Snapshots augustus deel 1 – Weekend Antwerpen

Snapshots augustus deel 1 – Weekend Antwerpen

Tijd voor een nieuwe snapshots. Ik speelde toerist in eigen land met bezoek uit Amerika en ging een weekend naar Antwerpen!

Donderdag 1 augustus
Op donderdag fietste ik na een dag werken richting de stad waar ik samen met vriendinnetje Jantine een burger at bij Café ’t College. Zoals jullie misschien wel weten beheer ik voor hen de social media, dus op deze manier kon ik hiervoor meteen weer even wat foto’s maken. Na het eten liepen we nog even wat winkels in, want koopavond!

Vrijdag 2 augustus
Na een drukke week op werk met ook elke avond wel iets op de planning was ik op vrijdag aardig gesloopt. Met collega’s lunchte ik nog gezellig samen, daarna werkte ik nog een paar uurtjes en vervolgens reed ik naar m’n ouders in Gouda.

Eenmaal daar trof ik dit op m’n bed aan. Had m’n moeder neergelegd, zo lief! Net een hotel.

Zaterdag 3 augustus
Op zaterdag begon ik de dag met een rondje hardlopen. Ik liep ruim 7 kilometer en sprong daarna snel onder de douche, want in de tussentijd was er bezoek uit Amerika op Schiphol geland. Een achternichtje en een vriendin van haar kwamen wat landen in Europa bezoeken waaronder Nederland! Tijd dus om toerist in eigen land te spelen. We begonnen op de SS Rotterdam met m’n favoriete taart: hazelnoot-schuim!

Vervolgens pakten we de watertaxi naar de Euromast waarvandaan we een Splash Tour deden. Met zo’n tour stap je in een bus die je eerst een stukje door Rotterdam heen rijdt. Die bus rijdt vervolgens het water in waardoor het opeens een boot is… geen grap. Op deze manier zie je Rotterdam meteen van het water! Ziet er best maf uit toch?

Na de tour reden we naar Bergambacht waar we pannenkoeken aten bij een molen.

Vervolgens namen we de toeristische route door de polder en stuitten we toevallig op een fierljepwedstrijd. Nederlandser krijg je het niet hoor… Hier hebben we nog een tijdje staan kijken en stiekem lijkt het me echt leuk om te doen haha. Al kom je bij een foute sprong al heel snel in de sloot terecht…. Dat lijkt me dan weer niks 😉

Zondag 4 augustus
Op zondag brachten we eerst een bezoekje aan m’n oma. ’s Middags reden we naar Hoek van Holland waar we nog een tijdje op het strand lagen. Heerlijke zondag!

Maandag 5 augustus
Op maandag begon de werkweek helaas weer. Die weekenden gaan veel te snel 😉 ’s Avonds schreef ik een blogje en deed ik verder lekker even helemaal niks.

Dinsdag 6 augustus
Op dinsdagavond volgde ik weer een lesje Rocycle. Lekker even 45 minuten keihard sporten. Zo fijn dat gevoel daarna!

Woensdag 7 augustus
Ook op woensdagavond sportte ik. Ik liep een rondje hard en stopte even bij dit mooie plekje om een foto te maken. Net een schilderij toch?

Donderdag 8 augustus
Na een dag werken fietste ik naar het centrum van Utrecht waar ik bij ’t College even wat foto’s maakte. Verder haalde ik bij sportschool TrainMore m’n jaarabonnement op wat ik voor een samenwerking heb ontvangen. Vanaf nu kan ik daar dus een jaar lang gratis onbeperkt sporten en groepslessen volgen. Heel tof en echt een samenwerking die goed bij mij past.

Ook kwamen m’n nieuwe schoenen van Sacha binnen waar ik meteen wat outfits mee maakte. Op m’n Instagram account liet ik jullie je favoriet kiezen. De meningen waren erg verdeeld, dus ik ga deze setjes gewoon lekker afwisselen denk ik 🙂

Vrijdag 9 augustus
Vrijdag was een korte werkdag, want rond 15:00 uur reed ik naar huis om m’n spullen in te pakken voor een weekend België! Samen met Nina pakte ik de Flixbus naar Marlous die net in Antwerpen is gaan samenwonen. Toen we daar eenmaal aankwamen stond het avondeten al voor ons klaar. Super fijn!

’s Avonds deden we nog gezellig wat drankjes in de stad.

Zaterdag 10 augustus
Op zaterdag ontbeten we eerst uitgebreid bij Marlous thuis. Vervolgens liepen we al voor 10:00 uur in de stad en shopten we een beetje. Het was, zeker voor Antwerpen, echt nog heerlijk rustig!

Na een paar uurtjes was het tijd om te lunchen en dat deden we bij Le Pain Quoditien. Ik ging voor een chai latte en een sandwich met zalm. Heel lekker!

Overal mooie geveltjes!

Inmiddels waren we wel weer toe aan een pauze, dus dronken we iets bij Koerwoud, een leuke rustige binnenplaats middenin het centrum van Antwerpen.

In hetzelfde straatje kochten we bij Hoeked Donuts nog even een lekkere snack. Zo slecht, maar zooooo lekker!

Na weer wat energie te hebben opgedaan pakten we de fiets om nog wat meer van Antwerpen te kunnen zien. Na een klein tochtje streken we neer bij Aloha waarbij je aan de kade langs het water heerlijk met je voetjes in het zand kunt zitten! Echter, waaide het die dag echt ontzettend waardoor we voor het diner toch maar even binnen zijn gaan zitten. Niks erger dan zand tussen je kiezen 😉

Het eten was echt top! Nina en Marlous genoten van een poké bowl en ik bestelde een lekkere curry. Precies waar ik zin in had!

Na het eten liepen we naar MAS waar we een prachtig uitzicht hadden over de stad. Hierna wilden we eigenlijk nog naar een leuk feestje gaan, maar we waren alledrie aardig moe, dus eindigden we met een bak popcorn en Netflix op de bank. Ook erg gezellig 🙂

Zondag 11 augustus
Ook op zondag werd ik wakker in Antwerpen. We ontbeten rustig en liepen een rondje over de markt.

Tijd voor lunch! Dat deden we bij de Wasbar waar je tegelijkertijd je wasje kunt draaien. Ideaal concept!

Rond 15:00 uur pakten Nina en ik de bus weer terug naar Utrecht en twee uur later was ik alweer thuis. Echt ideaal die flixbussen! Voor een retourtje Antwerpen betaalden we 25 euro per persoon en dat hadden we nog lastminute geboekt. Wanneer je ruim van tevoren boekt zijn de prijzen nog veel lager.

Maandag 12 augustus
Na een supergezellig weekend ging de wekker voor m’n gevoel extra vroeg op maandagochtend. Tijd om te werken! ’s Avonds sprak ik af met Serrah en Jolande en wandelden we een rondje op de hei die nu echt prachtig is met al dat paars!

Dinsdag 13 augustus
Op dinsdag trok ik na werk meteen m’n hardloopkleding aan voor een kort rondje van vijf kilometer. Na een snelle douche fietste ik naar Satriale’s waar ik met Anne had afgesproken en we gezellig bijkletsen onder het genot van de lekkerste pizza’s van Utrecht! Ik ga altijd voor de ‘broken balls’ met gehaktballetjes.

Woensdag 14 augustus
Woensdag was ik eigenlijk de hele dag niet lekker. Ik had een stekende buikpijn en zelfs na twee paracetamol ging het niet over. Na werk dook ik dus ook meteen m’n bed in voor een half uurtje en gelukkig was het daarna wel meteen over. Ik had een bootcamplesje op de planning staan, maar heb die avond maar lekker een serietje gekeken.

Donderdag 15 augustus
Donderdagavond liep ik een rondje hard. In september heb ik een 10 kilometer wedstrijd gepland staan, dus tijd om weer helemaal op conditie te komen! Daarna was ik weer even in de stad te vinden om wat foto’s te maken.

Vrijdag 16 augustus
Ook vandaag was de werkdag weer kort, want met een aantal collega’s lunchten we bij Loetje in Laren. Ik ging voor de biefstuk inclusief friet en wit brood om in de jus te dopen <3 Een goed begin van het weekend!

Dit weekend heb ik nog niet heel veel plannen, maar dat is weleens lekker 🙂 Morgen in ieder geval lunchen met m’n oma voor haar verjaardag!

Deze post heeft 4 reacties

  1. Ah jij bent zo goed in mooie huisjes spotten <3 Leuk overzicht weer! En je werk voor 't College doe je ook top, want krijg door al die foto's gelijk zin om er weer eens te eten haha 🙂

  2. Wat weer een heerlijk overzicht, je hebt echt wel lekkere dingen gedaan zo te zien. En het is altijd fijn om toerist in eigen land te spelen natuurlijk.

    1. Leuk om te horen 🙂 Zeker! We vergeten vaak wat ons eigen land allemaal te bieden heeft.

  3. Een mooi overzicht. Je hebt hele leuke dingen gedaan. Ik vind Antwerpen ook zo’n leuke stad.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: