September Second: van creatieve oplossing naar eigen bedrijfje

September Second: van creatieve oplossing naar eigen bedrijfje

Zoals jullie misschien al wel eerder hebben gezien of gelezen schreef ik afgelopen juni mijn eigen onderneming in bij de Kamer van Koophandel. Omdat ik er op Instagram regelmatig vragen over krijg leek het mij leuk om hier wat meer aandacht aan te besteden. Hoe is September Second tot stand gekomen? Welke diensten verleen ik? Hoe ben ik aan mijn huidige opdrachtgevers gekomen? Wat zijn mijn plannen voor de toekomst? Ik vertel het je allemaal!

Creatieve oplossing
Eigenlijk begon het allemaal in juni 2017 toen ik deze blog startte. Regelmatig kreeg ik vanuit familie en vrienden de vraag of ik voor bepaalde bestemmingen waar ik naartoe was geweest tips had. Na een aantal keer een heel verhaal met tips en hotspots op de mail te hebben gezet gooide ik het over een andere boeg. Ik maakte een account aan op WordPress en zette m’n eigen website in elkaar waarop ik meteen begon met bloggen.

Geen blog zonder naam natuurlijk. Hier heb ik echt wel een tijdje over nagedacht. Ik wilde iets wat tijdloos, origineel en niet te specifiek was. Vooral dat laatste vond ik belangrijk, omdat ik de naam dan eventueel later ook voor andere bezigheden zou kunnen gebruiken. Uiteindelijk koos ik voor de naam die ik jaren eerder al gebruikte voor m’n Tumblr account: September Second. Ontstaan vanuit het feit dat ik op 2 september jarig ben en ik het, gezien de alliteratie, mooi vind klinken. Simple as that!

Via via
Wat ik één van de leukste dingen vond, en eigenlijk nog steeds vind, van het bloggen is dat je best wel snel nieuwe contacten maakt. Zo volgden Marlous en ik elkaar al een tijdje en besloten we om een keer af te spreken en samen wat te gaan drinken. Een soort van blind-date dus! Al voelde het helemaal niet zo, omdat het door de persoonlijke artikelen al snel voelt alsof je iemand al veel langer kent. Het bleef niet bij een drankje, want al snel spraken we steeds vaker af en afgelopen zomer gingen we zelfs met elkaar op vakantie.

Helaas verhuisde Marlous onlangs naar Antwerpen. Echter, betekende dit wel dat haar  baantje als Content Creator voor het Vredenburgkwartier vrijkwam. Ik was er erg enthousiast over, Marlous droeg mij aan en ik kreeg vervolgens groen licht! Omdat de werkzaamheden hiervoor op freelance basis zijn schreef ik September Second in bij de Kamer van Koophandel. M’n eigen onderneming was geboren. Naast lifestyle blog nu dus ook een klein social media bureau!

Vanaf dit moment begon het balletje eigenlijk te rollen. Ik leerde door m’n werkzaamheden voor het Vredenburgkwartier nieuwe contacten kennen en inmiddels werk ik ook met veel plezier voor Cafe ’t College en Museumkwartier.

De kracht van social media
Maar wat doe ik dan precies voor deze bedrijven? In het kort help ik de ondernemers bij de groei van hun bedrijf door middel van social media. Zo maak ik foto’s, verzin ik bijpassende teksten, zet ik winacties op en zorg ik voor continuïteit en engagement. Op deze manier creëer ik online zichtbaarheid wat uiteindelijk zorgt voor meer sales.

In dit magazine op pagina 12 schreef ik onlangs een stukje over de kracht van social media.

92f9b9fb-89e5-446a-bdf4-1d7a54bbab4a

Visitekaartjes
Het fijne van deze freelance klussen is dat je er eigenlijk niet zoveel voor nodig hebt. Met een website, laptop en een telefoon die over een goede camera beschikt kom je al een heel eind. Wel heb ik onlangs visitekaartjes laten drukken, omdat ik merkte dat ik het toch wel fijn zou vinden om iets tastbaars te kunnen geven aan (potentiële) opdrachtgevers. Het ontwerp liet ik over aan Studio Solveig zodat dit naadloos zou aansluiten bij m’n website. Vervolgens liet ik de kaartjes drukken bij Drukwerknodig.nl en dat beviel heel goed. Het uploaden ging gemakkelijk en ook over de kwaliteit ben ik erg te spreken. Naast visitekaartjes zijn ze ook gespecialiseerd in het drukken van boeken, fotoproducten en promotie items.

Plannen
Echt concrete plannen of doelstellingen heb ik nog niet voor mezelf op papier gezet. Vanwege het feit dat ik naast deze klussen nog gewoon een fulltime baan heb, vind ik het ook best wel lastig om hier even goed voor te gaan zitten. Wel speel ik met het idee om in 2020 minder in loondienst te gaan werken zodat ik ook meer freelance klussen kan gaan aannemen. Het lijkt mij namelijk heerlijk om vaker m’n eigen tijd in te kunnen delen en van m’n hobby m’n grootste bron van inkomen te kunnen maken. Verder ben ik nu eigenlijk elke dag wel aan het werk en dat is niet helemaal de bedoeling natuurlijk ;).

Wil je op de hoogte blijven van mijn freelance klussen? Volg dan zeker even dit Instagram account, want daar zal ik jullie voortaan meenemen in het reilen en zeilen rondom mijn eigen bedrijfje.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Drukwerknodig.nl

Deze post heeft 9 reacties

  1. Jaa, echt lekker bezig jij! Ik mis het Vredenburgkwartier wel heel erg, maar ben blij dat ik een waardige opvolger heb gevonden 😉

    1. Ahhh vet lief! Er was ook al wel een top basis gelegd natuurlijk 🙂

  2. Leuk zo’n kijkje in de keuken! En wat leuk om te lezen dat Marlous en jij elkaar via het bloggen kennen. Ik heb ook wel het idee dat ik bepaalde mensen een beetje “ken” van het bloggen, maar het lijkt me dan toch gek om iemand “in het wild” tegen het lijf te lopen haha. Die combi met wat minder in loondienst, klinkt heel goed. Ben benieuwd wat je allemaal nog gaat doen!

    1. Ja grappig he 🙂 En same here hoor! Heb het gevoel dat ik jou ook een beetje ken, maar wat te doen als je we elkaar tegenkomen ;)? haha

  3. Dit is zo inspirerend – ik vind het echt mega leuk om te lezen en zie jou stiekem best een beetje als voorbeeld. Het grappige is: ik werk voor Yoghurt Barn en begeleid Janne bij haar stage. Ik vond het echt leuk toen ze jou had uitgekozen om het evenementje samen mee op te zetten – volgens mij ben jij echt dé persoon ervoor en ben je ook echt een leuke match met Yoghurt Barn en onze doelgroep! Ik hoop er die ochtend ook bij te kunnen zijn, misschien kunnen we even gezellig kletsen (: Ik wilde in ieder geval even zeggen dat ik het echt heel tof vind wat je allemaal doet & dat ik het zo leuk voor je vind dat je Marlous haar taken bij het Vredenburgkartier over hebt mogen nemen. Ik hoop dat er nog héél veel toffe dingen aan zullen komen in de toekomst! Liefs, Stella.

    1. Ahhh wat een superlief berichtje! Echt heel leuk om te horen 🙂 Zou super zijn als we elkaar inderdaad even kunnen spreken bij het event! Volgens mij heb jij ook echt een droombaan namelijk 🙂

  4. Leuk om te lezen hoe het allemaal tot stand is gekomen en ik vind de contacten die ik opdoe via mijn blog, ook zo ontzettend leuk. Je kunt ook zoveel van elkaar leren. Succes met alles!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: