Leeuwarden – Hotspots & Tips

Leeuwarden – Hotspots & Tips

Het afgelopen weekend bracht ik door in de hoofdstad van Friesland: Leeuwarden! Aan deze stad zal je waarschijnlijk niet meteen denken wanneer je een stedentripje in eigen land wilt plannen, maar eigenlijk is dat erg zonde. Leeuwarden was in 2018 namelijk de culture hoofdstad van ons land en heeft daarnaast aardig wat leuke hotspots te bieden. In dit artikel mijn persoonlijke favorieten!

img_0774

Eten & Drinken

Moon
Bij Moon kun je terecht voor ontbijt, lunch en heerlijke snacks. Wij namen hier plaats voor chai lattes en taartjes. Zelf koos ik voor een stukje dadeltaart met kokos en die was echt hemels. De inrichting is erg ‘instagrammable’. Lekker veel millenial roze! Misschien dus niet de ideale spot om met je bf naartoe te gaan, maar ga je met vriendinnen, je moeder of je zus? Dan is Moon the place to be!

img_0756
img_0757
Stek
Deze hotspot is gevestigd in een oud brugwachtershuisje waardoor de sfeer meteen gezellig en knus aanvoelt. Van ontbijt tot aan diner kun je hier terecht. Wij kwamen hier voor lunch en bestelden een poké bowl en toast met ei, zalm en avocado. Allebei erg lekker!

De Burgemeester van Napels
Zin in een lekkere pizza of pasta? Dan moet je bij De Burgemeester van Napels zijn. Het fijne van de menukaart is dat ze een combideal aanbieden waarbij je een kleine pizza en salade kunt bestellen voor €14,75. Ideaal voor wanneer je geen hele pizza op kunt of gewoon wat variatie wilt.

img_0832

Foodbar Picknickers
Okee, een beetje valsspelen, want Foodbar Picknickers is niet gevestigd in Leeuwarden, maar in Terherne. Op de terugweg stopten we hier voor lunch en dat was een hele goede keuze. De mango lassi, tom kha kai soep en superfood salade hebben we alvast voor jullie goedgekeurd. Heerlijke relaxte plek aan het Sneekermeer.

img_0844

Shopping

Fiftysix
Fiftysix is een kleine keten in Friesland en Groningen en verkoopt mooie kwalitatieve merken. Ik kocht hier een roestbruin coltruitje van het merk YAYA en ook m’n moeder slaagde hier goed. Aanrader!

img_0845

Nord
Deze conceptstore biedt verschillende duurzame items aan op het gebied van interieur en lifestyle. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een goede kop koffie. Heerlijke plek om even een uurtje door te brengen.

img_0846

House of Colour
Een knusse woon- en cadeauwinkel met de leukste items van merken zoals HK Living, The Gift Label en Zusss. Dit pareltje mag je echt niet overslaan tijdens je bezoek aan Leeuwarden.

Naast bovenstaande hotspots kreeg ik op Instagram nog een aantal leuke plekken getipt. Helaas hadden we hier geen tijd meer voor, maar toch wil ik ze nog even met jullie delen.

Eten & Drinken: Roast, Post-Plaza, Proefverlof, Kelder65, Sinjah, Het Leven, Double B
Shopping: Regverdig, Hardwerk x Fogeltje, Johan Hemrica

Hebben jullie weleens een bezoekje gebracht aan de Friese hoofdstad? Ik kom in ieder geval zeker nog eens terug! 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat super mooi! Ik kom echt nooit in Leeuwarden, maar ziet er heel leuk uit.

    1. Ja is echt een aanrader 🙂

  2. Heel leuk! Ik ben echt nog nooit in Leeuwarden geweest. Zeker nu is dat echt een flinke reis haha, maar daardoor juist extra leuk voor een mini citytrip!

  3. Ik ben nog nooit in Leeuwarden geweest, dus deze tips ga ik zeker bewaren mocht ik er een dagje naar toe gaan.

    1. Ja zeker de moeite waard 🙂

  4. Ziet er heerlijk (letterlijk!) uit. Inderdaad een goede bestemming voor een volgend klein stedentripje!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: