Mijn favoriete food hotspots in Gouda

Mijn favoriete food hotspots in Gouda

Gouda. De stad waar ik geboren en getogen ben. Zelf woon ik er inmiddels al een paar jaar niet meer, maar desondanks ben ik er zeker elke maand wel een keer te vinden. Elke keer voelt het stiekem weer als thuiskomen en ik sluit ook zeker niet uit dat ik hier ooit wel weer eens terug kom wonen. Op Instagram krijg ik regelmatig de vraag waar je in Gouda moet zijn voor de beste koffies, lekkerste lunches en de leukste hotspots voor diner. In dit artikel laat ik het je zien.

Museumcafé
Op zoek naar een mooie rustige locatie, maar wel gelegen in het centrum? Dan ben je bij Museumcafé aan het juiste adres. Hier kun je aanschuiven voor een lekkere lunch en verschillende high-tea’s. In de zomer is het heerlijk toeven op het terras, maar ook binnen is het erg sfeervol. Zelf kies ik hier vaak voor de Marokkaanse salade met parelcouscous, kikkererwten, ras-el-hanout kip, abrikoos, dadels, komkommer en een lekkere dressing. Favorietje!

David’s Gelato
In de zomer fiets ik na het avondeten geregeld vanuit m’n ouders naar het centrum voor een toetje bij David’s Gelato. Ik durf wel te zeggen dat ze hier het lekkerste ijs van de stad verkopen.

Koffiefabriek
Voor de lekkerste (speciaal) koffies ga je naar de Koffiefabriek. Denk bijvoorbeeld aan de Rockin’Rolo met een chocolade- en caramel shot of de Hazelnut Heaven met hazelnoot. Ook voor een lekkere lunch en verschillende zoetigheden zit je hier goed. Wanneer je de Koffiefabriek binnenstapt voel je je meteen thuis. Voor mij creëert de inrichting echt een huiskamergevoel. Hierdoor is het een erg fijne plek om neer te strijken met je laptop om wat werk te verzetten. Geen tijd om plaats te nemen? Alles is ook to-go mee te nemen!

Barista Café
Bij Barista Café bestel ik graag een chai latte. M’n favoriete drankje tijdens de wintermaanden. Ook voor een high-tea of lekkere lunch ben je hier aan het goede adres. Heerlijke plek aan het begin van de Kleiweg!

Brasserie Copper
Bij Copper ben je de hele dag welkom. Start de dag bijvoorbeeld met wentelteefjes of een omelet en sluit ‘m af met cocktails. Zelf heb ik hier voor m’n verjaardag gegeten en de tuna tataki en tournedos waren in ieder geval echt heerlijk. Naast goed eten is ook de locatie een groot pluspunt. Copper is namelijk gevestigd aan hét gezellige marktplein van Gouda.

Casa Chow
Laten we verder gaan met de nieuwste hotspot in town: Casa Chow. Dit is echt een aanwinst voor Gouda door het hippe karakter en het streetfood concept. Denk aan gerechtjes zoals gado gado, sticky ribs, spring rolls en sweet potato fries. Super leuk om verschillende dingen te bestellen en met elkaar te delen. Naast diner wordt er op vrijdag, zaterdag en zondag ook lunch geserveerd. Verder is Casa Chow ook heel leuk om drankjes te doen in het weekend én beschikken ze overal talloze (bord)spelletjes die je kunt spelen. Deze hotspot kun je vinden aan het marktplein en is door het knalgele pand niet te missen.

Koeien en Kaas
Zoals de naam al verklapt ben je bij Koeien & Kaas aan het juiste adres voor een goed stuk vlees en verschillende soorten kaasfondues. Op zoek naar een stevige maaltijd? Dan zit je hier goed!

Kleischuur
Iets buiten het centrum kun je de Kleischuur vinden. Dit restaurant ademt de sfeer van een gezellige woonkeuken waar je lekker eet, een wijntje drinkt en bijpraat met vrienden. In de open keuken wordt zoveel mogelijk met streek- en seizoensproducten gewerkt. Doordat het terras aan het water ligt ziet je hier heerlijk buiten in de zomer. Een leuke hotspot waar je zowel voor lunch als diner terecht kunt en waar je net even iets unieker eet dan bij andere restaurants.

Kruim
Het succes van de Koffiefabriek heeft geleid tot de opening van Kruim. Deze hotspot kun je vinden in de Chocoladefabriek in Gouda. Tegenwoordig wordt hier geen chocolade meer geproduceerd, maar kun je er sinds 2014 terecht voor het Bibliotheek, het Streekarchief, de Drukkerswerkplaats en dus Kruim! Deze samenwerking zorgt er voor dat je lekker met een boek of tijdschrift uit de bibliotheek kunt genieten van een goede kop koffie. En dat niet alleen! De menukaart staat vol met lekkers van ontbijt tot diner.

Doordat ik hier vroeger in de bediening heb gewerkt, heb ik al vaak mogen genieten van alles wat er op de kaart staat. Mijn favorieten? Een sandwich met humus, gepofte puntpaprika en pikante harissa, de verschillende soorten plaatgebak en Kruim’s tomatensoep. Daarnaast kun je hier, net zoals bij de Koffiefabriek, ook terecht voor verschillende lunchplateaus en borrelplanken. Leuk om te delen en ook te bestellen in een vegetarische variant.

Bij Ons
Voor een goed kwalitatief driegangenmenu schuif ik graag aan bij Bij Ons. In dit sfeervolle restaurant zijn de smaken gebaseerd op de Franse keuken met invloeden van over de hele wereld. Aanrader!

Bakkerij van den Berg
Geen artikel met hotspots in Gouda zonder een bakkerij waar je de lekkerste stroopwafels haalt natuurlijk. Bij Bakkerij van den Berg zit je goed! Neem een pakje mee voor het thuisfront en vergeet er niet zelf ook eentje te nemen. Hierna wil je nooit meer een stroopwafel uit de supermarkt ;). Benieuwd hoe de stroopwafel wordt gebakken? In de bakkerij worden workshops gegeven en kun je zelfs je eigen wafel bakken!

’t Kaaswinkeltje
Naast stroopwafels is Gouda natuurlijk wereldberoemd om zijn Goudse kaas. Van april tot september wordt er zelfs nog iedere donderdag een kaasmarkt gehouden. Niet op donderdag in de stad? Niet getreurd! Bij ’t Kaaswinkeltje haal je de lekkerste kaasjes. Alleen het winkeltje zelf is al leuk om te zien.

Ben jij weleens in Gouda geweest? 

Deze post heeft 9 reacties

  1. Jaaa zeker doen 🙂 Heb veel gehad aan je tips via Instagram toen!

  1. Dankjewel Suzanne 😃

 1. Het is té lang geleden dat ik in Gouda ben geweest. Leuke tips, deze ga ik onthouden.

 2. Zo leuk om dit te lezen; sluit me er helemaal bij aan 🙂 Ik ken toevallig degene die samen met David alles runt en ik heb dus gezien hoe al dat ijs wordt gemaakt. Niet te doen hoe knap; en echt alles wat ze maken is lekker. Mjam! Verder is Casa Chow van een stel waarvan het meisje manager was bij Yoghurt Barn; toevallig! Ik heb er laatst voor het eerst gegeten en ik zou die ook echt bovenaan mijn lijstje hebben gezet. Wat ook echt leuk schijnt te zijn als je van biertjes houdt, is Barbier! (Of Bar Bier, kan ook). Ik ben er nog niet geweest, maar dacht ik noem het toch eventjes. Nogmaals: echt een lijstje waar ik me helemaal bij aansluit. Liefs! (O ja, en Vidoq – daar vind ik het altijd zo ‘ouderwets gezellig’)

  1. Ahhh wat leuk om te horen al die ‘facts’! Barbier ga ik even opzoeken, want die ken ik nog niet. Thanks voor je aanvullingen 🙂

 3. Haha leuk om te lezen! Ik ben zelf ook opgegroeid in Gouda dus bij veel plekken ben ik ook geweest. Het ijs van David Gelato is inderdaad fantastisch! <3

  1. Wat leuk om te horen 😃 Blijft een gezellig stadje!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

%d bloggers liken dit: