Travelguide – Bali / Uluwatu

Travelguide – Bali / Uluwatu

Inmiddels ben ik drie keer op Bali geweest en heb ik dus de nodige hotspots en tips voor jullie kunnen verzamelen. In verschillende artikelen schreef ik hier een paar jaar terug eerder over, maar inmiddels heb ik een update voor jullie! Het toerisme op Bali groeit hard en zo ook de leuke tentjes! In deze ultieme travelguide vind je alle tips voor een fijn verblijf in Uluwatu, het zuidelijkste puntje van Bali. De komende tijd zullen er ook nog travelguides volgen voor Canggu, Ubud, Nusa Lembongan en de Gili’s.

Een reis naar Bali op de planning staan, maar weet je niet precies hoe je deze moet indelen? Lees dan eerst even dit artikel waarin ik de ideale reisroute voor 3 weken Bali met je deel! 

How to get there?
Zelf heb ik Uluwatu steeds bezocht na de Gili Eilanden. Vanaf hier pakte ik de boot naar Padang Bai en vervolgde ik mijn reis per taxi naar Uluwatu. Vanaf Padang Bai ben je nog ongeveer 2 uur onderweg. Wanneer je rechtstreeks vanaf Denpasar Airport naar Uluwatu afreist ben je al binnen 40 minuten op plaats van bestemming.

Where to sleep

PinkCoco
PinkCoco is, zoals de naam je waarschijnlijk al doet vermoeden, een roze hotel! Klinkt heftig, maar het valt wel mee, alles is erg stijlvol! Zowel de kamers als de zwembaden zijn prachtig. Het personeel is heel vriendelijk en zorgen er ’s avonds zelfs voor dat wanneer je na het diner je kamer binnenkomt, er een geurkaarsje aan staat én er een paar snoepjes voor je klaarliggen. De locatie van het hotel is echt perfect. Op loopafstand zijn er genoeg leuke winkeltjes en restaurantjes te vinden en Padang Padang beach ligt echt om de hoek.

Villa Hari Indah
Twee jaar geleden was ik tijdens een vakantie op Bali ook in Uluwatu te vinden. Toentertijd verbleef ik in Villa Hari Indah, een guesthouse vlakbij Bingin Beach gerund door een Franse eigenaar. Een hele fijne rustige plek met mooie schone kamers. Echt een home away from home! In dit artikel schreef ik er al eerder over.

Sal Secret Spot
Bij Sal Secret Spot heb ik zelf (nog) niet geslapen, maar m’n broertje en zijn vriendin wel en die waren erg enthousiast! Ze hadden een kamer met een balkon aan zee. Ideaal om surfers te spotten en mooie zonsondergangen te bekijken.

Where to eat

Nalu Bowls
Bij Nalu Bowls verkopen ze de lekkerste smoothiebowls. Mijn favoriet is de Mavericks bowl, deze is gemaakt van Acai. Heel erg lekker! In Uluwatu kun je Nalu Bowls vinden in dezelfde straat als Pink Coco.

Coco & Poké
Dit tentje zit bij de populairste spot van Uluwatu: Single Fin. Je kunt hier pokébowls bestellen en die zijn echt heerlijk. Zelf ging ik voor een bowl met onder andere verse tonijn, rijst, avocado en komkommer. Wanneer je nog zin hebt in een toetje kun je bij Coco & Poké ook Coco Whip bestellen. Dit is een bakje met (gezond) softijs dat je met talloze toppings naar keuze kunt versieren. Superlekker!

img_2934

The Place With No Name
Dit tentje zit tegenover PinkCoco en viel mij meteen op door het mooie interieur. Echter, stond er geen naam vermeld, dus ik kon het niet opzoeken op Instagram. Toch was ik nieuwsgierig en na even navragen bleek het The Place With No Name te heten. Vet grappig! Prachtige zaak met superlekker eten! Echt voor allerlei gerechten kun je hier terecht. Aanrader!

The Cashew Tree
Op 3 minuten lopen vanaf Villa Hari Indah kun je The Cashew Tree vinden. Om deze reden hebben wij hier vaak gegeten, lekker dichtbij! Je kunt hier de hele dag terecht. Op de kaart staan opties zoals smoothiebowls, taartjes, sapjes, burgers, goedgevulde salades en een heerlijke vegetarische lasagne!

The Loft
The Loft zit eigenlijk tussen Bingin Beach en Padang Padang Beach in, dus vanaf beide plekken is deze hotspot goed bereikbaar. Van de kaart wilde ik echt alles bestellen. Zoveel lekkere gerechten! Ik ging uiteindelijk voor de wafels én de sandwich met zalm. Heerlijk! Op zoek naar een fijne plek om even te werken met je laptop? Ook dan zit je goed bij The Loft. Freelancers everywhere!

Kelly’s Warung
Ook Kelly’s Warung ligt vlakbij Villa Hari Indah. Het is even zoeken, maar wanneer je naar beneden loopt richting Bingin Beach en links aanhoudt dan kom je het vanzelf tegen. Vanaf dit tentje heb je een prachtig uitzicht over het strand en de surfers, vandaar dat we hier ook een aantal keer de zonsondergang hebben bekeken. Ook hier kun je weer terecht voor smoothiebowls, wraps, burgers, sandwiches en salades.

Bukit Cafe
Bukit Café kreeg ik aangeraden door Marlous en hier at ik de lekkerste vegan curry ooit. De kaart is erg uitgebreid, dus voor iedereen wat wils! Ook deze hotspot kun je vinden in dezelfde straat als PinkCoco.

La Baracca
Zin in Italiaans eten? Dan moet je bij La Baracca zijn! Naast pizza’s en pasta’s staan er ook verfijnde Italiaanse gerechten op de kaart. Eerlijk gezegd had ik er niet zoveel van verwacht, omdat je in Italië zelf toch echt het beste Italiaans eet, maar boy was i wrong! Deze tent is echt heel erg goed! Naast Uluwatu kun je deze hotspot ook vinden in Seminyak en Canggu.

The Mango Tree Café
The Mango Tree Café zit letterlijk naast PinkCoco. Hier kun je voornamelijk Mexicaans eten. Zelf bestelde ik de Chicken Wraps en daar heb ik zeker geen spijt van gehad! Ook echt een aanrader dus!

What to do

Uluwatu Tempel
Een bezoekje aan de Uluwatu Temple kan niet ontbreken wanneer je in dit gebied verblijft. Deze tempel is gebouwd op een klif zo’n 80 meter boven zee waardoor je ook hier weer een prachtig uitzicht hebt op de oceaan. Wel even goed op je spullen passen hier, want er lopen grijpgrage aapjes rond!

img_0275

Zonsondergang kijken bij Padang Padang Beach
De laatste keer in Uluwatu kwamen wij aan het eind van de middag pas aan. Gelukkig wel op tijd voor de zonsondergang! Om na een lange reis toch nog iets van onze dag te maken zijn we na het inchecken naar Padang Padang Beach gelopen om hier de zonsondergang te bekijken. Uluwatu beschikt over veel kliffen en goede golven voor surfers, waardoor je hier nóg mooiere plaatjes kunt maken van de zonsondergang!

facetune_12-05-2019-10-46-01

Sunday’s Beachclub
Bij Sunday’s Beachclub moet je gewoon een dagje spenderen wanneer je in Uluwatu bent! Aangezien dit gedeelte van Bali best veel kliffen heeft, wordt je met een liftje naar beneden gebracht naar het strand Je betaalt omgerekend €20 entree en dit is inclusief een handdoek en een voucher van €10 die je in het restaurant kunt besteden. Verder mag je ook gebruik maken van de kajakken, snorkelspullen en SUP boards wanneer het tij dit toelaat Geen geld dus voor zo’n luxe beachclub! Wanneer je vanaf het strand weer met het liftje naar boven gaat kom je uit bij een prachtig zwembad met uitzicht op het strand en de zee. Neem dus ook zeker nog even de tijd om hier een duik te nemen.

Ulu Cliffhouse
Ulu Cliffhouse is een beachclub met een prachtig wijds uitzicht! De beachclub heeft een luxe uitstraling door het mooie zwembad en de grote comfortabele ligbedden. Ook de menukaart is hier een aanrader!

Esthetic Day Spa
Toe aan een kappersbezoekje, massage en/of manicure? Dan kan ik Esthetic Day Spa zeker aanbevelen! Deze spa zat achter ons hotel en op de laatste dag hebben we hier een paar uur doorgebracht. Zelf nam ik een gezichtsbehandeling en een manicure inclusief gellak, maar ook de massages schijnen hier erg goed te zijn. Verder is de prijs/kwaliteit verhouding hier top! Voor een massage van 60 minuten betaal je omgerekend maar €9. Was dit in Nederland maar zo goedkoop!

Heb jij nog aanvullende tips en/of hotspots voor Uluwatu? Laat het dan zeker even achter in de comments!

Deze post heeft een reactie

  1. Prachtige foto’s! Ik ben nog nooit op Bali geweest, wie weet ooit 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: