Outfit – Van zomer naar herfst

Outfit – Van zomer naar herfst

Het afgelopen weekend was nog mooi zomers, maar eergisteren kwam ik zeiknat thuis van een ritje op de fiets. Het moment is daar, de herfst is nu toch echt aangebroken. Tijd om de zomerkleding op te bergen en m’n warme truien erbij te pakken. Toch ruim ik niet ál m’n zomerse items op, want sommige kledingstukken kun je met een beetje creativiteit nog makkelijk doordragen. In dit artikel laat ik je hier een leuk voorbeeld van zien.

Voor dit artikel ben ik geïnspireerd door Marlous. Zij is op haar blog onlangs een nieuwe rubriek gestart met de naam ‘Een kast die bij je past’. In deze rubriek spit Marlous samen met stylecoach Mirjam Hamming haar eigen kledingkast door om zo nieuwe combinaties te maken en te ontdekken hoe je bepaalde items het hele jaar door kunt dragen. Na het lezen van dit artikel had ik meteen zin om m’n eigen kast in te duiken en een outfit samen te stellen met een item wat ik normaal gesproken alleen in de zomer zou aantrekken. Niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens heel goed op het gebied van duurzaamheid!

img_9723

Voordat ik m’n kast opende had ik al het idee om de outfit te baseren op een langere jurk. Ik pakte mijn maxi-jurken erbij en koos al snel voor deze panterprint variant met korte mouw van Asos, omdat ik de bruintinten erg goed bij de tijd van het jaar vind passen. Wanneer het herfstseizoen aanbreekt kan ik niet wachten om een trui aan te trekken, dus om de outfit herfstproof te maken koos ik al snel voor deze warme trui van Pieces. Toen ik beide items aan had merkte ik wel dat de outfit als geheel erg vormloos werd. Gelukkig was dat met een riem in de taille snel opgelost.

img_9722

Om de outfit wat stoerder te maken trok ik m’n geliefde sneakers van Vans eronder aan. Daarnaast gaf ik de outfit wat kleur door wat vrolijke accessoires toe te voegen zoals het oranje tasje van Hvisk en de oranje scrunchie van Hermine Hold. De kettinkjes en het armbandje heb ik zelf gemaakt met materiaal van Beadies.

4b8750da-36fb-478e-97fd-504f457b542d

Met de huidige temperaturen kan ik nog prima op deze manier over straat. Echter, wanneer het kwik nog meer daalt, is het een slimme tip van Mirjam om hier een driekwartlegging onder te dragen om het zo iets warmer te hebben. In de winter zou ik kiezen voor een zwarte panty met m’n Dr. Martens. Zo zie je maar, voor elk seizoen is er wel een passende optie te vinden!

Ik vind de outfit in ieder geval erg geslaagd en ben blij met de inspiratie die Marlous en Mirjam mij hebben gegeven! De jurk heb ik namelijk al meer dan een jaar in m’n kast hangen, maar toch droeg ik deze alleen in de zomer. Super fijn om dit item nu door te kunnen dragen. Voelt eigenlijk een beetje als shoppen in je eigen kledingkast! Geen geld uit hoeven te geven, maar tóch voor je gevoel in het nieuw over straat gaan. Daar kan ik wel aan wennen!

Deze post heeft 8 reacties

    1. Wat lief! Dankjewel 🙂

  1. Een hele mooie outfit! Ik moet ook nodig eens mijn kledingkast uitspitten.

    1. Dankjewel 🙂 Kan het je echt aanraden! Stiekem zelfs leuk om te doen op zo’n regenachtige herfstdag.

    1. Leuk om te horen 🙂 Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: