Roadtrip! Een dag op pad met een Volkswagenbusje

Roadtrip! Een dag op pad met een Volkswagenbusje

Zoals jullie misschien op Instagram al hebben gezien heb ik afgelopen zondag, op uitnodiging van DeVolkswagenbus.nl, een dagje getoerd in een Volkswagen busje. In dit artikel vertel ik je er alles over!

M’n broertje Marc en ik begonnen de zondagochtend vroeg in een loods in Nieuwegein waar alle oldtimers opgeslagen staan. Superleuk om te zien welke kleuren en modellen er allemaal zijn. Zelf had ik gekozen voor Miss Sunshine, een geel Volkswagen busje met ruimte voor negen personen. Na een uitgebreide uitleg reden we (lees: Marc) naar een benzinepomp langs de snelweg om even rustig alles te bekijken en wat foto’s te maken. Daarna vervolgden we onze weg weer richting Utrecht om daar m’n ouders, broertje en zijn vriendin op te halen. Vanaf dat moment kon de trip écht beginnen!

55f2c349-8aea-4382-9805-e1fd7800e3f8

Vanuit Utrecht reden we via Zeist en Austerlitz naar het Treekerpunt waar we stopten voor de hei die op het moment heel mooi paars kleurt. Omdat m’n moeder die dag jarig was sneden we daar ook meteen de taart aan. De eerste stop was een feit!

e505a95c-6c83-465a-a557-e96334c37d6e

Vervolgens reden we via Amersfoort en Apeldoorn naar Hoenderloo waar we stopten voor de lunchpauze. Onderweg merkten we dat je met zo’n busje erg veel bekijks trekt. Veel mensen steken hun duim op en iemand vroeg zelfs of het busje te koop was. Was het maar zo’n feest 😉 Inmiddels was het zonnetje ook lekker doorgebroken.

3d62a323-5e65-4a32-a6f2-e245c1e59f40

Via National Park de Hoge Veluwe vervolgden we onze route via Arnhem en Wageningen langs de Nederrijn naar Wijk bij Duurstede. Zo leuk om te zien hoeveel mooie plekken Nederland eigenlijk heeft. Ik denk dat ik volgend jaar maar een weekje vakantie in eigen land plan. Via Wijk bij Duurstede reden we naar Doorn. Eenmaal daar was het helaas alweer tijd om naar Nieuwegein te rijden.

img_7824

Het busje nog even aftanken en weer op naar de loods!

We hebben allemaal echt een toffe dag gehad en het was een leuke manier om zo m’n moeders verjaardag te vieren. Het rijden hebben ik aan de mannen overgelaten, want het schakelen in zo’n busje vergt best wel wat kundigheid. Hen ging het gelukkig goed af! Achterin was het daarnaast ook prima vertoeven, want doordat de achterste twee banken tegenover elkaar staan kun je gezellig met elkaar kletsen.

Ik kan zo’n dagje toeren in ieder geval echt aanbevelen! Naast de busjes kun je ook een VW camper of een andere oldtimer huren in allerlei leuke kleurtjes. Wist je dat je daarnaast ook terecht kunt voor een Volkswagen Photobooth? Dit is een Volkswagenbusje dat is omgebouwd tot een fotohokje. Lijkt mij heel tof voor op een bruiloft of een bedrijfsfeestje.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met DeVolkswagenbus.nl

Deze post heeft 5 reacties

  1. Wat een super tof idee om hier een dagje in rond te touren! Grappig ook dat zo’n busje zo veel bekijks trekt.

  2. Zo leuk! Ik wilde jarenlang zo’n busje, dus lijkt me geweldig er alsnog ooit een keer in te rijden. Ze zijn zo schattig <3 En leuke route hebben jullie gereden. Nederland heeft inderdaad zoveel mooie plaatsen en gebieden, waar je eigenlijk al vrij snel niet komt. Goed idee om dan een keer een weekje op vakantie in eigen land te gaan. Genoeg leuks te beleven hier 🙂

    1. Ja tof he! Kan het je echt aanraden 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: