10 Fijne workout video’s die ook geschikt zijn voor kleine ruimtes

10 Fijne workout video’s die ook geschikt zijn voor kleine ruimtes
Processed with VSCO with a6 preset

Van kleins af aan ben ik eigenlijk altijd al bezig met sport. Vroeger was dat zwemmen, turnen, dansen en hockey. Tegenwoordig loop ik regelmatig hard, ben ik af en toe in de sportschool te vinden en volg ik zo nu en dan proeflesjes van diverse sporten. Het liefst doe ik elke dag wel iets aan sport. Echter, heb ik niet elke dag zin om de deur uit te gaan om te trainen. Herkenbaar? Gelukkig heb ik hier iets op gevonden, namelijk workouts voor de TV!

Regelmatig pak ik er één of twee workoutvideo’s bij op YouTube welke ik zonder geluid laat afspelen op m’n iPad. Tegelijkertijd zet ik de TV aan met iets wat er op dat moment op TV is zoals De Wereld Draait Door of een serie die ik op dat moment volg. Wanneer ik een workoutvideo voor het eerst afspeel zet ik het geluid wel aan zodat je eventuele tips kunt opvolgen, maar na een paar keer weet je deze wel uit je hoofd. Het voordeel van deze fitnessvideo’s is dat ze ‘apartment friendly’ zijn (en mijn woonkamer is klein, dus dit moet bij jou ook zeker lukken!), je ondertussen kunt genieten van je favoriete serie en je geen tot weinig attributen nodig hebt. Zelf gebruik ik alleen een matje en af en toe wat weerstandbanden zoals deze. Benieuwd naar mijn favoriete workouts? Hier komen ze!

Sanne Vloet – 10 Minute Ab Workout
Sanne Vloet is een Nederlands topmodel en maakt regelmatig video’s van haar trainingen. De workouts bestaan voornamelijk uit rustige gecontroleerde bewegingen. Op het eerste gezicht lijkt het best makkelijk, maar wanneer je eenmaal bezig bent zul je hier zeker op terugkomen! Bovenstaande video is een hele fijne voor de buikspieren.

Blogilates – Cardio
De Amerikaanse Cassey Ho is de oprichtster van het nummer 1 vrouwelijke fitnesskanaal Blogilates. Ze beschikt over een erg enthousiaste persoonlijkheid wat je vanaf de eerste seconde van elke video meteen zult merken. Heel fijn, want haar motiverende woorden zul je zeker nodig hebben tijdens de workouts. Bovenstaande video richt zich voornamelijk op cardio, dus zweten gegarandeerd!

Sanne Vloet – 10 Minute Inner Thigh Model Workout
Deze workout van Sanne Vloet vind ik eigenlijk de makkelijkste van alle video’s die aan bod komen in dit artikel. Meestal gebruik ik deze video om op te warmen en pak ik er hierna nog een ander filmpje bij die wat pittiger is.

Romee Strijd – 15 Minute Ab Workout
Ook Romee Strijd is een Nederlands topmodel met een eigen YouTubekanaal. Naast haar vlogs die ik graag kijk filmt ze ook af en toe haar workouts. Bovenstaande video vind ik erg pittig, maar probeer ik daarom juist regelmatig te doen. No pain, no gain!

Blogilates – Quick Leg & Butt Sculptor
In deze video van Blogilates ligt de focus op de benen en de billen. Een korte, maar zeker intense workout!

Sanne Vloet – 15 Minute Butt Workout
Ook deze video van Sanne Vloet bestaat weer uit rustige en controleerde bewegingen. Op het begin lijken de oefeningen best makkelijk, maar al snel begint het te branden. Burn, baby, burn!

Sanne Vloet – 10 Minute Ab Routine
Wederom een video voor de buikspieren! Een sixpack is zeker niet mijn intentie, maar wat zichtbare lijnen vind ik altijd wel mooi. Daarnaast is een sterke core erg belangrijk voor tijdens het hardlopen en vind ik het fijn om wat afwisseling te hebben in video’s voor dezelfde spiergroepen.

Blogilates – Toned Arms & Sexy Shoulders
Na een aantal oefeningen voor de billen en buik is het nu tijd voor de armen en schouders! Deze video van Blogilates is vooral fijn wanneer je maar weinig tijd hebt, want hij duurt maar vijf minuten. Geen tijd is dus geen excuus meer 😉 Het kanaal van Cassey staat trouwens vol met talloze fitnessvideo’s, dus neem daar zeker even een kijkje wanneer nog meer variatie wilt of de focus graag op andere spiergroepen ziet.

Romee Strijd – 15 Minute Butt Workout
Deze video van topmodel Romee Strijd vind ik misschien wel de pittigste van allemaal. Dit komt voornamelijk door de snelheid en de weerstandbanden die zij op het laatst gebruikt. Zweten gegarandeerd, maar een heerlijk gevoel achteraf!

Sanne Vloet – Full Body Workout
We sluiten af met een Full Body Workout waarin je met één video alle spiergroepen kunt trainen. Sanne gebruikt in deze video weerstandbanden en gewichtjes, maar wanneer je deze niet in huis hebt kun je de oefeningen natuurlijk ook gewoon zonder doen.

Dat waren mijn favoriete workoutvideo’s! Ideaal wanneer je wilt bingewatchen, maar toch ook nog een klein deel van de avond actief wilt zijn. Begin je net (weer) met sporten? Loop dan zeker niet te hard van stapel en bekijk voor jezelf wat voor soort oefeningen je prettig vindt. Ben je al wat meer gevorderd? Probeer dan eens weerstandbanden of gewichtjes voor om je enkels en/of polsen om de oefeningen wat pittiger te maken. Doe vooral waar je jezelf goed bij voelt! Sport jij regelmatig? Zo ja, wat voor soort workout is je favoriet?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: