Snapshots – Bali / Nusa Penida dagtocht

Snapshots – Bali / Nusa Penida dagtocht
Processed with VSCO with a6 preset

Tijdens ons verblijf op Nusa Lembongan hebben we een dagtocht gemaakt naar Nusa Penida. Omdat we die dag verschillende plekken hebben aangedaan, leek het mij leuk en handig om dit in een apart artikel aan bod te laten komen. Bij deze dus een (foto)verslagje van onze dagtrip naar Nusa Penida!

’s Morgens vroeg werden we opgehaald met de auto en naar de mangrove gereden. Eenmaal daar pakten we de boot naar Nusa Penida, wat ongeveer een kwartiertje duurde. Alleen de bootreis was al prachtig!

Op Nusa Penida werden we opgewacht door onze driver voor die dag. Echt een hele slimme, grappige en geïnteresseerde gids! Ondanks dat hij, zoals de meeste drivers op Bali, nog nooit buiten Indonesië was geweest, kon hij tot in de details meepraten over de wereldpolitiek en de klimaatveranderingen. Daarnaast vertelde hij ons dat hij z’n rijlessen gewoon had gevolgd bij z’n broer in de auto en hij z’n rijbewijs voor zo’n €30 had gekocht. Toen we hem vertelden hoe dat in Nederland ging, schrok hij wel ;). Desondanks reed hij hartstikke goed wat nog een aardig kunstje kan zijn op Nusa Penida met al die onverharde wegen!

img_6807

Eerst reden we naar Kelingking Beach waar we de T-Rex konden bewonderen. Deze bezienswaardigheid heeft zijn naam te danken aan haar vorm: een dinosaurushoofd! Gelukkig waren we vroeg waardoor er nog niet zoveel toeristen waren. Deze hotspot mag je echt niet overslaan! Prachtig uitzicht 🙂

Je kunt hier ook naar beneden lopen, maar gezien de tijd en het feit dat je daarna ook nog omhoog moet klimmen hebben wij dit niet gedaan. Misschien een volgende keer, maar dan zou ik ook echt op Nusa Penida verblijven!

Vervolgens gingen we verder naar Broken Beach en Angel’s Billabong. Ook allebei prachtig! Hierna was het tijd om te lunchen.

Na de lunch reden we naar Tembeling Beach & Forest waar we overstapten op scootertjes, omdat je dit niet per auto kunt bereiken. Er werd ons verteld dat we ook naar beneden konden lopen in 20 minuten. Echter, bleek achteraf, was het maar goed dat we dit niet gedaan hadden want het was echt heel erg heet, de wegen waren erg smal en onverhard en daarnaast was het zeker een uur lopen geweest en dan was je alleen nog maar beneden….

Wij achterop de scootertjes dus! De bestuurders waren echt hele jonge jochies, maar ze konden gelukkig goed rijden. En dat was nog best een kunstje op dit weggetje in de jungle met glibberige steile stukken.

Eenmaal veilig beneden namen we eerst een duik in deze natuurlijke waterbron. Heerlijk verfrissend!

Vervolgens liepen we nog even door naar het strand waar het echt prachtig was met verschillende rotsen en kliffen. Hier maakten we wat foto’s en zochten we naar wat mooie schelpen als souvenir.

Tembeling Beach & Forest was onze laatste stop die dag! Qua tijd was het nog even spannend of we wel voordat het eb werd weer terug konden keren op Nusa Lembongan, maar gelukkig ging dat net goed!

Wanneer je op Nusa Lembongan verblijft is het echt een aanrader om een dagtrip naar Nusa Penida te maken. Afgezien van de hotspots is het leven hier nog heel authentiek en de natuur is echt prachtig ongerept. Met deze dagtocht hebben wij het Zuid-Westen van het eiland gezien. De oostkant schijnt echter ook echt prachtig te zijn, dus die zet ik op m’n bucketlist voor een eventuele volgende keer!

Zelf regelden wij de dagtocht gewoon via het hotel en ik denk dat dit bij de andere verblijven op Nusa Lembongan ook gewoon mogelijk is. Zeker doen in ieder geval!

Deze post heeft 2 reacties

  1. Wauw, wat is het daar prachtig, zeg! En 30 euro voor een rijbewijs?! Was het hier maar zo”n feest haha.

  2. Wat een prachtige natuur! Geweldig! Ik hou heel erg van strand en zeker met kliffen etc. Prachtig!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: