje krijg ik er meteen zin in. Zelf maakte Jody het met een extra tomaat in plaats van tempeh en met tikka masala in plaats van gele curry pasta. Beide opties klinken lekker! Kies vooral waar je op dat moment zelf trek in hebt. Ik ga dit receptje sowieso proberen komende week!

Couscous met falafel, mango en geitenkaas
Dit recept heb ik afgelopen zomer in een artikel met mijn favoriete salades gedeeld. De combinatie van mango en geitenkaas blijf ik heerlijk vinden. Eet je al regelmatig couscous en wil je eens iets anders proberen? Skip dan de couscous en stop de vulling in een wrap. Ook super lekker!

Vegetarische burger met hummus 
Naast de bratwurst van De Vegetarische Slager vind ik de burger ook heel erg lekker. Dit receptje met hummus maak ik regelmatig. Zelf vervang ik wel meestal de burgerbroodjes door Italiaanse bollen. Lekker knapperig!

Speltsalade met granaatappel en halloumi
De combinatie van granaatappel en halloumi kaas vind ik echt hemels. Daarnaast staat deze salade binnen 30 minuten op tafel. Lekker snel dus! De salade is ook ideaal om in de zomer mee te nemen naar het park en daar op te eten. Kom maar door met de zon!

Saffraan-risotto met asperges en geitenkaas
Risotto vind ik de perfecte maaltijd om lekker mee op de bank te kruipen voor de TV. Ultiem comfort food! Omdat het maken van risotto relatief veel tijd in beslag neemt maak ik het eigenlijk veel te weinig. Komende week is een goed moment om hier weer eens lekker voor in de keuken te duiken! Dit recept met asperges van De Hippe Vegetariër vind ik heerlijk. De combinatie van asperges en geitenkaas…. Nu al zin in!

Ben jij bewust bezig met het minderen van vlees? En doe je ook mee komende week? Wanneer jij nog een lekker vegetarisch recept hebt deel het dan vooral in de comments! Ik ben benieuwd 🙂

Deze post heeft 5 reacties

  1. Klinkt heel lekker allemaal! Echt goed dat je hebt meegedaan. Ik eet bijna iedere dag vlees. Omdat ik het lekker vind, maar ook uit gewoonte. Nu ik ga samenwonen, vind ik het een goed moment om daarmee te gaan minderen (want minder mensen om rekening mee te houden). De recepten komen dan ook als geroepen 🙂

  2. Oh yum, die speltsalade klinkt heel goed. Ik doe ook zeker mee, misschien leuk om allebei een eetdagboekje bij te houden en die a.s. zondag te delen!

    1. Goed idee 🙂 Doen we! Vrijdag moeten we elkaar scherp houden trouwens met onze pizzadate 😉

  3. Leuk lijstje! Ik ga ook meedoen deze week en was al aan het rondkijken naar leuke receptjes.

  4. Heerlijke recepten! Hier ga ik er zeker wat van maken. Ik eet al jaren minder vlees en dat bevalt goed.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: