Meet my new baby! Het resultaat van de zoektocht naar mijn ideale professionele(re) camera

Meet my new baby! Het resultaat van de zoektocht naar mijn ideale professionele(re) camera

Al enige tijd was ik mij aan het oriënteren op een professionele(re) camera. Tot op heden fotografeerde ik altijd met de camera van mijn geliefde iPhone 7 Plus, maar ik merkte dat dit, voornamelijk bij slecht licht, niet het gewenste resultaat opleverde. Omdat dit mij aardig wat frustratie gaf startte ik de zoektocht naar mijn ideale body en lens.

Instagram
Ik begon op Instagram waar ik aan een aantal meiden, waarvan ik vind dat ze mooie foto’s maken, vroeg welke camera zij gebruiken en of ze er tevreden over zijn. De eerste twee reageerden toevallig allebei meteen met de Canon EOS 6D mark II en lieten mij weten dat ze er heel erg tevreden over zijn. Nou, dan heb je mij dus al te pakken. Heel veel verstand heb ik er namelijk niet van waardoor ik, in dit geval, snel vertrouw op de mening van een ander. Daarnaast kochten mijn ouders een paar jaar geleden ook een Canon waardoor de manier van bedienen niet helemaal nieuw voor me was.

Kamera Express
Natuurlijk gaat de aankoop van zo’n camera niet over één nacht ijs, dus besloot ik afgelopen zaterdag nog meer advies in te winnen bij Kamera Express. Ik legde uit dat ik de camera zo allround mogelijk zou willen gebruiken, dus zowel voor portretten als  food- en reisfotografie. Daarnaast gaf ik aan dat ik mezelf niet constant lenzen zie verwisselen, dus graag één lens zou willen aanschaffen waar ik zoveel mogelijk kanten mee op zou kunnen. Na heel fijn advies (no spon!) koos ik uiteindelijk voor onderstaande producten.

img_5554
Foto bij Stach voor Vredenburgkwartier Utrecht

Canon EOS 6D mark II
Als body koos ik voor de Canon EOS 6D mark II. Dit is een full frame spiegelreflexcamera voorzien van een 26.2 megapixel en een DIGIC 7-processor. Ik kwam voornamelijk tot deze keuze omdat de camera allround inzetbaar is én een hoge ISO waarde heeft waardoor ik ook bij weinig licht kwalitatieve foto’s kan maken. Precies wat ik zocht dus! Daarnaast ligt de body licht in de hand en gaat het verbinden met Wi-Fi en Bluetooth erg gemakkelijk waardoor de foto’s in een mum van tijd ook op m’n iPhone staan.

Natuurlijk moest ik de body gisteren meteen even proberen en dat resulteerde in bovenstaande foto. De foto is gemaakt met een oude 50mm lens die m’n broertje nog had liggen, omdat m’n gekozen lens niet op voorraad was. Echter, ben ik ook met dit resultaat al erg tevreden. Maken m’n freelance klussen nóg leuker dan ze al waren! Benieuwd naar meer foto’s die zijn gemaakt met deze body? Op mijn Instagram account September Second heb ik gisteren nog drie andere foto’s geplaatst. 

Tamron SP 24-70 mm F/2.8 Di VC USD G2 Canon
Naast de body schafte ik ook een lens aan, namelijk de Tamron SP 24-70 mm F/2.8 Di VC USD G2 Canon. Ik koos voor deze zoomlens omdat deze erg goed schijnt te presteren in slecht licht en tevens voor verschillende soorten fotografie te gebruiken is. Helaas heb ik deze nog niet kunnen testen, omdat deze niet op voorraad was. Komend weekend ga ik er mee aan de slag 🙂

Zoals je ziet is deze lens niet van het merk Canon zelf, maar van Tamron. Canon biedt zelf ook een 24-70 mm lens aan, maar de adviseur van Kamera Express liet mij weten dat deze veel duurder is en de lens op het gebied van kwaliteit niet eens zoveel beter presteert. Vandaar de keuze voor Tamron!

Ja, een rib uit m’n lijf… Of misschien beter gezegd: 2 ribben. Het kost wat, maar hopelijk verdien ik het aankoopbedrag snel terug en ga ik er heel veel plezier van hebben de komende jaren.

Hopelijk vonden jullie het leuk om een kijkje te krijgen in mijn zoektocht naar een professionele camera. Misschien een goed idee om over een tijdje een update geven? Zoals je misschien wel merkt heb ik er nog niet heel veel verstand van en dat hoop ik de komende tijd snel te kunnen veranderen. Zo start ik vanavond met een digitale cursus en ben ik ook van plan in de praktijk veel te gaan oefenen. Daarnaast zijn tips van jullie ook altijd welkom natuurlijk! 

Deze post heeft 7 reacties

  1. Mooie camera! Ik schafte zo’n twee jaar geleden ook een mooie camera aan, maar ik wil me er nog meer in gaan verdiepen. Er zijn zoveel mogelijkheden met het apparaat waar ik nog niet van op de hoogte ben. Goed ook dat jij een cursus gaat doen. Ik ben mij ook al een tijdje hierop aan het oriënteren. Veel plezier en succes met het maken van prachtige plaatjes!

  2. Zo leuk!! Een goede camera is echt zo belangrijk voor mooie foto’s! Heel benieuwd naar alle foto’s die je gaat maken!

  3. Zo leuk!! Ben heel benieuwd naar je foto’s! Goed ook dat je er een cursus bij gaat doen, zoveel mensen denken dat als ze een dure camera aanschaffen de mooie foto’s vanzelf wel komen… Ik ben ook heel benieuwd naar je lens! Ik heb zelf een 35mm lens, ook echt een aanrader omdat de lens zelf vrij klein en licht is. Daarmee krijg je mooie scherptediepte in foto’s maar je hebt niet zoveel afstand met je vaste brandpunt als bij een 50mm lens.

  4. Gefeliciteerd met je aankoop! En heel leuk als je over een tijdje een update schrijft. Verder zou ik het leuk en interessant vinden als je een keer wat schrijft over je digitale cursus, heel benieuwd hoe je dat bevalt.

    1. Leuk om te horen 🙂 Ga ik doen!

    1. Ja deed echt een beetje pijn bij het afrekenen 🙁 Gelukkig kan ik ‘m zakelijk verantwoorden en hoop ik dmv m’n freelance klussen de aankoop snel terug te verdienen 🙂 Op lange termijn is het de investering zeker waard denk ik.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: