Tips om ook met stijgende temperaturen lekker te kunnen slapen

Tips om ook met stijgende temperaturen lekker te kunnen slapen

Aankomende week zullen de temperaturen gaan stijgen wat natuurlijk erg aangenaam is. Lekker zonder jas naar buiten, drankjes drinken op het terras en ’s avonds na het eten nog even een ijsje halen. Toch hoeven warmere temperaturen niet alleen maar positief te zijn. Mijn appartementje ligt vol in zon, heeft een plat dak en zelfs nu het pas lente is, is het er al aardig warm. In de zomer is het er zonder wat kleine maatregelen bijna niet uit te houden. Gelukkig is daar iets aan te doen! Hieronder mijn tips om ondanks de stijgende temperaturen toch lekker te kunnen slapen!

Houd de warmte buiten
Niets is zo vervelend als wakker liggen door de warmte. Doe de ramen ’s ochtends vroeg en later op de avond open om frisse lucht binnen te laten. Houd je ramen en gordijnen overdag dicht om de warmte buiten te houden. Verder kun je een airco in je slaapkamer laten installeren of gebruik maken van een ventilator.

Opgeruimd staat netjes
Op vakantie geweest? Wacht niet te lang met het uitpakken van je koffer, want in een opgeruimde kamer slaap je naar mijn mening veel lekkerder. Controleer bij het uitpakken meteen even of je geen beestjes ziet, niets is zo vervelend als kevers of bedwantsen te moeten bestrijden.

Zorg dat er geen licht door je ramen heen komt
In verband met de productie van melatonine is het belangrijk dat je in een donkere kamer slaapt. Investeer dus in goede verduisterende gordijnen. Liever een goedkopere optie? Koop een leuk slaapmasker!

Zorg voor stoffen die ademen
Kies daarnaast voor fris beddengoed van bijvoorbeeld linnen of katoen. Deze stoffen zijn erg luchtig waardoor je het minder snel warm zult krijgen. Hetzelfde geldt voor je pyjama!

Voldoende vocht
Warme dag? Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Overdag, maar ook ’s nachts zul je meer zweten dan normaal. Laat warme dranken staan en vermijd koffie voor het slapen. Zet daarnaast eventueel een glas water op je nachtkastje zodat je altijd wat bij de hand hebt. Van een paar slokken water koel je ook meteen weer af!

Heb jij nog extra tips om lekker te kunnen slapen in de zomer?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Homedeal.nl

Deze post heeft 3 reacties

 1. Bij mijn kamer moet het echt heel donker zijn! Ik kan niet in een lichte kamer in slaapvallen, verder moet ik van te voren altijd iets gedronken hebben en soms zet ik een regen muziekje aan via een app 🙂

  && er moeten geen muggen op mijn kamer zijn, anders word ik helemaal geakkk haha

 2. Ik slaap op zolder dus ik heb in de zomer er altijd erg last van, ik doe vroeg in de ochtend en laat in de avond mijn raam open.
  Tevens zet ik een ventilator aan, en doe ik mijn gordijnen dicht om de hitte buiten te laten.
  Fijne tips!
  Liefs,
  Evelien

 3. Ik kan me er nu nog bijna niks bij voorstellen dat het weer zo warm gaat worden dat je er ’s nachts last van hebt! Ik heb een simpele ventilator die ik bij extreme hitte op me richt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: