Travelguide – Bali / Nusa Lembongan

Travelguide – Bali / Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is een klein eiland ten zuidoosten van Bali. Het is echt een paradijsje en een stuk rustiger dan op Bali zelf. Het eiland is ideaal voor surfers en, vanwege de mooie onderwaterwereld, ook zeer geschikt om te duiken en te snorkelen. Daarnaast beschikt Nusa Lembongan over verschillende witte zandstranden, een mangrove en een blue lagoon. Genoeg redenen om dit eiland te bezoeken dus!

How to get there?
Vanaf Sanur ben je binnen 45 minuten per boot op Nusa Lembongan. Zelf boekte ik mijn tickets via Rocky Fast Cruise en dat is goed bevallen. De boten vertrekken viermaal per dag om 10:00, 12:00, 14:00 en 16:30 uur. Een enkeltje en retourtje kosten respectievelijk ongeveer €30 en €42. Wanneer je niet in Sanur zelf verblijft komt de maatschappij je zonder extra toelage gewoon ophalen in de plaats waar je de nacht ervoor hebt overnacht. Eenmaal op Nusa Lembongan aangekomen wordt je afgezet bij je hotel.

Extra tips!
Zelf ben ik gelukkig nooit zeeziek geweest, maar wanneer je hier wel snel last van hebt is het aan te raden om van tevoren even een pilletje in te nemen. Voor een aantal mensen op de boot kon de reis namelijk niet snel genoeg voorbij zijn! Daarnaast is het handig om slippers aan te hebben, omdat je voordat je de boot op kan een stukje door het water moet.

Where to stay?

Taos House
Dit guesthouse ligt op loopafstand van Mushroom Bay en wordt gerund door een hele lieve Balinese familie die bereid is alles voor je te regelen. De sfeer hier is heel persoonlijk en gastvrij. De kamers zijn erg ruim, netjes en beschikken over heerlijke grote bedden en een buitenbadkamer. Het ontbijt is standaard, maar prima. Verder heeft Taos House een mooie tuin en kun je gebruik maken van een fijn zwembad. Echt een aanrader voor een klein prijsje!

Tigerlilly’s 
Tijdens mijn tweede en derde keer op Nusa Lembongan boekte ik het Tigerlilly’s Boutique Hotel. Het hotel ligt centraal aan de hoofdweg van het eiland waar je verschillende restaurants en winkeltjes kunt vinden. Bij binnenkomst kom je meteen in een tropische tuin terecht met prachtige bomen, planten en een zwembad. Verder zie je een stuk of zes bungalows staan waarin zowel onder als boven een erg leuke kamer is gecreëerd. Het hotel beschikt tevens over een eigen restaurantje waar je echt lekker kunt eten en cocktails kunt drinken. Dit hotel is relatief gezien wel prijzig, dus wanneer je graag wat minder geld besteed aan verblijf zou ik Taos House of The Cubang Huts aanbevelen. Echter, als je een keer goed wilt uitpakken dan is het Tigerlilly’s Boutique Hotel een hele goede keuze! De host is echt superlief en regelt alles voor je, dus je voelt je hier meteen thuis.

The Cubang Huts
The Cubang Huts heb ik zelf niet eerder geboekt, maar m’n broertje en zijn vriendin wel en die waren enthousiast! Dit verblijf beschikt over mooie kamers en een groot zwembad voor een klein prijsje. Daarnaast krijgen ze op Booking.com een 9.4!

Wanneer je via deze link boekt ontvang je €15 korting op je verblijf!

Where to eat?

The Deck
The Deck is een leuk restaurant op een rustige plek waar je de hele dag terecht kunt. Je hebt hier een prachtig uitzicht op zee, dus kom zeker net iets voor zonsondergang. Het kost wat moeite om er te komen, maar gelukkig biedt het restaurant na 17:00 uur een gratis pick-up service aan. Op de kaart staan diverse Westerse gerechten zoals verschillende soorten pizza’s, wraps, burgers en salades. Heerlijk!

Bali Eco Deli
Voor gezond en lekker eten ben je hier op het juiste adres! Bali Eco Deli ligt aan de hoofdstraat van Nusa Lembongan en is geopend van 07:00 – 21:00 uur. Zelf lunchte ik hier met een lekkere salade, een stuk bananenbrood en een sapje. Verder worden er ook bijvoorbeeld ijsjes, taartjes, koffies, borden met fruit en ontbijtjes met yoghurt geserveerd. Leuke plek in de schaduw om even wat verkoeling te zoeken met wat lekkers.

Hai Tide 
Dit restaurant kun je vinden op Mushroom Bay en is de hele dag geopend. De kaart staat vol met zowel Westerse als lokale gerechten. Denk aan pizza’s, biefstuk, sandwiches, spaghetti, maar ook Soto Ayam, Nasi Goreng en Beef Rendang. Zelf heb ik hier een paar keer wat besteld terwijl ik op het naastgelegen strand lag en dat was erg geslaagd! Net als veel restaurants op Nusa Lembongan biedt ook Hai Tide een gratis pick-up en drop-off service aan.

Ginger & Jamu
By far mijn favoriete tentje op Nusa Lembongan! Tijdens mijn eerste twee keer op het eiland bestond Ginger & Jamu nog niet, maar inmiddels gelukkig wel! Je kunt hier van ontbijt tot en met diner terecht en werkelijk waar alles is lekker. De locatie is ook perfect, namelijk op het strand!

Sandy Bay Beachclub 
Ook Sandy Bay Beachclub was voor mij een nieuwe hotspot op het eiland! De locatie is prachtig en naast een restaurant hebben ze ook een winkel, spa en zijn ze bezig met het realiseren van verblijven. De ontwerpen van de kamers zagen er in ieder geval al prachtig uit! Je eet hier heerlijk en het uitzicht is prachtig.

Nyoman’s Warung
Bij Nyoman’s Warung is de inrichting sober en zit je gewoon op een plastic stoeltje aan het strand. Het eten is daarentegen echt verrukkelijk! Je eet hier vis dat diezelfde dag gevangen is. Super vers dus! Ook zij kunnen je weer komen ophalen en terugbrengen, wat heel fijn is, want Nyoman’s Warung ligt best een beetje uit de richting. Heel fijn wanneer je na het avondeten niet nog een stuk in het donker terug wilt rijden op de scooter!

What to do?

Duiken bij Scuba Center Asia
Wanneer je op Nusa Lembongan bent kan een duik echt niet ontbreken. Tijdens mijn eerste twee keren op het eiland heb ik duikles genomen bij Scuba Center Asia. Deze duikschool wordt gerund door twee Nederlandse eigenaren, Kim & Bastiaan. Duiken met hen is echt een feestje! Ze nemen je mee naar de mooiste plekken en onderweg heb je al veel lol met de crew. Beide keren ben ik op prachtige duikspots geweest en heb ik onder andere schildpadden en mantaroggen van wel vijf meter gezien!

Naast de duikschool runnen ze ook Gomez en The Bar. Gomez is een guesthouse met vijf zeer betaalbare kamers en bij The Bar kun je onder andere terecht voor een potje poolen en Hollandse snacks. En geloof me, na al dat heerlijke Indonesische eten heb je ook weleens behoefte aan een broodje frikadel met mayo. Heerlijk!

Chillen bij Ohana’s
Ohana’s is een beachclub waar je kunt eten en overnachten, maar ook gewoon kunt plaatsnemen op een van de ligbedden en kunt genieten van een dagje strand. Voor de bedden hoef je geen huur te betalen, dus dat is chill! Verder beschikt deze beachclub ook over een klein zwembadje. Ohana’s zit naast Ginger & Jamu, dus een bezoekje aan deze twee hotspots is gemakkelijk te combineren.

Scooter huren en het eiland verkennen
Nusa Lembongan is te groot en te heuvelachtig om per voet of fiets te verkennen. Een scooter is hier dus echt een must. Mooie plekken om te stoppen zijn Devil’s Tear, Dream Beach en Panorama Point. Verder is het ook echt een aanrader om via de gele brug over te steken naar Nusa Ceningan en daar wat rond te touren. Hier kun je onder andere de Blue Lagoon en Secret Beach vinden.

Middagje chillen bij Le Pirate en/of The Sand
Eenmaal op Nusa Ceningan? Stop dan zeker even bij Le Pirate en/of The Sand. Deze beachclubs hebben een prachtig uitzicht op de baai tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Aan het eind van de middag wordt het hier eb waardoor je overal gewoon kunt lopen. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit mijn favoriete plek van heel Bali is.

Bij Le Pirate kun je gebruikmaken van een kleine infinity pool. Bij The Sand kun je schommelen of lekker in de hangmat chillen. Het eten bij beide hotspots is ook erg lekker!

Dagtocht Nusa Penida
De laatste keer dat ik op Nusa Lembongan was, heb ik een dagtocht naar Nusa Penida gemaakt. Daar hebben jullie hier al meer over kunnen lezen!

Wanneer je naast deze activiteiten nog meer tijd over hebt kun je op Nusa Lembongan ook altijd nog surfen, snorkelen of een kanotocht maken door de mangrove! Naar mijn mening kan een bezoekje aan Nusa Lembongan echt niet ontbreken tijdens je vakantie op Bali!

Deze post heeft 5 reacties

  1. Zo mooi allemaal! Hoop er echt een keer heen te kunnen. Alleen valt volgens mij het eten hier zo zwaar tegen na al dat lekkers daar <3

  2. Prachtig! Ik ben er nog nooit geweest, maar dit staat zeker wel op mijn lijstje. Supermooi daar!

    1. Ja echt een mooi eiland! Zeker een aanrader 🙂

  3. Ik ben in 2015 (geloof ik) in Bali geweest en heb daar ook zo’n fijne vakantie gehad! Toen ben ik alleen niet naar Nusa Lembongan gegaan. Normaal gesproken ga ik het liefst niet twee keer naar dezelfde bestemming, omdat er zoveel plekken zijn die ik wil zien, maar als ik dit zo zie wil ik stiekem toch best graag terug naar Bal! Dan skip ik Nusa Lembongan in ieder geval niet 🙂

    1. Jaaa helemaal met je eens! Ik ga t liefst ook niet naar dezelfde plek, maar voor Bali maak ik graag een uitzondering 💛 In vier jaar tijd drie keer geweest 😨

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: