Travelguide – Bali / Canggu

Travelguide – Bali / Canggu
Processed with VSCO with a6 preset

Canggu is de ultieme plek om je reis op Bali te beginnen. Alles ligt hier relatief dichtbij elkaar en het dorpje zit vol met hippe hotspots en toffe winkeltjes. In vergelijking met andere stranden op Bali wint het strand van Canggu niet de schoonheidsprijs, het is een hele fijne plek om te acclimatiseren. Om deze reden was alle keren op Bali dit de eerste stop van mijn reis. Lees verder voor mijn hotspots en tips voor het surfersdorpje Canggu!

How to get there
Vanaf Denpasar Airport ben je binnen een uurtje met de taxi in Canggu. Zelf regelde ik mijn vervoer steeds via het verblijf dat ik had geboekt, lekker makkelijk! Wanneer dit niet mogelijk is kun je het beste een Blue Meter Taxi pakken. Negeer alle mannen in de aankomsthal die je een taxi aanbieden en loop iets verder door totdat je de officiële blauwe taxi’s ziet. Deze taxi’s rijden met een meter waardoor je minder snel opgelicht kunt worden. Wel even checken of de meter ook daadwerkelijk aanstaat 😉

Where to stay

Bona Kubu Guesthouse
Zowel tijdens mijn eerste als tweede bezoek aan Canggu heb ik in het Bona Kubu Guesthouse geslapen. Het guesthouse beschikt over een zwembad en ligt op een fijne rustige plek met uitzicht over de rijstvelden. Heerlijk wakker worden hier! De kamers zijn vrij basic, maar netjes en schoon. Het personeel is echt heel gastvrij en geïnteresseerd. Alles kan geregeld worden. Wanneer je bijvoorbeeld een taxi, scooter of fiets nodig hebt kun je dit gewoon aangeven en voordat je het weet staat het vervoer al voor je klaar. Verder kun je ’s ochtends gebruikmaken van een klein ontbijtbuffetje met koffie, thee, fruit en wat plakjes bananenbrood of kruidcake. Door de gastvrijheid en kleinschaligheid voelde ik me hier meteen thuis! Perfecte plek dus ook wanneer je alleen reist! De kosten voor een tweepersoonskamer zijn €28 per nacht. Wanneer je via deze link boekt, krijg je trouwens €15 korting op je verblijf. Mooi meegenomen toch?

Villa Azcoyen
De laatste keer dat ik op Bali was, was ik met familie. Deze keer geen guesthouse dus, maar een privé villa! Klinkt heel luxe, en dat was het ook zeker, maar de prijzen voor zo’n huis vallen op Bali heel erg mee! In Canggu verbleven we in Villa Azcoyen waar je met drie slaapkamers met zes personen kunt overnachten. De kamers zijn echt prachtig en erg schoon. Het zwembad is groot genoeg en het huis is heel leuk ingericht. Verder ligt de villa heel centraal, dus de leukste eettentjes zitten gewoon om de hoek. Ook hier kan het personeel weer van alles voor je verzorgen, zoals een traditionele Balinese maaltijd op tafel zetten en vervoer regelen. Wij hebben het hier in ieder geval heel erg naar ons zin gehad. Voor de gehele villa betaal je €240 per nacht. Wanneer je via deze link boekt krijg je €25 korting.

Where to eat

La Baracca
Zin in Italiaans eten? Dan moet je bij La Baracca zijn! Naast pizza’s en pasta’s staan er ook verfijnde Italiaanse gerechten op de kaart. Eerlijk gezegd had ik er niet zoveel van verwacht, omdat je in Italië zelf toch echt het best Italiaans eet, maar boy was I wrong! Deze tent is echt heel erg goed. Naast Canggu kun je deze hotspot ook vinden in Uluwatu en Seminyak.

Crate Café
Naar mijn mening is Crate Café het meest populaire tentje in Canggu voor ontbijt en lunch. En groot gelijk, want eigenlijk is echt alles van de kaart lekker. Je kunt hier onder andere terecht voor smoothiebowls, pannenkoeken, wentelteefjes, sapjes en verschillende gerechten met ei. Van horen zeggen weet ik, als niet-koffie-drinker, dat je hier ook hele goede koffie kunt krijgen. Zelf ben ik bijna altijd voor de wentelteefjes gegaan. Feestje op je bord toch?

Dandelion
Dandelion staat ook wel bekend als ‘The Bunny Restaurant’, omdat er gewoon konijntjes rondlopen. Super gezellig! Sowieso is de sfeer in dit restaurant heel knus. Je kunt hier terecht voor traditioneel Indonesisch eten. Ik ging zelf voor de tonijnsteak en heb echt gesmuld. Het personeel is heel aardig en super beleefd. Ze vragen je naam en spreken je daar vervolgens elke keer mee aan. Heerlijk eten voor weinig geld!

Koi
Ook Koi is weer zo’n leuk tentje met lekkere gerechten wat de hele dag geopend is. Ben je een sushiliefhebber? Dan zit je hier goed! Ook dat staat op de kaart.

Give
Give Cafe is echt een instagrammable hotspot, maar niet zomaar eentje! De menukaart is volledig plant-based en 100% van de winst gaat naar goede doelen. Heel tof initiatief en lekkere gerechten op de kaart!

Copenhagen
Bij Copenhagen hebben we een keer geluncht en hier vind ik het concept heel leuk. Op de kaart staan verschillende kleine opties en voor je ontbijt en/of lunch kun je hier een paar gerechtjes uitkiezen en die krijg je dan geserveerd op een houten plank. Perfect concept voor mij, want ik houd altijd van van alles en nog wat! Daarnaast is het, niet geheel onbelangrijk, ook heel erg lekker.

La Brisa
La Brisa is de perfecte spot aan het strand om aan het eind van de middag naartoe te gaan om met een drankje in de hand de zonsondergang te bekijken. Hele chille vibes!

Old Man’s
Old Man’s is een leuke hotspot dichtbij het strand waar een hele relaxte sfeer hangt. De surfers strijken hier regelmatig neer voor een pauze. Zelf bestelde ik hier vaak een kokosnoot voor de hydratatie die je in dit klimaat wel kunt gebruiken. ’s Avonds is Old Man’s de place to be voor een drankje. Ook kun je hier goed met de voetjes van de vloer!

Warung Bu Mi
Naar mijn mening is dit de beste Warung in Canggu. In de vitrine liggen verschillende traditionele Indonesische gerechten waar je uit kunt kiezen. Je wijst zelf aan wat je allemaal opgeschept wilt hebben en rekent af op basis van gewicht. Geen plek om urenlang te tafelen, maar heerlijk om te genieten van een bordje vol Indonesisch eten voor omgerekend zo’n €3. Take away is hier ook een optie.

Motion Cafe
Hele leuke plek voor lekkere, gezonde en voedzame opties. Ideaal voor sporters! Je kunt hier onder andere terecht voor verschillende goedgevulde salades, soepen, burgers, curry’s, stoofpotjes en shakes. Ook zijn er veel opties voor ontbijt. Wanneer je lekker aan het zwembad ligt en geen zin hebt om ergens wat te gaan eten is bezorgen ook een optie!

Cafe Organic
Eigenlijk kun je overal op Bali wel terecht voor fotogenieke ontbijtjes, maar bij Cafe Organic is het echt next level. Tijdens mijn eerste bezoek op Bali zat dit tentje alleen nog in Seminyak, maar tegenwoordig kun je ook terecht in Canggu! Het menu is erg uitgebreid en de gehele dag te bestellen. Mij heb je dan al binnen, want het liefst ontbijt ik de hele dag door. Naast heerlijke gerechten op de kaart is ook het interieur de moeite waard om Cafe Organic niet over te slaan.

The Loft
The Loft hebben jullie in de travelguide van Uluwatu al voorbij zien komen. Gelukkig zit deze leuke tent ook in Canggu! Van deze menukaart wil je echt alles bestellen. Ook ideaal voor take-away!

The Shady Shack
The Shady Shack zit naast La Baracca. Hier kun je de hele dag terecht, van ontbijt tot diner. Ook hier is alles heerlijk en de inrichting is heel gezellig. Zelf hebben wij hier ook weleens take-away gedaan en lekker thuis gegeten.

Nalu Bowls
Een smoothiebowl kun je eigenlijk bij elk hip tentje op Bali wel bestellen, maar voor de aller aller allerlekkerste ga je naar Nalu Bowls. Een bowl van deze kleine keten kun je echt niet overslaan. Probeer vooral de Mavericks bowl welke is gemaakte van Acai. Daar mag je mij in ieder geval elke nacht voor wakker maken! Naast Canggu kun je Nalu Bowls ook vinden in Uluwatu, Seminyak en Kuta.

What to do

Nagels laten doen bij Amo Spa
In Nederland laat ik eigenlijk nooit m’n nagels doen, maar wanneer ik op vakantie ben vind ik het altijd wel fijn om mooie nagels te hebben. Ik kies altijd voor gellak, omdat dit echt drie weken lang blijft zitten. In Canggu kan ik je hiervoor Amo Spa aanbevelen. Lieve meiden en heel veel kleurtjes om uit te kiezen!


Massage bij Therapy Spa
Wanneer je bij Therapy Spa binnenstapt kom je meteen tot rust. Ik boekte hier een traditionele massage van 60 minuten voor zo’n €16. Op Bali kun je massages veel goedkoper krijgen, maar Therapy vond ik echt wel een hele fijne spa en de massage was heerlijk!

Love & Anchor Market 
Op zaterdag en zondag kun je bij Love & Anchor rondstruinen over een markt waar verschillende retailers wat aanbieden. Denk onder andere aan mooie sieraden, tassen, kleding en items voor je interieur zoals kussenhoezen, schelpenstandaarden en mooie mandjes. In dit artikel schreef ik nog dat de markt kleinschalig is, maar inmiddels is dat echt niet meer zo. Wanneer je op Bali bent moet je hier echt je slag slaan, want nergens shop je zo goed als hier! Benieuwd wat ik daar gekocht heb? Bekijk dan even dit artikel met mijn aankopen.

Pura Tanah Lot
De Pura Tanah Lot is een Balinese tempel op 11 kilometer van Canggu. Het is hier heel toeristisch, maar wel de moeite waard om even te bezoeken. Zeker met zonsondergang!

Chillen bij The Lawn en/of COMO Beach Club
Het strand van Canggu is dan misschien niet het mooiste van Bali, maar er zijn wel prachtige beachclubs met uitzicht op zee! Mijn favorieten zijn The Lawn en COMO Beach Club. Bij The Lawn kun je ook ’s avonds goed terecht voor een hapje en een drankje!

Dat waren mijn tips en hotspots voor Canggu! Wanneer je nog aanvullingen hebt laat het dan zeker even weten in de comments.

Deze post heeft 4 reacties

  1. Weer even een maandje terug in de tijd! Nu al weer heimwee!

    1. Jaaa ik wil ook weer terug!!

  2. Wat een geweldige mooie plek! Dit plaatsje ga ik zeker onthouden mocht ik ooit een vakantie naar Bali boeken.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: