Zo geniet jij langer van je boeket

Zo geniet jij langer van je boeket

Koop jij regelmatig bloemen voor jezelf? Of krijg je weleens zo’n mooi boeket cadeau? Het liefst geniet je er natuurlijk zo lang mogelijk van. In dit artikel geef ik je een paar tips om langer van je bos bloemen te kunnen genieten. Zélfs wanneer ze al uitgedroogd zijn!


Zorg voor een geschikte vaas
De diameter van de vaas moet ruim genoeg zijn om de bloemstengels niet in de verdrukking te laten komen. Stelen die beschadigd zijn verwelken namelijk extra snel. Verder moet de vaas goed schoon zijn, dus gebruik hiervoor een klein beetje bleekwater.

Vermijd de fruitschaal
Houd je bloemen uit de buurt van de fruitschaal, want rijp fruit geeft namelijk het gas ethyleen af en dat is niet goed voor je boeket.

Verwijder het eind van de stengels
Dit is een tip die waarschijnlijk iedereen wel kent, maar het blijft een hele belangrijke. Door het uiteinde van de stengels schuin af te snijden verwijder je het uitgedroogde gedeelde. Daarnaast vergroot je hierdoor het oppervlak waardoor het water opgenomen kan worden.

Kies de juiste standplaats
Qua temperatuur is het niet verstandig om bloemen in de buurt van een kachel of in direct zonlicht te zetten. Je kunt je boeket het best ergens koel en in de schaduw neerzetten.

img_5451

Hergebruik je bloemen
Helaas voorkomen we ook met bovenstaande tips niet dat de bloemen uiteindelijk zullen verwelken. Gelukkig hoef je je boeket dan alsnog niet weg te gooien. Maak er bijvoorbeeld bovenstaand kunstwerkje van.

Je begint met het uitkiezen van de mooiste bloemen. De een zal namelijk meer verwelkt zijn dan de ander. Laat ze vervolgens drogen tussen twee stukken keukenpapier onder een stapel zware boeken. Per bloem is het verschillend hoelang je ze moet laten drogen, maar zelf keek ik gewoon steeds even of het gewenste resultaat al bereikt was. Zijn de bloemen voldoende gedroogd? Zoek dan een mooi dubbelwandig lijstje uit en stop de bloemetjes ertussen. Zelf gebruikte ik hiervoor dit lijstje van Ikea welke maar €2,99 kost, maar dit lijstje van H&M is ook prachtig en erg geschikt. En dat was het al! Een kind kan de was doen. Super makkelijk en niet duur.

Daarnaast is het ook erg leuk om een bos bloemen aan iemand cadeau te doen. Laat bijvoorbeeld een mooie bos bloemen bezorgen en stuur deze kleine DIY mee zodat de ontvanger daarmee aan de slag kan wanneer het boeket niet meer mooi staat. Je kunt natuurlijk ook de bloemen laten bezorgen aan je eigen adres. Zo geniet jij van een mooi boeket en kun je voor iemand anders nog dit kleinigheidje maken. Een win win situatie!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met deBloemist.nl

Deze post heeft 6 reacties

 1. Handige tips! Die van de fruitschaal had ik nog nooit gehoord, dus goed om te weten 🙂 Je ziet de laatste tijd ook steeds vaker van die bloemenpersen. Hema en Dille & Kamille hebben ze nu ook. Mocht je vaker met het drogen aan de slag gaan, is dat misschien nog wel handig om te hebben. Gedroogde bloemen zijn ook mooi om ingepakte cadeautjes extra mee te versieren. Of plak er een op een blanco kaart, ook leuk!

 2. Ah dat lijstje met gedroogde bloemen is super leuk! Ik heb er eentje van de Action (echt al jaren) met wat gipskruid erin. Ook leuk! Qua tips vergeet ik de helft altijd weer, ook omdat bijvoorbeeld tulpen maar heel weinig water nodig hebben en andere bloemen juist meer. Ik denk dat ik voortaan Nina maar gewoon app als SOS haha.

 3. Wat een leuk idee om een aantal bloemen te drogen, en in een lijstje te doen.
  Ik ben dol op mooie bloemen!

  Liefs,
  Evelien

  1. Thanks 🙂 En erg makkelijk om te maken gelukkig!

 4. Handige tips, want ik ben hier nog altijd niet een ster in! Loop zo te hannesen met die eindjes van de steeltjes afhalen. Ik droog vaak wat wel bloemen of takken uit een bos, ook omdat ik het zo zonde vind als je maar kort plezier hebt van de bloemen. Ze op die manier drogen heb ik alleen nog nooit gedaan, dus dat moet ik eens proberen 🙂

 5. Wat een fijne tips! Het is altijd zo zonde als je bloemen zo snel verwelken. Ook een leuk idee om de bloemen in een lijstje te doen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: