Snapshots december deel 1 – Kapper en kerstmarkt in Gent

Snapshots december deel 1 – Kapper en kerstmarkt in Gent

De helft van december is voorbij! Tijd voor mijn ‘dagboekje’. Ik pakte de eerste cadeautjes van de adventskalender uit, ging naar de kapper en bezocht kerstmarkten in zowel Antwerpen als Gent.

img_3309
img_3319

Zondag 1 december
Zondag was een heerlijke dag. Ik startte langzaam op, werkte een beetje en mocht het eerste cadeautje van de adventskalender uitpakken! Er zaten zakjes in om zelf chai lattes mee te maken, dus daar dronk ik er meteen eentje van op bij het ontbijt. Vervolgens trok ik m’n meest comfy outfit aan, want het was tenslotte zondag.

img_3377

Daarna fietste ik naar de stad om wat content te schieten voor Café ’t College en het Museumkwartier. Hierna had ik 11.000 stappen op de teller staan, dus m’n portie beweging had ik die dag ook meteen gehad.

Maandag 2 december
Maandag was weer een volle werkdag met een ochtend en middag op kantoor en een avondje oppassen. Ik kon bij het oppasgezin meteen aanschuiven. Zo lief! Toen het kindje op bed lag maakte ik er meteen een productieve avond van door wat blogjes te schrijven onder het genot van een chocoladeletter.

img_3506

Dinsdag 3 december
Na een dagje werken was het tijd om even m’n verstand op 0 te zetten met een lesje High Studio’s bij Trainmore. Dit is een combinatie van kracht en cardio, dus op de terugweg fietste ik een stuk langzamer dan op de heenweg 😉

img_3456.jpg

Woensdag 4 december
Op woensdag had ik geen zin om te koken, dus bestelde ik friet en kipfingers. Heerlijk zo op z’n tijd!

img_3458

img_4093

Donderdag 5 december
Als tegenhanger voor de friet en kipfingers startte ik donderdag de dag met een groene smoothie. Eenmaal op kantoor, waar ik een dag eerder m’n schoen had gezet, haalde ik de buit op 😉 Grappig feitje: vier schoenen op deze foto zijn van mij. Naar kantoor draag ik vaak hakken, dus heb ik in m’n kluisje altijd platte schoenen staan voor wanneer ik tijdens de lunchpauze even een rondje buiten wil lopen. Die schoenen kwamen nu dus goed van pas, want aardig wat collega’s waren vergeten er eentje mee te nemen…

img_3464

d760b0cc-b202-4274-ac3a-480c40932cf4

’s Avonds fietste ik naar Fleurie voor een knipbeurt. Onlangs opende ze haar nieuwe salon aan de Voorstraat en het is echt prachtig geworden. Echt een huiskamergevoel! Er ging best wel weer een stuk van af.

img_3471

Eenmaal weer thuis was het al aardig laat, dus maakte ik een wrap met kipstuckjes van de Vegetarische Slager, mango, spinazie, hüttenkäse, tomaatjes en paprika. Snel klaar en zó lekker!

img_3499

Vrijdag 6 december
Vrijdagochtend was het tijd om de kerstboom op kantoor neer te zetten. Plaatje toch zo? Na een dag werken begon ik het weekend ’s avonds in de sportschool met een groepslesje. Op de heenweg was ik helemaal gaar van een drukke week en had ik er echt geen zin in, maar wanneer je eenmaal bezig bent is het zo lekker. ’s Avonds kwam m’n broertje en keken we een foute kerstfilm.

img_3519

Zaterdag 7 december
M’n broertje bleef slapen en we ontbeten met een smoothie. Een banaan, portie diepvriesfruit, spinazie en een scheut kokosmelk in de blender en mixen maar.

img_3557

img_4094

Een smoothie is natuurlijk niet genoeg dus al snel pakten we de bus naar het centrum en aten we deel twee van het ontbijt bij Café ’t College. Daarna shopten we wat kerstcadeautjes en m’n broertje slaagde goed bij De Rode Winkel voor twee spijkerbroeken. Echt een aanrader wanneer je een mooie spijkerbroek zoekt!

fd894bce-0357-40b3-87a1-173b2a9659c6

Aan het eind van de middag reden we naar de parents in Gouda waar ik ’s avonds met m’n moeder naar de bioscoop ging voor de film Penoza. We hebben samen ook altijd de serie gekeken en nu was het ook leuk om de film te zien. Soms wel een beetje ongeloofwaardig, maar alsnog heel erg spannend.

img_3678

Zondag 8 december
Op zondag stelde ik m’n verlanglijstje voor Kerst samen, werkte ik wat en zorgde ik er voor dat m’n nagels er weer toonbaar uit zagen. Aan het eind van de middag reed ik naar de Koffiefabriek waar we een kraamfeestje van familie hadden. Heel gezellig!

img_3696

img_3687

Met m’n nichtje, haar vriend en m’n broertjes aten we vervolgens nog bij Casa Chow waar je verschillende soorten streetfood kunt bestellen. Echt een aanrader wanneer je een goed restaurant in Gouda zoekt! De inrichting is echt heel tof en er liggen ook verschillende spelletjes die je kunt pakken om te spelen. Helemaal mijn ding!

Maandag 9 december
Omdat ik op maandagochtend vanuit Gouda meteen door naar m’n werk in Hilversum reed zat ik al om half 7 in de auto. Gelukkig was ik net begonnen aan het luisterboek ’t Hooge Nest, dus ik vermaakte me goed.

img_4092

Na een dag werken reed ik weer naar m’n eigen huisje in Utrecht en fietste ik ’s avonds naar de sportschool voor een les boksen. Verder verschoonde ik die avond m’n bed, regelde ik m’n outfit voor het kerstdiner van werk en zette ik een campagne voor Daniel Wellington online. Lekker productief!

Dinsdag 10 december
Ook op dinsdagavond was ik in de sportschool te vinden. Deze keer volgde ik zowel een lesje boksen als yoga, omdat ik de komende dagen helaas geen tijd heb om te sporten. Twee lessen achter elkaar beviel goed, dus ik denk dat ik dat vaker ga doen in een drukke periode. Wanneer je er dan toch bent….

49181bc5-d0b9-414e-80ed-5167e16b73c1

Verder kreeg ik de foto’s binnen van een kleine fotosessie die ik samen met Caroline deed. We hebben vroeger bij elkaar in het turnteam gezeten en hadden elkaar al een tijdje niet gezien, dus naast productief was het ook nog eens heel erg gezellig. Erg blij met het resultaat 🙂 Op m’n ‘zakelijke’ Instagram account zal ik jullie er binnenkort nog een aantal laten zien.

Woensdag 11 december
Op woensdagochtend werd ik wakker en was het allemaal even te veel… Iets te druk geweest denk ik de afgelopen tijd. Ik vertrok dus niet naar kantoor en bleef even wat langer liggen. De rest van de dag werkte ik een beetje vanuit bed. Pas op de plaats!

img_4091

Donderdag 12 december
Donderdagochtend reed ik weer naar kantoor en ’s avonds ging ik met vriendinnetje Serrah de stad in voor de laatste kerstcadeautjes. Voor mezelf kocht ik nog deze loafers van Manfield die zowel stoer als netjes te combineren zijn. Ideaal ook voor op werk wanneer je er toch netjes uit wilt zien, maar even geen zin hebt in hakken. Omdat Serrah in Hilversum woont bleef ik daar ook gezellig slapen om zo de volgende ochtend meteen dichtbij werk te zijn.

img_3937

img_3955

Vrijdag 13 december
Foute Kersttruiendag! Ik vertrok dus in m’n foute kersttrui naar kantoor waar we tussen de middag kerstborrelden met glühwein en warme chocolademelk. Vervolgens vertrokken we naar Loetje in Laren waar we lunchten ter afscheid van een collega.

img_3967

4cf27c0e-fac0-4b42-bca5-3de4feb463e4

Na de lunch reed ik naar huis waar ik m’n tas pakte voor een weekendje Antwerpen! Samen met Nina pakte ik de flixbus en twee uur later waren we bij Marlous die afgelopen zomer naar Antwerpen is verhuisd. Heel gezellig om haar weer te zien. ’s Avonds bezochten we de kerstmarkt en deden we drankjes bij Dogma. Hele leuke cocktailbar!

Zaterdag 14 december
Zaterdagochtend brunchten we bij Lapin waar ik een groot ontbijt bestelde. En groot was het zeker 😉 Ik kreeg naast een croissant, gekookt eitje, kop thee en jus d’orange ook nog een hele etagère met verschillende lekkere dingen zoals gerookte zalm, mozzarella, salade en verschillende soorten brood dips. Gelukkig ben ik een grote eter en kreeg ik bijna alles op, maar tot aan het avondeten at ik niet veel meer… Lapin is wel echt een aanrader, want het was super lekker en allemaal erg vers.

Aan het begin van de middag pakten we de trein naar Gent waar op dit moment een hele grote kerstmarkt staat.

De kerstmarkt bewaarden we voor ’s avonds, maar ook de rest van Gent was echt prachtig in kerstsfeer versierd.

Schattig toch? Sowieso vond ik Gent echt een hele leuke stad. Zoveel mooie panden en straatjes. Er hangt een hele knusse sfeer en ik wil echt nog een keertje terug.

’s Avonds aten we bij Le Botaniste waar ik een tajine bestelde met quinoa, aardappel en verschillende soorten groentes. Heerlijk! Sowieso heeft dit tentje een hele goede kaart, want ik kon echt niet kiezen.

Na het eten was het tijd voor de kerstmarkt die echt gigantisch was. Helaas heb ik hier amper foto’s gemaakt, maar de sfeer was echt heel gezellig. Overal leuke lampjes, kraampjes en kerstmuziek. Hele dikke aanrader!

img_4072

img_4090

Zondag 15 december
Op zondagochtend pakten Nina en ik de bus weer terug naar Utrecht. Eenmaal thuis wisselde ik m’n weekendtas in voor een aantal cadeautjes en reed ik naar Jantine om een verlate Sinterklaas te vieren met vriendinnen van de middelbare school. We speelden een dobbelspel en dat was zoals vanouds weer heel gezellig. Ik nam m’n polaroidcamera mee waarmee we meteen wat foto’s maakten voor een fotocollectie waar we later waarschijnlijk nog harder om zullen lachen dan we nu al deden ;).

Net zoals de afgelopen twee weken zit ook de rest van december bomvol met leuke dingen. Zo heb ik komende week een kerstdiner van werk en ga ik met m’n ouders en broertjes een nachtje weg. Daarna nog alle feestdagen natuurlijk. Zin in!

Deze post heeft 5 reacties

  1. Een heel gezellig overzicht. De loafers vind ik heel mooi en Gent staat ook op mijn lijstje.

    1. Leuk om te horen 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: